kalosh Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam.Kupiłem Bandita 600 '95 (hurrrra :D) i dokładnie pod silnikiem tam gdzie przednia część wydechu łączy się z drugą mam straszne przeciągi:). Czym to uszczelnić?Pozdrawiam kalosh.PS. Czy u Was też szukajka wywala błędu w stylu "jak nie wiesz jak z tego korzystać to won do pomocy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kiedy kupiłem swoje moto mialem podobny problem. Najbardziej było to widoczne oczywiście na zimnym silniku. Na domiar złego nie mam tej ładnej błyszczącej zasłonki która by ukrywała to łączenie :) Całkiem szczęśliwie robiłem mały remoncik wydchu - wymiana samej puszki zrobionej własnoręcznie z rury do przesyłu gazu pod ciśnieniem :icon_mrgreen: wcześniej puszka była w kiepskim stanie miała luzy na nitach i tym sposobem wszystko się telepało. I gdy wszystko było skręcane wepchnąłem na chama i przykręciłem solidną objemą do rur. Od tej pory wszystko ok :bigrazz: ale też bym to z chęcią uszczelnił dla pewności pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 No prosze Gratulacje- znowu nowy moto w Chełmnie!! A co do uszczelniania to mógłbys zastosować sznurek azbestowy(wyrwany np z koca azbestowego służącego do gaszenia pożarów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jak ja kupiłem bandita to tez miałem tam problem bo tej zasłonki nie było i wszystko latalo na boki.. Po kilku próbach uszczelnianie owinąłem końcówkę rury paskiem cienkiej blaszki miedzianej zeby wystawała jakieś 1.5 cm po czym ponacinałem tą wystająca część co ok 1cm i zaklepałem do środka. Po włożeniu na swoje miejsce przewierciłem obie rury i dałem jednego duzego nita od spodu. Po tym zabiegu nie było już problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 28 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Dzięki. Widzę że co motonita to inny patent na tę chorobę:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Temat stary, ale u mnie aktualny. Ma ktoś domowy patent na uszczelke wydechu? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja zastosowałem sznurek azbestowy ale blaszka byłaby lepsza. Jak będę miał czas to zaspawam swoją. Ale sznurek jest jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Temat stary, ale u mnie aktualny. Ma ktoś domowy patent na uszczelke wydechu? :Pu mnie folia aluminiowa dawała rade swego czasu... i to był tez bandit, chyba... Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam W miejscu łączenia kolektora z rurą pośrednią jest uszczelka grubości ok 2-3 mm zrobiona ze zgniecionych drucików o średnicy 0.5mm taka dośc miękka. ma szerokość ok 3 cm na zdjeciach poniżej jak to wygląda mniej więcej http://img295.imageshack.us/img295/6490/pc020078xb8.jpg http://img293.imageshack.us/img293/8073/pc020082mk0.jpg chyba o to wam chodzi paint rulez :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 No właśnie taką uszczelkę zrobiłem ze sznurka azbestowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi