Skocz do zawartości

nie zawsze wchochi luz(suzuki gn)-odpowidzcie mi prosze dzis

Gość grzesiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzesiek

Przenioslem temat tutaj bo mi kurde nikt nsa niego nie chcial odpowiedziec no moze to i moja wina ze tego posta umiescilem w "co kupic i jak kupic" a nie w dziale mechanika ale to nie jest powod zeby mi nie odpowiadac :( ........ a tak na marginesie(wiem powiniem to umiescic w dziale mechanika) to ten GN jest ogolnie w stanie ok tylko luz nie zawsze wchodzi na postoju czy to normalne??Sprzeglo sie NIE slizga,mechanik to regulowal.Ma przebieg 35000 km.Jak jade nawet pomalu to wchodzi idealnie.Wszystko w nim sprawdzalem i jest ok tylko to nie wchodzenie luzu mnie zaczelo dzisiaj martwic moze sie pospiszylem z ta zaliczka??A moze wystarczy cos wyregulowac??Mechanik mowil mi ze po wiekszych prxzegiegach tak po prostu bywa a zreszta to podobno w takich motocyklach jak GN nie ma synchronizacji skrzyni biegow czy czegos takiego i ze nie zawsze luz wejdzie.Biegi wchodza bardzo sprawnie.A moze ja za duzo wymagam od takiego staruszka??Jestem w sumie przygotowany na jakies drobne wymiany typu okladziny sprzegla itd. bo po takim przebiegu to cos napewno trzeba bedzie wymienic Wplacilem narazie tylko za;iczke bo sie jeszcze zastanawiam ale i tak go kupie chyba ze nagle wykryje np. ze jest powypadkowy albo ze naprawa moze byc kosztowna.To sie wtedy oplaca stacic 100 zl zamiast 3500 zl.Zalezy mi zebyscie odpowiedzieli najlepiej dzis bo jutro ide rejestrowac moto a jak to zrobie wplacam cala kwote za motot w salonie i jutro juz bede na nim jezdzil(prawdopodobnie)

Czolem!

Jak jezdzilem na kursie przygotowawczym do egzamow na prawko na motor, mialem do tego Suzuki GN250. I tam tez luz wrzucic na pracujacym silniku to byla wyzsza zkola jazdy. Ile razy zonglowalem ta wajcha do zmiany biegow miedzy 1 a 2, to tylko ja wiem. Jak sie gasilo motorek od razu luzik wskakiwal bardzo prosto.

Takze chyba "ten typ to tak ma", ale nie mam takiego motorka osobiscie i mowie tylko na podstawie tego ile na takim jezdzilem.

A ten na ktorym jezdzilem mial 20 lat i uzywany jest wlasnie przez niedoswiadczony narybek. I tez nic to nie przeszkadzalo, ze ten luz nie wchodzil. Co prawda na skrzyzowaniu trzymnie sprzegla bylo troche denerwujace, ale co tam :(.

Pozdrawiam

Gość grzesiek

Dzieki w takim razie kupuje ten motorek 8) Tylko dopiero we srode albo nawet w czwartek bo tlumacz jeszcze musi przetlumaczyc dokumenty a to mu zajmie az 2 dni :? pozniej rejestracja i JAZDAAAAAAAAA!!!!!!!!!!AAAAAAA!!!!!AAAAA!!!!!!!! :lol: 8)

• Administrator

Nie wiem, jak w Suzuki, ale w KTMie, nawet nie wiem jakby był nowy i zadbany, luz nie wskoczy bez porządnej przegazówki. Trzeba wrzucić jede, odkręcić gaz i luz wskakuje bez oporów. Dlaczego? Bo przez przegazówkę "rozkleja" się sprzęgło.

Spróbuj - może to pomoże.

Pozdrawiam