kusztyk Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam Mam virago 535 kupilem ja niedawno dostalem do niej tylko 1 klucz do zaplonu ale nie mam np do blokady kierownicy klucza... :icon_question: A przy tym kluczu co mam nie mam tez tej blaszki z nr kompletu, ale na tym kluczyku co mam jest nr. Pisalem do yamahy w Chodzowie to powiedzieli ze kredki ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc przeciesz musza gdzies zapisywac nr kompletu kluczy do np. nr ramy. Macie jakies pomysly ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Kiepska sprawa, ten co masz to może dorobisz u ślusarza, ale do blokady to raczej się nie uda.Jak kiedyś tak miałem w MZ to nie było innego wyjścia, tylko wiertara i nowy bembenek o ile są do twojego sprzęta w sprzedaży. Inne wyjście to kupić sobie blokade na przednie koło, lub samą tarczę hamulcową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Inne wyjście to kupić sobie blokade na przednie koło, lub samą tarczę hamulcową. bez wzgledu na to czy bedzie mial czy nie kluczyk do blokady kierownicyto blokade na tarcze hamulcowa albo U-locka powinien bezwzglednie kupic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 czołem, mój kluczyk od zapłonu pasuje do blokady w kierasi a oddzielny kluczyk mam do korka od baku pozdrowionka więc może Twój też pasuje sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Wszystkie klucze dorobisz u slusarza.Ostatnio bedąc w Wawie ,dorabialiśmy razem z Piwo / on ma Virago 1100 / kpl.kluczy i wyszło to nas 37zł.Klucz do zapłonu i blokady wyglada jak oryginał tyle ,ze bez nazwy Yamaha .Dorabialiśmy w centrum handlowym M1 na Targówku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Siemka ! oczywiscie mozesz dorobic u slusarza Inna mozliwoscia jest pismo do generalnego Importera Yamahy z prosba o dorobienie oryginalow na podstawie np kopi papierow maszyny lub poswiadczenia notarialnego. Innym pytaniem byloby, czy jastes przekonany, ze w moto jest jeszcze ten pierwszy oryginalny zamek / cylinderek. uwazam ze jednak klucz powinien byc oryginalny. zakup U-locka wskazany. pozdrawiam :) Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 czołem, mój kluczyk od zapłonu pasuje do blokady w kierasi a oddzielny kluczyk mam do korka od baku pozdrowionka więc może Twój też pasuje sprawdźW mojej 535 było tak:- klucz od stacyjki pasował do baku, siedzenia pasażera i uchwytu do kasku,- do blokady kierownicy był osobny kluczyk (cały metalowy, bez plastkiu jak ten do stacyjki).Przy kupnie dostałem dwa komplety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Aż z ciekawości poszedłem do "miasta" sprawdzić...I okazuje się, nawet w mojej mieścinie (25 tys. mieszkańców) bez problemu dorobiłem komplet kluczy do VIAGRY. Stacyjka i blokada kierownicy. Razem 35 zł. I pasują! :biggrin: Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 No jak masz oryginały to nie jest już problem, gorzej jak nie masz nic i chcesz dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 No jak masz oryginały to nie jest już problem, gorzej jak nie masz nic i chcesz dorobić.Jakby podjechał z moto, myślę, że też ślusarz by sobie poradził. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusztyk Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mam orginalny ale do stacyjki, baku, siedzenia a do blokady jest inny. Wiec bede musial chyba do slusarza pojechac i zostawic moto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mam orginalny ale do stacyjki, baku, siedzenia a do blokady jest inny. Wiec bede musial chyba do slusarza pojechac i zostawic moto? ło matko, zadzwoń do ślusarza i się dowiesz. Skąd możemy wiedzieć czy zrobi na poczekaniu, czy w kolejce. Raczej nie zostawisz mu motoru na tydzień :icon_mrgreen: Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 ło matko, zadzwoń do ślusarza i się dowiesz. Skąd możemy wiedzieć czy zrobi na poczekaniu, czy w kolejce. Raczej nie zostawisz mu MOTORU na tydzień :evil: Chyba motocykla :icon_razz: Czy na pewno ten kluczyk nie pasuje do blokady ? Pierwszym razem jak próbowałem zablokować kiere w Virago tez myślałem ,ze nie pasuje albo zamek zepsuty.A to trzeba sposobem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboi Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Dorobienie kluczyka jest od ręki, naprawa bębenka czy dorobienie kluczyka do bębenka zajmuje troszeczkę czasu i nie każdy zakład ślusarski się tym zajmuje. Czy jesteś pewien, że kluczyki które masz nie pasują do blokady?W poście http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...=0entry817868 opisałem najczęściej występującą przyczynę "awarii" wkładek i sposób w jaki sobie można z tym poradzić. Może najpierw wyeliminuj tę przyczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Chyba motocykla ;) motor przest. silnik; pop. motocykl; przen. podnieta, pobudka; siła sprawcza. Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych Władysława Kopalińskiego http://www.slownik-online.pl/kopalinski/42...5df003623eb.php Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi