Posen Diesel Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Male sprostowanie - nie toru gokartowego a kartingowego ( kiedys dawno temu startowalem w MP, calkiem udanie ;p), milo jest znowu zobaczyc ten tor... troszke zarosniety niestety...Ktos pisal ze mial czas 51s :] ja na 100ccm ( ICA Junior ) krecilem cos kolo 41s - o ile mnie pamiec nie myli. To by się zgadzało. Jak przyjechaliśmy na tor to właśnie kończył trening 12-letni kajtek na (go?)karcie - jeszcze za młody aby startować, ale zapierniczał konkretnie kręcąc czasy rzędu 41-42 s. Motocyklem można zejść do okolic 50 s. i ciężko coś powalczyć więcej - tak twierdzą autochtoni i mi wydaje się to granicą ciężką do pokonania. Zakręty na tym torze są po prostu za ciasne dla motocykla aby powalczyć z kartem. Coprawda ja na CBR600 miałem problem z przełożeniem - z tego co pamietam tylko na prostej start-meta wkręcałem się powyżej 5 tys. obr./min. - a ten motocykl zaczyna "ciągnąć" dopiero powyżej 7-8 tys. obr./min. Widać było wyraźną różnicę pomiedzy litrami a 600 - mi zdecydowanie brakowało "dołu", mimo iż z przodu mam zębatkę o 1 ząb mniejszą niż fabryczna. Idealnie by było jeszcze dodać ze 3 zęby na tył, a nawet może zredukować jeszcze przód o 1 ząb. Tymniemniej nie zmieniło to znacznie radości z kręcenia się w kółko - czego sobie i wam życze w nieograniczonej ilości w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 mysle ze jakims enduro/supermoto daloby sie lepsze czasy wykrecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 a czy takie "pierdzikółki" 125 też wpuszczaja ?? bo mam zamiar sie wybrac na wiosne na nsr i brat na xj900 na ten tor...czytałem w jednym numerze ŚM notatke o tym torze i pisało tam ze godz jazdy-10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil2 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 a czy takie "pierdzikółki" 125 też wpuszczaja ?? bo mam zamiar sie wybrac na wiosne na nsr i brat na xj900 na ten tor...czytałem w jednym numerze ŚM notatke o tym torze i pisało tam ze godz jazdy-10złtor kartingowy to zwykle placisz i organizator leje nawet czy jestes ubranynie przesadzaj, 125 to nie pierdziawka - tym mozesz na normalny tor nawet jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal LBL Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 [cite]To co na dobre rozpoczecie sezonu zorganizujemy sobie wypad na Biłgoraj?? Mowie tutaj o kolegach z Warszawy, Lublina, Rzeszowa?? [/cite] jakbyście mieli jechac na tor to dajcie znać, chętnie przyjade popatrzeć na te wasze popisy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Wiecie może coś o rozpoczęciu sezonu na tym torze? Bo mi sie coś o uszy obiło że 24.03 ma być jakieś rozpoczęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 http://www.stuntpoland.net/showthread.php?t=1832 Jesli nie chcesz sie rejestrowac: ROZPOCZĘCIE SEZONU ODBĘDZIE SIĘ 24 MARCA ROKU PAŃSKIEGO 2007 NA BIŁGORAJSKIM TORZE KARTINGOWYM (AUTODROM). ZAPRASZAM WSZYSTKICH ZMOTORYZOWANYCH I NIE TYLKO! ZJEŻDŻAMY SIĘ OD GODZINY 12.00. PROSZĘ O POINFORMOWANIE O TYM WSZYSTKICH MOTOCYKLISTÓW - 'ŚCIGACZY', CZOPEROWCÓW, CROSSOWCÓW, QUADOWCÓW, SKUTEROWCÓW, HULAINOGOWCÓW ITD Z MIASTA I OKOLIC! ZAPRASZAMY NAWET LUDZI NIE ZWIĄZANYCH Z MOTOCYKLAMI, KTÓRZY CHCĄ POPATRZEĆ NA MASZYNY... WSZYSCY MILE WIDZIANI! GŁÓWNYM CELEM TEGO SPOTU JEST WYCIĘGNIĘCIE MASZYN Z GARAŻU PO ZIMIE, INTEGRACJA KIERUJACYCH ORAZ WSPÓLNE BICIE PIANY. NA MIEJSCU BĘDZIE MOŻNA ZJEŚC KIEŁBASKĘ Z GRILA (KTÓRĄ KAŻDY MUSI SOBIE PRZYNIEŚĆ ). BĘDZIE MOŻNA POJEŹDZIĆ PO TORZE ZA SYMBOLICZNĄ OPŁATĄ - NIESTETY NIE UDAŁO MI SIĘ TEGO ZAŁATWIĆ GDYŻ JEST TO UBEZPIECZENIE. ALE OPŁATA NAPEWNO BĘDZIE DUŻO MNIEJSZA NIŻ ZAWSZE!!!NA ROZPOCZĘCIE ZAPOWIEDZIELI SIĘ ZNAJOMI Z LUBLINA I ZAMOŚCIA - między innymi Simpson. Raptowny ma jeszcze dać znać. UWAGA!!! OBOWIĄZUJE ABSOLUTNY ZAKAZ SPOŻYWANIA ALKOHOLU NA TERENIE AUTODROMU!!! WYNIKA TO Z BEZPIECZEŃSTWA NAS WSZYSTKICH ORAZ Z TEGO ŻE TOR NALEŻY DO SZKOŁY A NA TERENIE SZKOŁY NIE WOLNO SPOŻYWAĆ ALKOHOLU. TAKŻE JAK KTOŚ JUŻ BARDZO CHCE TO NIECH JUŻ PRZYJDZIE NA BANI, LUB NIECH SIE USTAWI ZE ZNAJOMYMI NA WIECZÓR W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać na Priva Btw. Mile widziane Media do uwiecznienia tej imprezy! POZDRAWIAM I DO ZOBACZENIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierzasty Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Pewnie się wybiorę do biłgorajabawiłem się na tym torze w tamtym rokuoponki można przytrzeć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 macie może jakieś zdjęcia tego toru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierzasty Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 jak znajde filmik to ci prześlępozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiak Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Dzięki Rożek :notworthy: Jak dopisze pogoda to będe :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Pewnie sie pojawie w Biłgoraju:) Jedzie ktoś z Rzeszowa komu odpowiada przelotowa 100-110? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierzasty Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 troszke mało ale mogę się poturlać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal LBL Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 kuźwa sam bym przyjechał, ale moto do końca jeszcze nie poskładane a poza tym nie mam jeszcze "A" :/. No ale duchem będę razem z Wami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 kuźwa sam bym przyjechał, ale moto do końca jeszcze nie poskładane a poza tym nie mam jeszcze "A" :/. No ale duchem będę razem z Wami... To przyjdź na piechotę, ducha zostaw w domu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi