Belgu Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Nie zapomnij że JareG prawnie nic nie robi sam tylko wszystko zleca Nic a nic tylko "mecenas sztuki" no :) Klasyczne siedlisko (lesna osada, kilka domow porozrzucanych przy drodze co jakis czas), rudera ma calkiem dobre cegly, przydadza sie :biggrin: 30km od granic miasta, do asfaltu kilka km, czyli jechalem 5 minut, a do 10 krajowej 10 minut jazdy. Jak sie upre, to za rok moglbym juz mieszkac.. Jak odpalisz w tym siedzlisku sprzeta to lesniczy Ciebie pogoni :buttrock: nosz takiego chwalipiety, to na tym forum jeszcze nie bylo...zalatuje bufoniada... Pfff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Nic a nic tylko "mecenas sztuki" no :buttrock:Nie znam sie na tym po prostu (ale zdobywam wiedze teoretyczna)Jeszcze cos spiernicze, i po co mi to.. jak cos dziala, to lepiej niech sobie dziala w spokoju :) Jak odpalisz w tym siedzlisku sprzeta to lesniczy Ciebie pogoni :biggrin:Tez nie lubie halasu :bigrazz:Ostatnio mnie lesniczy pogonil, ale za puszczanie luzem po lesie malamuta.. zawsze mi sie wydawalo, ze wlasnie w lesie mozna, a tu zonk :bigrazz: Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Czegos tu nie rozumie ...jesli sie nie znasz ..nie lubisz, a masz kase to po co sie w to bawisz???Dla forum?Pozdrawiam.. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Czegos tu nie rozumie ...jesli sie nie znasz ..nie lubisz, a masz kase to po co sie w to bawisz???Dla forum?Pozdrawiam.. :notworthy: Rzeczywiscie nie zrozumiales... DareG nie zna sie na mechanice motocyklowej a remontuje motorzlecajac robocizne fachowcom. Jednakze ma dobrze uksztaltowana wizje tego co chce w tymmotocyklu zrobic. I ma szczescie bo go na to stac. A mogl kupic nowszy model...Ale dzieki niemu zostanie przedluzone zycie innemu sprzecikowi o nastepne 15 lat.A przy tym DareG bedzie mial satysfakcje z odrestaurowanej maszyny :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Rzeczywiscie nie zrozumiales... DareG nie zna sie na mechanice motocyklowej a remontuje motorzlecajac robocizne fachowcom. Jednakze ma dobrze uksztaltowana wizje tego co chce w tymmotocyklu zrobic. I ma szczescie bo go na to stac. A mogl kupic nowszy model...Ale dzieki niemu zostanie przedluzone zycie innemu sprzecikowi o nastepne 15 lat.A przy tym DareG bedzie mial satysfakcje z odrestaurowanej maszyny :icon_mrgreen:JareG, od Jarka :biggrin:Kupilem ten rocznik swiadomie, i byl to poza kolorem drugi z czynnikow majacy wplyw na zakup. Chcialem konkretnie 1988, bo mam juz 3 MB z tego rocznika, i jestem zadowolony :DA robie go, bo musze - skoro juz go kupilem, to trzeba go doprowadzic do stanu uzywalnosci :)Nie napisalem tez, ze nie lubie sie babrac - nie mialem do tej pory mozliwosci polubienia, co sie moze zmienic.Natomiast lubie jezdzic, i to bardzo.A tak a propos, to reaktor jest juz w ramie, wszystko co sie z nim laczy tez, teraz szukam cholernych lozysk do wahacza bo sa tylko albo 28/22. albo 29/21 a ja potrzebuje 29/22. Szukam tez prostej sztycy, moja jest lekko 'nieprosta' :biggrin: (co minimalnie czuc bylo podczas jazdy, ale dopiero po wyjeciu sie wydalo) Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Sztycę dorób na tokarce. Kupowanie motocykla ze względu na kolor a potem rozbieranie go do ostatniej śrubki i malowanie jest ciut nielogiczne ... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Sztycę dorób na tokarce.Mozna tak..? Bo juz 3 proby podjalem, i wszystkie byly krzywe.. :D Kupowanie motocykla ze względu na kolor a potem rozbieranie go do ostatniej śrubki i malowanie jest ciut nielogiczne ... :buttrock:Jest. Bo jak kupowalem, to nie patrzylem na stan - wydawal mi sie piekny taki jaki byl, nie planowalem zadnej wiekszej roboty :DA maluje go na kolor w gruncie rzeczy zblizony do tego, jaki mi sie tak spodobal.. Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Jest. Bo jak kupowalem, to nie patrzylem na stan - wydawal mi sie piekny taki jaki byl, nie planowalem zadnej wiekszej roboty :DA maluje go na kolor w gruncie rzeczy zblizony do tego, jaki mi sie tak spodobal..Za to ten ktoś co sprzedał Ci motocykl, bardzo się ucieszył :buttrock: Edytowane 4 Stycznia 2007 przez bodman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Za to ten ktoś co sprzedał Ci motocykl, bardzo się ucieszył :DZapewne :buttrock:No ale coz, widzialy galy co braly :DZ moim pierwszym MB tez tak bylo, a i tak jak widac caly czas uzywam MB :D Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 I pewno cieszy nadal jak to czyta....... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchal Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 No no no!!!!!! :icon_twisted: Cacko zaczyna byc składane. :wink: Czekam z niecierpliwościa na kolejne bliskie spotkania z montowanym Intruzem. Mam pytanie : czy równiez chromowałes jakieś elementy do sprzeta czy nie ? Jesli tak to napisz co i za ile. pozdrawiam puchal. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Mam pytanie : czy równiez chromowałes jakieś elementy do sprzeta czy nie ? Jesli tak to napisz co i za ile.Nic nie chromowalem, bo nic nie zastapi oryginalnych chromow. Szukalem wiec uzywanych w bdb stanie :icon_twisted: Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Nic nie chromowalem, bo nic nie zastapi oryginalnych chromow. Szukalem wiec uzywanych w bdb stanie :biggrin: Jesteś w błedzie. Jakość wykonania japońskich chopperów jest dosyć niska. Chrom jest kiepskiej jakości (własciciele VSów wiedzą coś o tym). Powierzchnie pod chrom (fabryczny) są słabo przygotowane, pod lakier zresztą też. Idę o zakład, ze jak skończysz swojego VSa to bedzie ładniejszy od nówki z salonu (na której widać pod lakierem ślady szlifowania, itp kwiatki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 JareG, od Jarka :icon_razz: Mea culpa panie :biggrin: Nie wiedziec czemu Kali zmienic Ci imie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jesteś w błedzie. Jakość wykonania japońskich chopperów jest dosyć niska. Chrom jest kiepskiej jakości (własciciele VSów wiedzą coś o tym).Hmm.. to moze dlatego takie dziwne ubytki w jeszcze dziwniejszych miejscach (np. na mocowaniu/palaku do blotnika tylnego, od strony blotnika :icon_razz:)Opieralem sie na doswiadczeniu z MB z tymi chromami.. Powierzchnie pod chrom (fabryczny) są słabo przygotowane, pod lakier zresztą też. Idę o zakład, ze jak skończysz swojego VSa to bedzie ładniejszy od nówki z salonu (na której widać pod lakierem ślady szlifowania, itp kwiatki).No rama wyglada pieknie, malowanie proszkowe z podkladem daje rade. Az sie zastanawialem, czy blacharki tez proszkowo nie pomalowac :biggrin: (minimalnie ciemniejszy niebieski) Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi