GUFI Opublikowano 26 Lipca 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2003 Czołem!Przeglądałem wcześniejsze posty ale nie znalazłem informacjina temat tego konkretnego wydechu. Tak więc: czy ktoś z Was ma zamontowany w swojej ECI tłumik z firmy Kemot (http://www.kemot.pl/data/avo/P8010002b.html) ? Jeśli tak to czy polepsza on dźwięk? Czy musieliście go w jakiś sposób przerabiać? Czy nie pogorszył osiągów? Czy gaźnik wymagał regulacji (jakiej)?Jak to jest z tym tłumikiem? Na stronie napisano, że pasuje do modelu 250 i 251 a przecież oba te modele miały seryjnie inną charakterystykę wydechu (inne długości i kolanka)?Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2003 siemanko ! mam na bazie ten tłumi jak złoze etkę to ci powiem wsio dokładnie....ja sie niemogłem powstrzymać przed zamówieniem jak go zobaczyłem zobaczymy czy tak pięknie działa jak wyggląda.....powiem ci tak.....w środku jest pusty cały dyfuzor a końcówka tłumika jest to cieniutka rurka w środku otoczona watą szklaną niewiem jeszcze jak chodzi ale myślę ze wraz z filtrem stożkowym wyprowadzonym na zewnątrz bedzie dawał niezły efekt zaarówno wizualny jak i dżwiękowy(mam nadzieję ) a co do mocy to byle by niespadła....... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2003 poprawka : ta wata niejest szklana :roll: yyyyyyy sorki za pomyłke ale jest to jakaś tłumiąca wata :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2003 To jest ten tłumik który jest na zdjęciu w Świat Motocykli nr. 8 na stronie 17 ( WFM 125 ) :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Jedno wiem na pewno, po zamontowaniu nowego wydechu, konieczne będą pewne poprawki w regulacji gaźnika i moze minimalne w zapłonie. Tak do końca to nie jestem pewny czy ten tłumik poprawi osiągi a już wątpie by poprawił bez dodatkowego strojenia.Osobiście nie przepadam za brzmieniem tego wydechu, dla mnie jest bardzo "pierdzące" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Osobiście nie przepadam za brzmieniem tego wydechu' date=' dla mnie jest bardzo "pierdzące"[/quote'] Zgadzam się w pełni. Tłumik taki niszczy bezpowrotnie niepowtarzalny, rasowy klang, za który tak uwielbiam MZtki!!! Z tym "sportowym", pożal się Boże, wydechem, MZ pracuje jak jakiś chiński skuter z silnikiem z modeliny! Moim zdaniem do MZ TYLKO ORYGINALNY, CHROMOWANY WYDECH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SizeeR Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zbyhoo, w pelni sie z toba zgadzam...Osobiscie lubie ten subtelny gwizd z wydechu mojej slicznotki... Nigdy go nie zamienie na bezplciowe popierdywanie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Panowie, święta racja :D Etka to jedyny dwusów którego odgłos jest niepowtarzalny, jedyny, wielu ludzi, w tym także ja kocha je za ich dzwięk, Etz-ki rulez :( :D Osobiście nigdy nie zmienie wydechu na jakiś tam sportowy czy inny w swojej etce PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Panowie, święta racja Etka to jedyny dwusów którego odgłos jest niepowtarzalny, jedyny, wielu ludzi, w tym także ja kocha je za ich dzwięk, Etz-ki rulez A ja musze sie wpiprzyc i powiedziec ze odglos mojej jawy to dla mnie najlepsza muzyka....:( ale tak to chyba jest jak bym mial mz to tez bym ja wychwalal pod niebiosy:))))) POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_DLuGi_ Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2003 a mi sie podoba dziek cz 350 z pustymi wydechami :twisted: Ciekawe jak mz brzmi z pustym wydechem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a mi sie podoba dziek cz 350 z pustymi wydechami :twisted: Ciekawe jak mz brzmi z pustym wydechem :roll: no cezetka z wydechami bez "bebechów" gra naprawde pięknie - mój znajomy miał taką - istne delicje :lol: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2003 A ja do wydechu Mz mialem chyba najwiecej zastrzezen-strasznie mnie wkur*al jak musialem gdzies jechac w trase.Tak jak zrobilem ze 200km to caly dzien slyszalem dzwonienie w mozgu,brr...ale teraz to bym kochal ten dzwiek -z braku laku,dobry kit.:( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi