Skocz do zawartości

Kto lubi merecedesy?

Tomek Kulik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ciężko jest dostać zadbaną wersje z takim mocnym silnikiem, gdyż nie trudno takim o wypadek

co to tego auta to przód jest niski bo są wymienione sprężyny na bardziej sportowe i dlatego jest niski,

JareG moim marzeniem jest W140 więc nigdy bym nie wydał 5 tys euro na W124 gdyż mógłbym mniec juz wtedy loche za takie $$.

uważam ze 5,5 tys (tyle gościu chce) jest adekwatna do wieku auta i płacąc większe kwoty mija sie z celem

ciężko jest dostać zadbaną wersje z takim mocnym silnikiem, gdyż nie trudno takim o wypadek

Ja dostalem, kosztowala mnie 1300 EUR i w gratisie dostalem felgi AMG Monoblock 17", sanki na dach do rowerow, wszystkie papiery, 5 (PIEC) oryginalnych kluczykow, oryginalne klucze, auto od pierwszego wlasciciela (not bene fana marki, mial na stanie nowe W211 i CLK; odbieralem taczanke osobiscie) etc.

Trzeba szukac, i to nie w PL tylko w DE albo w CH.

co to tego auta to przód jest niski bo są wymienione sprężyny na bardziej sportowe i dlatego jest niski,

:banghead:

Wierzysz w takie dyrdymaly? Jak sie cos robi z glowa (a tak sie robic powinno), to sie wymienia sprezyny, amory na obydwu osiach a nie takie sranie po trochu po nogawkach.

A propos: moja taczanka byla obnizona w ASO (mam wpis w briefie), ale po polskich drogach nie da sie tym normalnie jezdzic - wiec wrocilem do klasycznego zawieszenia)

JareG moim marzeniem jest W140 więc nigdy bym nie wydał 5 tys euro na W124 gdyż mógłbym mniec juz wtedy loche za takie $$.

Za taka kase to dostaniesz szrota a nie ladne W140. Chcesz miec zadbana 'loche', to zaczynasz zabawe od ponad 30k zl i to bedzie poczatek produkcji.

uważam ze 5,5 tys (tyle gościu chce) jest adekwatna do wieku auta i płacąc większe kwoty mija sie z celem

No to kupuj :banghead:

Edytowane przez JareG

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

Ja dostalem, kosztowala mnie 1300 EUR i w gratisie dostalem felgi AMG Monoblock 17", sanki na dach do rowerow, wszystkie papiery, 5 (PIEC) oryginalnych kluczykow, oryginalne klucze, auto od pierwszego wlasciciela (not bene fana marki, mial na stanie nowe W211 i CLK; odbieralem taczanke osobiscie) etc.

Trzeba szukac, i to nie w PL tylko w DE albo w CH.

:

a pisałes że nie ma okazji...

a pisałes że nie ma okazji...

Pisalem tez, ze jest wart 13k zl - bo tyle mnie kosztowala wyprowadzka z DE, rejestracja w PL, wizyta u mechanika i u gazownika. Ale bylo warto sie tym kombi zajac, bo jest zdrowe, niezburaczone, nie jezdzone w PL, bdb wyposazone i od pierwszego wlasciciela. Polowalem na auto prawie pol roku, i to konkretnie na aukcji wygladalo marnie - i gdyby nie kolega, ktory mi je sprawdzil na miejscu nie zainteresowalbym sie nim.

BTW: Czyli koszt wypuszczenia na polska droge wyniosl mnie drugie tyle co zakup - okazji nie ma, cuda sie zdarzaja rzadko.

Teraz wszystko jasne..? :D

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

który to rok i jaka pojemność taczanki ??, czy auto z salonu dostawało aż 5 kluczy??

dlaczego uważasz ze diesle były paliwożerne z tamtych lat?- byłem ostatnio ojcowym W124 250D w Bremen w Niemczech i spalił jakies 5,9 litra na 100 przy prędkosci ok 130 w góre miejscami bylo 160 km/h (przy zatankowaniu w Polsce ani kropelki nie widział niemieckiego paliwa podczas podróży

PS znalazłem śmieszne w140: Polacy ładne szopki odstawiają ;-) az mnie oczy zabolały

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3159498

Edytowane przez Digidy

który to rok i jaka pojemność taczanki ??, czy auto z salonu dostawało aż 5 kluczy??

300TE '88; ja mialem (bo jednego zdazylem juz posiac :() 5, wszystkie poza jednym z czerwona kropka, wszystkie z logo MB i stosownym napisem z drugiej strony, 1 serwisowy, 1 sluzacy do dorabiania (czysty metal, plus kropa). Ale taczanka ma nieco dolozone po zakupie (felgi, zawieszenie, blotniki od 500E - bo na 17" AMG zwykle blotniki byly za waskie..), wiec moze helmut zazyczyl sobie dodatkowe kluczyki.. :icon_question:

dlaczego uważasz ze diesle były paliwożerne z tamtych lat?- byłem ostatnio ojcowym W124 250D w Bremen w Niemczech i spalił jakies 5,9 litra na 100 przy prędkosci ok 130 w góre miejscami bylo 160 km/h (przy zatankowaniu w Polsce ani kropelki nie widział niemieckiego paliwa podczas podróży

Cos pisales o jezdzeniu po miescie..? Wtedy nie bedzie Ci palic 6l, to po pierwsze; po drugie, ja biore pod uwage 3L diesla i taka benzyne.. a takiz diesel pali co najmniej 1l wiecej od 2,5D; i na koniec, jesli wziac pod uwage mozliwosc zalozenia gazowni, to stary diesel przepala tyle samo zlotowek na 1km, co gazownia.. a nawet wiecej. I nie ma co porownywac osiagow takiego diesla z benzyna, nie wspominajac o nastukanych kilometrach u ropniaka :icon_mrgreen: Do tego jeszcze chore ceny ladnych egzemplarzy dieslowskich.

Tylko benzyna.

Co innego nowe diesle (CDI), ale i nowe benzyny sa tez podrasowane i potrafia malo palic (taki M111 2.2 na trasie Dusseldorf > Koscierzyna pali 7-8l/100 Pb, a predkosc to 100-140km/h).

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

• 3 tygodnie później...

Dobra , jade dziś oglądać 190`tke , `86r , auto w moim wieku i jak na ten rok sie ceni , gość chce na ręke 4500 zł ale twierdzi , ze miet jest igła , ponoć od lat jezdzi tylko MB , ma warsztat samochodowy i auto jest w 100% sprawne , zero korozji , pytanie na co zwrócić uwage przy zakupie 190 z 1986r z 2.0D pod machą , skrzynia 4. Wsumie kiedyś byłem mocno najarany na merce , potem jakos przeszło , teraz znalazłem tego (a miał być jakiś passtuch , 80b3 , peugot 405 itp) wsumie mieta nie planowałem. Pomóżcie !!!

Dobra , jade dziś oglądać 190`tke , `86r , auto w moim wieku i jak na ten rok sie ceni , gość chce na ręke 4500 zł ale twierdzi , ze miet jest igła , ponoć od lat jezdzi tylko MB ,

A ile lat jezdzi tym W201..?

A propos wieku i cenienia sie: niedawno kupilem W126 560SEC '87 za 20k zl :)

(..) teraz znalazłem tego (a miał być jakiś passtuch , 80b3 , peugot 405 itp) wsumie mieta nie planowałem.

Na poczatek: poradnik (troche nieaktualny, ale ogolne prawidlowosci nadal obowiazuja..)

A najlepiej to sie zarejestruj na forum, grzecznie przywitaj, i zadaj pytanie z podaniem linka na target (jesli jest to sprzedawane via net). Jesli nie ma linki, to moze ktos z forumowiczow mieszka obok i bedzie mogl rzucic okiem..

BTW: Ogolnie to jednak lepiej szukac MB za granica - inna kultura motoryzacyjna, inne drogi, inna mentalnosc (o ile nie kupujesz od jakiegos Turka etc.)

Edytowane przez JareG

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

no właśnie miet od roku w PL , 3 merc w rodzinie , jego sym ma jakiegoś w cabrio a on kupił nowszego i tego sprzedają bo juz niepotrzebny ...

Juz zaraz zabieram sie za ten "poradnik". Dzieki JareG :buttrock:

no właśnie miet od roku w PL , 3 merc w rodzinie (..)

Juz zaraz zabieram sie za ten "poradnik". Dzieki JareG :flesje:

Jakbys chcial sie zarejestrowac na w/w forum, to radze Ci po dobroci nie uzywac tamze innego nazewnictwa niz MERCEDES (plus oznaczenie modelu czyli W123/W124/W201/itd.)

I jeszcze jedno: uznaniem ciesza sie auta jak najbardziej zblizone do oryginalu :buttrock:

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

• 3 tygodnie później...