tadeo Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 PATRZ NA DATY :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 górnikom i archeologom mówimy stanowcze : "NIE !!!!!!!!!!!!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiustasiu Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam mam nadzieje ze nie pobijecie jesli wtrace kilka slow od siebie :D sam szukam moto (moje 1sze)i powiem szczerze ze gpx z tymi konikami miedzy niogami mnie przeraza... niemna moje 1sze moto kto wie moze pozniej (marze o takim) ale wiem ze by mnie ponioslo kiedys a to mogloby siie zle skonczyc chce zwrocic uwage ze mam 190cm i waze 111kg :) (maly slonik hehe)i szczegolna uwage zwracamna GPZ500 jak i XJ600ten drugi jednak z tego coslyszalem jest troszeczke niski tak wiec moglbym sie na nim zle czuc...a GPZ bardzo mi sie podoba i coraz bardziej sie na niego "napalam" odrazu powiem ze wogole nie odoba mi sie GS500 ze wzgledu na okragle swiatlo ktore jest typowo turystyczne (jak dla nie)(a ja w przyszloscui chcialbym sie przesiasc na jakiegos sportowca)(a i chcialbym i wolalbym z prostokatnym swiatlem) widze ze tuitaj nikt powaznie nie bierze pod uwage GPZ a ja wlasnie glownie temu motocyklowi sie przygladam ze wzgledu na to ze boje sie mocy...(nie chcem 100 koni jak juz wyzej pisalem) ale niechcem tez maxymanie pociagnac 90km/h (jak bylo na nauce jazdy YBR 125 Ehs wiecej nie szlo na autostradzie) powiem tak spalanie Hmm moze byc wieksze, awaryjnosc wiadomo... a co do reszty mam nadzieje ze ktos mi cos doradzidodam jesczze ze kwota jaka dysponuje to 6tys zl Może chcesz mojego GPZ ? :icon_mrgreen: Ja bym brał VFR jak bym miał więcej kasy. Hmm planuje kupic moto dopiero mrzec max kwiecien a moglbys pokazac jakies fotki?:) i cos o nim wiecej powiedziec?wiem ze kazdy swoje chwali szczegonie jak sie trafi klient ale w marcu czemu nie :)vhyba ze sie jakos dogadamy :) z gory dziekuje :icon_razz: i pozdrawiam :crossy: :icon_razz: StaSiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 i szczegolna uwage zwracamna GPZ500 jak i XJ600ten drugi jednak z tego coslyszalem jest troszeczke niski tak wiec moglbym sie na nim zle czuc... widze ze tuitaj nikt powaznie nie bierze pod uwage GPZ a ja wlasnie glownie temu motocyklowi sie przygladam ze wzgledu na to ze boje sie mocy... hmm...http://www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_gpz_500_s_1997.phphttp://www.bikez.com/motorcycles/yamaha_xj...ersion_1997.phppopatrz na wartość "seat hight": czy 5mm twoim zdaniem oznacza jakąś wyraźną różnicę? jeśli nie, to przestań się sugerować obiegowymi opiniami, bliższymi plotkom niż faktom a kwestia mocy... r2 500ccm z mocą 60KM będzie z pewnością bardziej agresywny niż z tą samą - r4 600ccm. innymi słowy: moc maksymalna nie jest jedynym istotnym parametrem - ważny jest raczej sposób jej oddawania, lepiej obrazowany przez przebieg wykresu momentu obrotowegojsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czower Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam Ja mam prosbe o pomoc i to juz bardzo konkretna. W Poznaniu jest na sprzedaż ten oto egzemplarz kawasaki ER-5 ktorym to jestem zainteresowany. Szukam dla siebie pierwszego motocykla i uwazam ze ER-5 spelnia moje wymagania. Mimo to kupuje uzywke, na nic wiecej mnie nie stac a 5,5tys to dla mnie kawal grosza. Wiec jezeli ktos mialby troche wolnego czasu i ochote poogladac ten egzemplarz (sam, albo pojechac tam razem ze mna) to bylbym bardzo wdzieczny. Sam nie mam jeszcze doswiadczenia i niechcialbym utopic kasy...z gory dzieki za kazda odp.pzdr :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 jak nikogo nieznajdziesz to poczytaj o kupnie uzywanego motocytkla ... zapamietaj co sprawdzic ... obejzyj ... odczekaj tydzien coby ochlonac ... przemysl. podoba sie to jedz i zabieraj motocykl do warsztatu ... niech go mechanik sprawdzi. na tym niewarto oszczedzac. a pozniej jak wszystko bedzie ok ... bedziesz mial nowe argumenty zeby zbic cene a reszta zalezy od ciebie :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 to ja sie podpinam też drugie moto ale inne wymagania, ma to być moto które doprowadzi mnie do litra- sportowa charakterystyka- jazda po prostej jest nieważna, ale do winkli ma sie super składać budżet max 6,5 myslałem nad starą cbr-ą lub vfr co myslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 koledze Vaxowi i nie tylko zresztą polecam fzr myśle że to bedzie najlepszy wybór ewentualnie weź pod uwagę xj i gsxf od 500 raczej odejdź bo z tego co pisałeś to chyba nie zadowolą Ciebie i Twojej partnerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Panowie jak to jest z Hondą CB 500, czy mając 190 cm wzrostu nie będzie się wyglądało na niej jak na ,,psie"?? Może miał już ktoś taki sam dylemat. Z podobnych motocykli w oko wpadło mi XJ 600 z tym że również i w tym przypadku nie wiem jak jest z jej wielkością i wygodą wysokich na niej podróżujących. Proszę o porady związane z tą kwestią. Na lato przymierzam się do kupna któregoś z w/w, w moim przypadku będzie to pierwszy konkretny motocykl (Teraz tylko skuter 125). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 najlepiej byłoby dla ciebie przejechać się np do jakiegoś komisu i przymierzyć do obugadanie, że te dwucylindrowe 500 dają efekt "jak na psie" jest głupie: współczesne sporty bywają jeszcze mniejsze, a jednak ludzie jakoś jeżdżą :)natomiast xj600 faktycznie jest już sporą maszynąjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Przymierzałem się już do GS 500 i ..... mieszane odczucia, faktycznie najlepszym rozwiązaniem będzie udać się do jakiegoś komisu, zrobi się cieplej będę szukał na razie pozostaje mi robinie prawka i kursowa YBR. :flesje: bpozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi