TOMASZ MILEWSKI Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 JK przestan walic ze :) na pewno bylo ok i nie opowiadaj nam bajek tylko po to aby nie bylo nam przykro ze nas nie bylo, gdzie nastepna ustawka kiedy pt,sb mam free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan kalin Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 A może W-wa co :icon_mrgreen: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł z Łodzi Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Janusz było zajefajnie dzięki wielkie za gościne impreze i moc wrażeń :P , jest co wspominać :P .Podziękowania dla Piotrkowa T. za trafną decyzje o zostaniu na imprezie(Hary.....) :biggrin:.Droga powrotna była drogą przez mękę,do momentu gdy zatrzymaliśmy się z Grażą na małe conieco za bezpieczny powrót :banghead: he he.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Widzę,że mam czego żałowac... :wink: No cóż może następnym razem uda mi się z Wami spotkac i Was poznac ;) Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan kalin Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Słuchajcie mnie all a może w najbliższy weeckend :banghead: :) Kazimierz a moze Ojców i szlaki orlich gniazd :) ;) :) :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiolaSzpila Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Nawet nie wiecie jak mi przykro,że nie dojechaliśmy :icon_rolleyes: Złożyło się na to kilka powodów:-impreza u babci(84 lata i imieniny-dzień matki przy okazji-kłótnia z narzeczonym o teściową-Zaje***ta kłótnia z teściową o opiekę nad córką(jej wnuczką) :banghead: - i najmniej ważny powód:źle ustawione światło w Virago,każdy patrol by mnie zatrzymał,bo tak mi do góry świeci i nie bardzo mam pomysł,jak je ustawić:(Zależało nam,by Was poznać,ale myślę,że będzie jeszcze okazja.Może na zlocie u Marynarza??Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan kalin Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Nawet nie wiecie jak mi przykro,że nie dojechaliśmy :icon_rolleyes: Złożyło się na to kilka powodów:-impreza u babci(84 lata i imieniny-dzień matki przy okazji-kłótnia z narzeczonym o teściową-Zaje***ta kłótnia z teściową o opiekę nad córką(jej wnuczką) :( - i najmniej ważny powód:źle ustawione światło w Virago,każdy patrol by mnie zatrzymał,bo tak mi do góry świeci i nie bardzo mam pomysł,jak je ustawić:(Zależało nam,by Was poznać,ale myślę,że będzie jeszcze okazja.Może na zlocie u Marynarza??Pzdr Każdy powód jest dobry ale ich było co nimiara to chyba tzresienie ziemi było a tak w ogóle to ząłuj i juz na pewno byście sie pogodzili :lalag: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł z Łodzi Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Janusz wypad dwu-dniowy?Jeden dzień to jeszcze zmontujemy.Może niedziela?Nastawiamy sie z Grażą na wypad w góry za tydzień,padł przecież taki pomysł na imprezie u Ciebie.Ale to trzeba przedyskutować z Team' Piotrków T.(Hary....).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 witam,jak najbardziej jedziemy, jeszcze nie wiem dokładnie gdzie (jakieś góry, chyba stołowe) ... a w zasadzie to co za różnica :), ekipa w doborowym składzie i na dwa dni (z jednym noclegiem). wyjazd w sobotę (9.06) z rana (7.oo). co do szczegółów - dam znać :buttrock: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan kalin Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 witam,jak najbardziej jedziemy, jeszcze nie wiem dokładnie gdzie (jakieś góry, chyba stołowe) ... a w zasadzie to co za różnica :), ekipa w doborowym składzie i na dwa dni (z jednym noclegiem). wyjazd w sobotę (9.06) z rana (7.oo). co do szczegółów - dam znać :) pozdrawiamNiestety weekend 9.10.06 inne plany pólnocny wschód :D :biggrin: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 taa golonki w piwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) WitamOj, coś ten "długi weekend" Bożego Ciała nie wyjdzie... Każdy ma juz swoje plany. Mam natomiast taką propozycję.Ja z Dorką wybieramy się jak (prawie) co roku do Kazimierza Dolnego w dn 22-24.06. Jak co roku odbywa się tam Festiwal Kapel i Śpiewaków Ludowych. Zajefajna impreza. Warto zobaczyć "oldschoolowe" kapele ludowe, jak te babcie i dziadkowie zapodają muzę. Jest też okazja do zakupu "cepelii" (kramy z wyrobami ludowymi). Fajne, klimatyczne knajpki na rynku :bigrazz: i atmosfera w tych dniach. Koncerty odbywają się wieczorkami, w dzień można pojeździć :crossy: . Sporo jest ciekawych miejsc do zwiedzenia w samym Kazimierzu i okolicy - Janowiec, Lublin, Nałęczów, Puławy, pałac w Kozłówce.Jeśli ktoś ma ochotę - tam moglibyśmy się spotkać.Nocleg:Tu jest pewien problem. Akurat w taki weekend nie ma dużego wyboru.W grę wchodzi pole namiotowe przy Domu Turysty PTTK, 800 m od centrum. -zaleta - na uboczu, nikt obcy się nie szwęda, teren ogrodzony i zamykany na noc. -niestety nie jest tanio - dwa lata temu za namiot i pojazd (co prawda katamaran) wychodziło ok. 35-38 PLN za dobę na osobę -na campingu bywa czasem problem z ciepłą wodą, szczególnie pod damskimi natryskami -czasem są upierdliwe komary, wszak teren leży w dolinie Wisły, obok zacienione wąwozy lessowe. Dla niektórych jest to problem, ale przyznasz Janusz, że od pewnego momentu człowiek znieczula się na to latające gó..no :icon_razz:. Poza tym, z mojego doświadczenia, imprezuje się w centrum a na pole złazi się aby wpaść w ramiona Morfeusza :icon_mrgreen: -niekiedy, w końcu czerwca pojawiają się na campingu oryginalne( :P ), świecące robaczki świętojańskie! Niestety, nocleg pod dachem, np schroniska młodzieżowe oraz kwatery prywatne - http://www.kazimierzdolny.pl/kwatery/ , są wtedy pozajmowane przez organizatorów i turystów.-kwaterunek Domu Turysty PTTK - http://www.kazimierzdolny.pl/hotele/?id=7&t=2 jest pieruńsko drogi. Pozdrwitam,jak najbardziej jedziemy, jeszcze nie wiem dokładnie gdzie (jakieś góry, chyba stołowe) ... Parę wskazówek globtrotera, co warto tam "zahaczyć" w okolicy:- Kłodzko - Co do zwiedzania - to obowiązkowo dwa punkty:1) kamienny most na Młynówce – co prawda średniowieczny, ale przebudowany w XVII i XVII wieku; wygląda jak mała kopia praskiego Mostu Karola – barokowe rzeźby i figury świętych. 2) Twierdza Kłodzka (z biletami, czynna w jakichś tam godzinach) – podziemna trasa turystyczna po kazamatach i podziemnych chodnikach minerskich. Najfajniejszy jest odcinek o wysokości ok. 50 cm! – leziesz na czworakach i po ciemku. Niezła klaustrofobia...Podziemną trasę turystyczną pod miastem (bo też jest taka) można sobie z góry darować.- Karłów - (jest na Trasie Stu Zakrętów) - dojście na Szczeliniec - Błędne Skały (j.w.) - można dojechać na parking pod samymi Błędnymi, ale ruch jest tam regulowany, wahadłowy i wjazdy o pełnych godzinach albo inaczej (chyba płatne)- Adrspach w CZ a w zasadzie Skalni Mesta- absolutnie polecam! - ciekawsze są Adrspasskie Skaly niż Teplicke. Można oczywiście zacząć od Teplic na Metuji i dojść do Adrspasskich (lub odwrotnie), a potem wrócić do punktu wyjścia czeskim pociągiem, który często kursuje, ale w sumie trzeba brać wtedy pod uwagę większość dnia (zaleta - oglądamy całość tego pasma). Lepiej chyba nastawić się od razu "lightowo" na Adrspach i przepłynąć się łodzią po takim fajnym jeziorku. Polecam odszukanie takiej skałki, przypominającej... członka we wzwodzie (fajne fotki na pamiątkę wychodzą). Co do moto - jest chyba parking strzeżony w Adrspachu- przy wejściu do Adrspasskich. Jest to park narodowy i wstęp do "lasu" jest płatny (w 2001 r. - 40 Kc).- Złoty Stok – Podziemna Trasa Turystyczna „Kopalnia Złota” – podziemny wodospad w Sztolni Czarnej, niezła kolekcja "umoralniających" tablic ostrzegawczych BHP – niektóre naprawdę mają „odjechane” hasła.Pozdr Edytowane 30 Maja 2007 przez Globi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan kalin Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) taa golonki w piwieALE nareszcie swieże i ciepłe :banghead: Edytowane 30 Maja 2007 przez jan kalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 wtedy zrobily 300 kmteraz zrobia trase z gara na talerz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek342 Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 te po 300 km byly extra a te z gara na talerz miód w gebie ale dopiero po spróbowaniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi