*endrju* Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam Właśnie nosze się z zakupem kasku, niestety nie stać mnie na zakup kasku z najwyższej półki. Chce wybrać po między tymi dwoma ofertami, może pomożecie :) :) http://www.louis.de/_102359d74a4495f29bfd1...artnr_gr=204474 i http://www.louis.de/_102359d74a4495f29bfd1...artnr_gr=204130 Chodzi o rozmiar M, wiec jak dla mnie są w tej samej cenie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Obydwa dość hałaśliwe. Koleś swojego 104 chce sprzedać za nieduże pieniądze, bo ma dość hałasu. Chyba nawet Twój rozmiar..... Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*endrju* Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 To może polecisz jakiś mniej hałaśliwy za podobne pieniądze :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Stycznia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Poczytaj przyklejony wątek Kaskowy Ranking. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 To może polecisz jakiś mniej hałaśliwy za podobne pieniądze :biggrin:W prawdzie nie moge otworzyc tych linkow ale jesli szukasz "mniej halasliwego" kasku to musisz sie liczyc z wydatkiem minimum 800zl. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*endrju* Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Chodzi o Caberga 104 i Caberga 505 obydwa w cenie 139 euro. No właśnie jeżeli chodzi o ten hałas, to te w/w kaski hałasują nieprzyzwoicie czy tak jak inne kaski w tym przedziale cenowym Przeglądałem ranking kaskowy ale za dużo się nie dowiedziałem: tylko tyle ze z tych dwóch to 104 jest lepszy. Jaki byście polecili za kwotę do 600 PLN??? :icon_mrgreen: czy moze coś takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M164015 Edytowane 7 Stycznia 2007 przez *endrju* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Chodzi o Caberga 104 i Caberga 505 obydwa w cenie 139 euro. No właśnie jeżeli chodzi o ten hałas, to te w/w kaski hałasują nieprzyzwoicie czy tak jak inne kaski w tym przedziale cenowym Przeglądałem ranking kaskowy ale za dużo się nie dowiedziałem: tylko tyle ze z tych dwóch to 104 jest lepszy. Jaki byście polecili za kwotę do 600 PLN??? :bigrazz: czy moze coś takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M164015IMO wszystkie kaski z nizszej polki sa halasliwe bo wszystkie posiadaja system wentylacyjny a to on powoduje powstawanie halasu (poprzez zawirowania powietrza w kanalach wentylacyjnych). Mozna sobie z tym jakos radzic, na przyklad poprzez zaklejenie czesci lub wszystkich wlotow powietrza lub stosowanie stopeorw do uszu. Ten AGV ktory podales to bardzo dobry kask. Sporo ozytkownikow na forum pozytywnie sie o nim wypowiadalo, co nie zmienia faktu ze tez jest pewnie halasliwy. Oczywiscie tutaj nalezy sprecyzowac o jakich predkosciach mowimy, bo jesli tak do 100km/h to powinno byc jeszcze w miare cicho. Ja sobie wlasnie kupilem AGV GP1, czyli teoretycznie jeszcze z nizszej polki, i spodziewam sie ze bedzie glosny, ale poprzedni sezon przejezdzilem w pozyczonym Cabergu 103 i mozna powiedziec ze sie przyzwyczailem :cool:. Z reszta glownie jezdze po miescie wiec nie ma to dla mnie az takiego znaczenia. A wracajac do tych Cabergow ktore Cie interesuja, to nie jest tak ze sa glosniejsze niz inne w tym samym przedziale cenowym. Raczej na podobnym poziomie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jesli natomiast chodzi o te AGV - to poszukaj w sieci INTERMOTORS bo kosztuja 399 zł , wiec chyba warto jest sie pofatygowac !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek145 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 moja dziewczyna ma caberga V2 i twierdzi ze jest cichy.. a ona w koncy siedzi blizej wydechu niz ja.. ponadto ma wbudowane okularki przeciwsloneczne :buttrock: i wyglada jak glowa Darth`a Vader`a (oczywiscie w tym fajnym znaczeniu) :Da wcale nie jest taki drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 ja moge swojego agv airtech sprzedac za 500zl stan idealny! http://www.bikepics.com/pictures/763898/ sprzedaje bo chce kask na enduro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi