Skocz do zawartości

Głupoty?

Greedo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

słyszałem natomiast bardzo wazna rzecz.

tłumik spełnia dodatkowo rolę rozpręznika spalin.

Zbyt szybkie wydalenie i rozprężenie spalin (przy wybebeszonych wydechach) doprowadza do zacierania silnika. Dzieje się tak ponieważ spaliny sa zbyt szybko wydalane i nie spełnaiją roli smarującej tłok.

ja osobiście odtłumiłem silnik i nic się złego nie dzieje

jednak... nie wożna jeździć ze zbyt odtłumionym silnikiem ponieważ świerze powietrze które jest zaciagane pzrez układ wylotowy sprawia ze pierscienie szybciej sie scierają i silnik zaciera - sprawdzone.

dobry test i prosty test na sprawdzenie czy jest dobre zawirowanie spalin to wlać troszke więcej oleju do benzynki tak żeby kopcił odpalić pzreechać kawałek żeby się nagrzał' date=' potem postać chwilkę w miejscu bezwietrznym i zgasić silnik. Jesli chwilke po zgaszeniu z tłumika wyleci smurzka dymu to znaczy ze jest smarowanie super, czasem wygląda to jakby się tlił papieros czasem kłębek dymu jak z fajki. [/quote']

ciekawy jestem co myslicie o tym? bo ja mam tez wyjete komory tlumiace, ale ja ich nie wyjmowalem, kupilem taki. Napiszcie czy to prawda ale wg mnie koles pieprzy

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Dawno podobnych bzdur nie czytałem!!! Od kiedy to gorące gazy smarują tłok?!?!? Oleju już w nich nie ma bo jest spalany! Albo te porady co do zawirowania i smarowania! Szkoda słów... Owszem wybebeszony tłumik przy silniku dwusuwowym wniesie wiele zmian, ale ... na gorsze! Zajrzyj tutaj

Mam te "skany" jeszcze. Jeśli chcesz to Tobie też poślę, tylko adres emaliowy podaj. Pozdrawiam!