IRBIT Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Czy macie jakieś informacie na temat sportowych silników do urala ? Ile taki silnik ma KM (słyszałęm ze 52 - ale czy to prawda) ?Czym konstrukcyjnie różniej sie, czy wały i rozrzad był inny ? Piszcie co wiecie na temat takich silników :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ural KROSS. 1000ccm, DOHC, wałki królewskie. Chyba 48KM. Jutro będę wiedział o nim wiecej - jest o nim wzmianka w książce "Ciężkie motocykle radzieckie". Tu jest coś, co może wyczerpac temat :). Wyszukaj frazy DOHC. Litr? Wałki królewskie? DOHC, SOHC? Chłodzenie cieczą? Proszę bardzo :notworthy: http://www.autosoviet.altervista.org/ENGLI...-Moto(Ural).htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Interesuje mnie taki silnik na magneto wiesz coś na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 na magneto? mozesz rozwinąć ten temat bardziej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Interesuje mnie taki silnik na magneto wiesz coś na ten temat ?Nic mi to nie mówi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Interesuje mnie taki silniki jak bym montowany w crosowych uralach, nie posiada on pradnicy ani alternatora tylko iskronik (magneto). Edytowane 8 Stycznia 2007 przez IRBIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 tak."magneto" jest. Jeśli jesteś zaiteresowany to na gg pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 E tam, piszcie tutaj. Sam jestem ciekaw :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ten gosciu z allegro "russianboxer" (czy jak mu tam) probowal cos takiego sprzedac. Niby ural cross 1000ccm wlasnie z iskrownikiem.Z tego co bylo widac na zdjeciu to nie bylo pradnicy, a w jej miejsce byl wstawiony wlasnie iskrownik. Nie wiem tylko czy ten iskrownik dawal jedynie wysokie napiece na swiece, czy tez jakies prady na aku, lampy i inne odbiorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Z tego co mi wiadomo taki ural nie posiadal żadnych lamp. A prad z iskrownika szeł tylko na świece. O coś takeigo :http://img76.imageshack.us/my.php?image=imz8201oq2.jpg Edytowane 8 Stycznia 2007 przez IRBIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi