kawon Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Witam.Tak jak w temacie mam zamiar zmienic filtr powietrza przy cbr 600f2.Jak będe zmieniał to nie na żaden sportowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Jesli ten nowy filtr zmieni sporo ilość doprowadzonego powietrza do gaźnika niż poprzedni to będziesz musiał troche wyregulować. ale nie powinno być z tym za bardzo kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 upsja tez mam zamiar wymienic u siebie filtr powietrzamusze sie zorientowac czy tez musze cos robic z gaznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 U mnie po wymianie filtra na Hiflo silnik miał dziure w obrotach do 3000 br/min. Dopiero pomogła regulacja składu mieszanki i synchronizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 no nic wymieniemoze bedzie dobrze lub regulacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Jezeli wymieniasz filtr na nowy, ale taki sam to zadna regulacja jest nie potrzebna.Co innego gdy wymienisz na filtr wysoko przeplywowy np K&N, wowczas czasem ale nie zawsze jest potrzebna. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golob9 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 zgadzam sie z przedmowca ze po wymianie filtra na nowy , ale takiego samego typu nie trzeba nic regulowac. chyba ze miales regulowany sklad mieszanki kiedy filtr byl juz stary i mial zmniejszona przepustowosc. co do sychronizacji gaznikow napewno nie. GOLOB9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 nie filtr powietrz wymieniam na taki sama poprzedni nie jest w az takim zlym stanie zobacze jak bedzie sie silnik zachowywaldzieki pozr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieta Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Witam Jeśli wymienię filtr na K&N w CBR 929 a jest to moto na wtrysku to ptrzebna jest jakaś regulacja? :biggrin: Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 wymienilemchodzi jak chodzil bez zmian :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek77 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Witam Jeśli wymienię filtr na K&N w CBR 929 a jest to moto na wtrysku to ptrzebna jest jakaś regulacja? :icon_biggrin: Dzięki. Z tego co mi wiadomo to w motocyklach na wtrysku nie jest wymagana regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieta Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Z tego co mi wiadomo to w motocyklach na wtrysku nie jest wymagana regulacja. I o to chodziło :icon_razz: Dzięki serdeczne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawon Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 dzisiaj kupiłem filtr i niestety nie pasuje :) w tą ramke na której filtr się opiera brakuje dosłownie z 2mm żeby wskoczył w swoje miejsce.Filtr to HIFLO.Jakiej firmy polecacie filtry powietrza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) no i tutaj znowu ta sama sytuacja...u mnie to samo bylo... szkoda, ze wczesniej nie napisales jaki planujesz kupic...jesli chodzi o mnie to ja kupilem z hondy... choc wydawaloby sie ze nie bedzie zadnych problemow... problemy byly... ale sie udalo i mam taki jaki powinienem...wiec oryginal z hondy polecam :buttrock: Edytowane 29 Stycznia 2007 przez skoal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawon Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Dzieki skoal :buttrock: ile dałeś za orginalny filtr ??? na orginalnym hondy pasowało bez problemu ???nie kupiej już tych tanich filtrów :biggrin: Edytowane 29 Stycznia 2007 przez kawon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi