kuba_195 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witam nie iwedziałem gdzie to dac wiec dałem tu. Chce kupić sprężarkę, dostępne na allegro są dwa rodzaje, jedne to olejowe i bezolejowe. Ma on służyć do klucza pneumatycznego i drobnych napraw lakierniczych. zadzwoniłem do sprzedawcy i zapytałem sie czy ta bezolejowa to śróbowa czy jaka, on nie umiał mi odpowiedzieć, olejowe są tłokowe, więc nie iwem która jest lepsza, wytrzymalsza i w razie naprawy wiadomo ze tłokowa tańsza. dodam, że ceny podobne, wydajnośc i ciśnienie tez. pozdrawiam kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 bezolejowa - tzn sprężone powietrze wewnątrz sprężarki nie ma styku z olejem - ale w karterze jest olej. stosuje się je przeważnie w szpitalach, przy produkcji spożywki itp. Jest lepsza i droższa od olejówki, może być tłokowa, śrubowa, spiralna itp itd. oleju w powietzrzu mieć nie będziesz, ale żeby ładnie polakierować musisz założyć filtry /p.pyłowe/ i najlepiej osuszacz /wilgoć w sprężonym powietrzu/. Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 czyli lepiej kupić bezolejową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr123 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Cześć.Ja bym wybrał olejową.Nie chce się spierać -ale na moje wszystko co ma olej wytrzyma dłużej.Osobiście nabyłem 24litrowy kompresor Einhell i jestem zadowolony.Musze dokupić reuktor ciśnienia z filtrem(do aerografu) i bedzie komplet.Taki kompresor w zupełnosci starczy na domowe potrzeby.Sprzedawca doradził mi właśnie olejowy-bo trwałszy.Logicznie myśląc to ma racje....chyba;-)pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam. Chce kupic kompresor tylko jaki? Mam na oku kompresor olejowy 50 l, 1.5kWEINHELL AIR TECH Euro 2500-1 dane techniczne:Napięcie znamionowe 230 V ~ 50 Hz Moc silnika 1,5 KW / 2 HP ( PS) Liczba cylindrów 1 Napęd bezpośredni Wydajność 210 l / min Pojemność zbiornika 50 l Liczba obrotów biegu jałowego 2850 min - 1 Ciśnienie robocze 8 bar co myslicie o nim?? da sie nim cos pomalowac? prosze o opinie pzdr :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 jak dokupisz reduktor z odwilżaczem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Aha, dzieki :icon_rolleyes: ps.reduktor z odwodniaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 odwadniacz musi być inaczej będziesz miał przy lakierowaniu wżery co pózniej psuje efekt końcowy. chyba ze do lakierowania nie potrzebujesz to taki odwadniacz jest zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi