Michałek1992 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam!!!Razem z kolega i jego tata budujemy sobie takiego 'uterenowionego" gokarta ale niewiemy jak zrobic tylna oske zeby była resorowana:/ Chodzi mi aby tylna oska była na amortyzatorach ale zeby to wszystko jezdziło:) Silnik bedzie od wsk 125 przerobiony na 150:DNaped na łancuch:) Tylko bardzo prosze o "normalne" komentarze a nie typu "wes sprezynki od łuzka polowego i sobie przyczep na tasme papierowa" Z góry dzieki POZDRO:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Niewiem czy ma to być zawieszenie nie zależne, czy nie, ale najłatwiej było by zastosować takie zawieszenie jak jest normalnie w WSK i inych. Zwykły wahacz wleczony z tyłu, najlepiej żeby proporcje były takie jak w jakimś motocyklu, coby łańcuch miał naciąg prawidłowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) zróbcie coś w stylu zawieszenia w quadzie tylko nie jeden wahacz a dwa- do każdego koła i w środku belkę z ośką.resorowanie podobne jak w aucie można zrobić tj skonstruować "kielichy" do amorków http://img217.imageshack.us/my.php?image=rysunekys8.jpg Edytowane 8 Stycznia 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Dzieki serdeczne:)) A jeszcze jedno pytanko Jakie koła do niego załozyc?? Takie zeby na wszystkie wydac góra 150zł(mały budzet)Od malucha sa chyba za ciezkie na ten silnik,a od motorynki za małe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 w ogóle ten silnik to zły pomysł, on wske ledwie ciągnął, może dałoby się dorwać kółka od jakiegoś skutera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 albo dętkowe koła od taczki Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 NO od taczki dobra mysl :flesje:) ale one sa na tulejach plastikowych;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 ja mam na tuleji metalowej ;Dpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 NO od taczki dobra mysl :biggrin:) ale one sa na tulejach plastikowych;/ zależy od koła można też założyć koła od stelli albo simsona Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrDredd Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 skoro o gokarcie mowa. to mam pytanie. jak rozwiazaliscie problem dzialania silnika bez skrzyni biegow. nie wiem czy sie jasno wyrazam ale jak jezdzilem na takim to tam nie bylo skrzyni tylko facet odpalal i w momencie dodawania gazu jechal a jak sie pusczalo to zatrzymywal.kiedys chcialem cos takiego tez stworzyc ale niestety nie udalo mi sie rozwiazac niektorych pomyslow a pomocy z nikad brak. sam nie mam takiej wiedzy a i wziac jej nie wiem skad. mniejsza z tym. czekam na odp ;) z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 W tym gokarcie co jeździłeś nie było biegów, gdyż taki był silnik i wcale nie był on od WSK'i to jest pewne.. pewnie był coś w podobie do silnika od skutera, najczęsciej spotykane silniki w takich gokartach to Honda 9.0 lub 8.0 Michałek1992 bedzie miał normalną skyrznie biegów... sprzęgło, nózke (bądź wajche do zmiany biegów. uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 a przyszło mi do głowy jedno pytanie, czy w ogóle jakieś polskie motory miały cyiskana tulej z cylindra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałek1992 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Silnik od wsk niewypali(zatarlismy go:(()Ale moj wojek chce nam dac od Iż-a Czy bedzie on dobry na gokarta??Koła juz mamy takie hmmm...jak od maszyn rolniczych 10'' sa dosc szeroke :)) Mocowane na 4 sroby rostaw jak w maluchu wiec cały przod bierzemy od malucha( układ kierowniczy wahacze) Amortyzatory beda od wsk albo mz mamy wybor:)) reszta pojedzie jak po masle :) A i jeszcze jedno...tylna oskie jednak zrobimy sztywna moze potem jak sie wprawimy to sie cos pomysli:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 skoro o gokarcie mowa. to mam pytanie. jak rozwiazaliscie problem dzialania silnika bez skrzyni biegow. nie wiem czy sie jasno wyrazam ale jak jezdzilem na takim to tam nie bylo skrzyni tylko facet odpalal i w momencie dodawania gazu jechal a jak sie pusczalo to zatrzymywal.kiedys chcialem cos takiego tez stworzyc ale niestety nie udalo mi sie rozwiazac niektorych pomyslow a pomocy z nikad brak. sam nie mam takiej wiedzy a i wziac jej nie wiem skad. mniejsza z tym. czekam na odp :) z gory dzieki. Zapewne chodzi Ci o bezstopniową skrzynię biegów i sprzęgło odśrodkowe. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Ale moj wojek chce nam dac od Iż-a Czy bedzie on dobry na gokarta?? ta maszyne lepiej sprzedaj komus, kto ja zrobi i bedzie mial z tego satysfakcje, poczym poszukaj jakiegos dobrego motoru na allegro. DrDredd zapewne jezdziles na gokarcie z automatem, takich jest chyba wiecej jak tych z biegami. z drugiej strony to "uterenowionego" sprzeta lepiej chyba bedzie pasowal silnik z manualna skrzynia. dobra bylaby jakas honda, typu raczej mtx 125, tyle ze za duzo wachlowania z biegami... a moze od MZ? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi