chinol Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 chodzi mi o ustawienie pokrętła w którym połozeniu że by nie zalać łańcuch i ze by sahary tez nie byłoscottoiler opiszczie jak macie ustawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ktoś wie gdzie w Polsce można dostać takie cudo?Jaki to jest koszt? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Doctor_46 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam. Ja widzialem taki sprzecik na: www.moto-akcesoria.pl ale z tego co pamietam to cena powalajaca :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasik Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 chodzi mi o ustawienie pokrętła w którym połozeniu że by nie zalać łańcuch i ze by sahary tez nie byłoproducent sugeruje 1-2 krople na minute Ktoś wie gdzie w Polsce można dostać takie cudo?Jaki to jest koszt?http://www.scottoiler.pl/ pozdr, w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Też już widziałem cenę.Pier*olę takie wynalazki :wink:Spraj po każdej jeździe i jest git... Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zresztą i tak przy smarowaniu wypadało by trochę przeczyścić łańcuch a nie tylko dokładać. Jak dla mnie trochę bzdet zwłaszcza w parze z ceną :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 A ja jeżdżę na sucho i nie mam takich problemów. Czyszczę tylko łańcuch naftą co ~3000 - 4000 km-ów lub po jeździe w deszczu i wszystko gra.hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Albo robisz takie urządzenie samemu za 10 zł. Jeszcze gratisowo możesz sobie zrobić uruchamianie tego cuda przyciskiem przy kierownicy/kluczykiem w stacyjce i jesteś król. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Jak napisal Adam. Mozna to zrobic samemu za grosze!! Kolega sobie zrobil wersje z elektozaworkiem dzialajacym po wlaczeniu swiatel mijania. Swietna sprawa. Moze kolo troche sie syfi ale nie ma problemow w dalszej trasie. Wystarczy kupic jakis pojemniczek, zestaw do drenazu zyl, ekletrozaworek i jakies twarde "slomni" z tworzywa sztucznego np z dezodorantu czy tez jakis pefrum. Do lepszej regulacji moze byc zastosowany zaworek srubowy stosowany w akwarystyce. Koszt ok 30-40zl :biggrin: Nie pamietam adresu strony jednego z forumowiczo ale mam zdjecia takiej samorobki. Mam nadzieje ze sie nie obrazi i zamieszcze fotki tego wynalazku. http://img222.imageshack.us/my.php?image=scottoiler1id1.jpghttp://img187.imageshack.us/my.php?image=scottoiler5te7.jpg Jak wspomnialem mozna to udoskonalic o elkto zaworek a przeplyw kontolowac zaworkiem srubowym lub innym majacym mozliwosc takie regulacji Edytowane 17 Grudnia 2006 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinol Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Wielkie dzięki Panowie ale nie piszcie byle coś pisać, :crossy: odpowiedzi 8 konkretna 1 dzięki Wojtasik. :buttrock: PS. znaczy sam dojdę jak to ustawić jak mówiłeś trzeba próbować. może ktoś jeszcze ma taki bajer oryginalny i cos wie ?? na temat własnoręcznie robionych scottoilerów jest mnóstwo na tym forum a mi chodzi o zupełnie cos innego :biggrin: pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Wielkie dzięki Panowie ale nie piszcie byle coś pisać, :notworthy: odpowiedzi 8 konkretna 1 dzięki Wojtasik. :) PS. znaczy sam dojdę jak to ustawić jak mówiłeś trzeba próbować. może ktoś jeszcze ma taki bajer oryginalny i cos wie ??na temat własnoręcznie robionych scottoilerów jest mnóstwo na tym forum a mi chodzi o zupełnie cos innego :notworthy: pozdrawiam wszystkich A ja proponuję się nie pienić, bo dobrze, że koledzy podsuwają pomysły. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Wielkie dzięki Panowie ale nie piszcie byle coś pisać, :notworthy: odpowiedzi 8 konkretna 1 dzięki Wojtasik. :) PS. znaczy sam dojdę jak to ustawić jak mówiłeś trzeba próbować. może ktoś jeszcze ma taki bajer oryginalny i cos wie ??na temat własnoręcznie robionych scottoilerów jest mnóstwo na tym forum a mi chodzi o zupełnie cos innego :notworthy: pozdrawiam wszystkichNawet jak ma orginalny to moze wlal inny olej niz ty masz i ma inaczej ustawione. Wszystko wyjdzie w praniu. Chyba nie jest trudno ustawic przeplyw oleju. Bedziesz widzial ze lancuch plywa w oleju to zmniejszysz i tyle. Nie widze zadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Lepszym pomysłem jest ustawienie rurki z odmy nad łańcuch niż bezposrednio na glebe :crossy: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinol Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Lepszym pomysłem jest ustawienie rurki z odmy nad łańcuch niż bezposrednio na glebe :icon_mrgreen: co gdzie na glebe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 chodzi mi o ustawienie pokrętła w którym połozeniu że by nie zalać łańcuch i ze by sahary tez nie byłoscottoiler opiszczie jak macie ustawione Bry!Ja swoją samoróbke ustawiłem na 2 krople na minute i jest to aż nadto moim zdaniem. pozdr,ladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi