leonstar Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) należności ok. 6000 PLN (cło i Vat), będą wyższe bo do podstawy cła wchodzi fracht morski/ubezpieczenia jesli wykupissz a do podstawy vatu fracht krajowy Edytowane 16 Października 2007 przez leonstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukepl Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 należności ok. 6000 PLN (cło i Vat), będą wyższe bo do podstawy cła wchodzi fracht morski/ubezpieczenia jesli wykupissz a do podstawy vatu fracht krajowy czyli to 6tyś zł to bez frachtu, dobrze zrozumiałem? tylko podatek i cło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 tak to tylko należności celno-podatkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Mam pytanie.Kupilem Yamahe Tenere, sprowadzona z Niemiec od Polaka na fakture. Razem z moto dostalem fakture, dowod ( takie mniejsze zielone cos) i brief ( takie zielone wieksze cos). Jezeli zrobie tlumaczenie papierow, przeglad, to to styka na rejestracje, czy cos jeszcze musze miec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 owszem tylko troche pieniążków i czasu na urzędowe sprawy, bo reszte juz masz :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Dziękuje Ci Leon za odpowiadanie :icon_mrgreen: po dłuższej przerwie wracam, pracowałem poprostu. Teraz kupiłem następne moto z niemiec. W sumie też KMX'a. PROCEDURY SIĘ NIE ZMIENIŁY! Jedyną zmianą to to że nie płacimy już w US znaczków, tylko w Zwolnienie od Podatku w UM kosztuje 160zł zamiast dawnych 150zł. No i tym razem miałem mniejsze ubezpieczenie :flesje: zniżki lecą. Demontuje plotki o jakiś wzrostach cen itp. Wszystko to samo :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Demontuje plotki o jakiś wzrostach cen itp. Wszystko to samo :icon_biggrin: Czyli 700zl trzeba liczyc ?Ehh bolesne - chyba poszukam jeszcze w Polsce maszyny :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Podłącze się pod temat.Człowiek od któego chce kupic moto napisał mi że posiada: "Mam brief i maly dowod, trzeba to przetlumaczyc i skarbowke zaplacic zanim sie zarejestrujePozdrawiam" O co chodzi z Tym malym dowodem?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Brief-karta pojazdumały dowód - odpowiednik naszego dowodu rejestracjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Mam pytanie co kiedy i gdzie jest potrzebne zalatwione, zeby jakos szybko to obskoczyc:Ide zaplacic za zwolnienie z podatku - tutaj nic mi nie potrzebne.U tlumacza - wiadomo papiery.W urzedzie skarbowym skladam kwit o zwolnienie z vatu - tutaj juz potrzebuje tlumaczenia czy moge isc z orginalami ? Zaswiadczenie dostaje po max7 dniach tak ?Przeglad 0 - tylko orginalne papiery mi potrzebne tak? "W Wydziale Komunikacji po wypełnieniu wniosków, dostajemy dowód tymczasowy oraz tablice rejestracyjną już na stałe." Do wydzialu komunikacjii ide juz ze zaswiadczeniem zwolnienia z vatu, tlumaczeniami i przegladem tak ? Z tego co pisal jurer brzmi jakby blachy dawali od reki - w Polsce ? Nie uwierze ;) Ile sie czeka na blachy i ten tymczasowy dowod ? Do ubezpieczalni ide z tymi tymczasowymi papierami place wszystko i jzu moge jezdzic oczekujac na twardy dowod. Tak ? Jak ktos ma swieze informacje to prosze rozwiac watpliwosci :DIle czasu calosc moze trwac zakladajac, ze ja wszystko zalatwiam na szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Do przeglądu potrzebny tylko brief, do skarbowego musisz mieć tłumaczenie zrobione i najlepiej ksera wszystkiego bo nie wszędzie sobie sami chcą zrobić ksero, do rejestracji idziesz już ze wszystkimi papierami i oryginały briefu Ci zabierają, a dostajesz dowód tymczasowy zależy od urzędu u mni to trwa 3 godziny, a jak duzy tłok to może być na drugi dzień, dostajesz tablice idziesz opłacić OC i śmigasz, a za miesiąc odbierasz twardy dowód. Jak już będziesz miał ze skarbowego to resztę w jeden dzień da radę załatwić. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 WIelkie dzieki :lalag:Konkretna odpopwiedz ponad wszystko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 WitamMam możliwość kupić motocykl 125 sprowadzony z Niemiec bez tablic i trzeba w nim zrobić przegląd ale nie uśmiecha mi się pisać specjalnego wniosku o tymczasowe tablice + wykupować specjalnie ubezpieczenie na te tymczasowe tabliceCzy motocykl może zostać zawieziony na przegląd bez tablic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Na przegląd możesz zawieźć motóra na przyczepie bez tablic bo będzie to tzw. "pierwszy przegląd" jednak musisz zabrać ze sobą wszystkie dokumenty. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi