Bajo Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zastanawiam się jaka może być żywotność cylindra tej klasy. Co ile km trzeba zmieniać tłok z pierścieniami?? oczywiście zakładając ,że wszystko jest dobrze wyregulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zastanawiam się jaka może być żywotność cylindra tej klasy. Co ile km trzeba zmieniać tłok z pierścieniami?? oczywiście zakładając ,że wszystko jest dobrze wyregulowane.niezle!! jak oni tam piszą ze ok 20KM :smile: no to juz jest cos. Moze na takim skuterku da sie wreszcie zacząć jezdzić bez wrazenia cofania sie do tyłu przy starcie na swiatłach :icon_question: mysle ze3 zywotnosc jest bardzo krótka. 80ccm crossowe maja bardzo krótkie przebiegi tłoka ale ona z koleji maja po 27KM wiec mysle ze w takim sportowym zestawie liczy sie juz motogodziny pracy silnika i mysle ze zamyka sie to w granicach 40motogodzin. Tam wyraznie pisze ze jest to przeznaczone do sportu. Szczerze mowiac to bym sie wiele nie zastanawiał tylko bym zbierał kase i kupił sobie cos takiego. Jak sie duzo jezdzi to mogą to być 2 tłoczki na sezon bo mysle ze skuterka raczej nie da sie nie cisnąć na maxa przy kazdej okazji :evil:Z koleji mysle ze taki tłoczek znow nie jest jakis bardzo drogi i ze samaemu mozna go bez najmniejszego problemu wymienic. Według mnie warto ale jezeli robisz swoim bolidem dziennie po 30km to bym sie zastanowił. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Tuningowane HMy coś ok tej mocy mają, a tam przebiegi to też nie za długie są. Ogólnie jak kolega wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 spokojnie mozesz wymienic 2 tloki na sezon (jesli jezdzisz duzo i lubisz cisnac to nawet 3) ale z koleji tlok vertexa do 80/70cm nie jest taki drogi sa to koszty okolo 150-200zl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 O żywotność pytam się z ciekawości. Ja już mam 70cc i to niedawno wstawione. Do tego żeby takie wstawić to trzeba pół silnika zmienić (gaźnik, wydech, wał). A efektu cofania się na światłach już się pozbyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 A efektu cofania się na światłach już się pozbyłem.:icon_rolleyes: Kupiłes cały taki zestw jak tam w linku?? Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) :notworthy:Kupiłes cały taki zestw jak tam w linku??Nie. Kupiłem cylinder klasy midrace. Po prostu zastanawiam się ile taki jak z linku może wytrzymać skoro ma ponad 20KM z 70cc. Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Bajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zestawy klasy midrace są najlepsze. Dają wystarczający wzrost mocy jak na skuterek i nie trzeba wymieniać połowy silnika żeby go założyć. Dobry wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zestawy klasy midrace są najlepsze. Dają wystarczający wzrost mocy jak na skuterek i nie trzeba wymieniać połowy silnika żeby go założyć. Dobry wybór!Wiem :icon_evil: . O evo zapytałem z ciekawości, bo zastanawiałem się ile taki 20KM może wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 A jak sie skonczy nicasyl to tulej za 250 zl i dalej jazda. Ciekawe ile taki zestaw ma selekcji?? 3 -5? Trzeba zadzwonic i sie zapytac... Widzialem tez takie zestawy co maja tylko jeden nadwymiar.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi