Skocz do zawartości

Nowa Yamaha WR450 2006' co przychodzi w zestawie.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak każda WRka jest śliczna, no może bardziej od innych bo nówka sztuka. :flesje:

Dbaj o siebie i o motocykl, śmigaj szybko i lataj wysoko :crossy:

Dzieki. Ale moge sie pochwalic zdjeciami juz rozdziewiczonej WRki, eh bolalo w sercu jak tak przelatywalem przez to paskudne bloto a ono chlapalo wzbijalo sie w powitrze i siadalo tylko gdzie sie da na moje dzidzi http://bikepics.com/pictures/752052/ :) . I bez pierwszej gleby tez sie nie obylo Dominik Szymanski ostatnio mi napisal ze jedyna ich wada to chyba sa tylko gnace sie klamki i oto dowod http://bikepics.com/pictures/752053/.

Moto jest potega chodz jest zablokowany to idzie pod kazdy podjazd obojetnie na ktorym biegu chodz nie ukrywam ze jak dzisiaj tak mykalem to korzystalem tylko z 1,2,3 :) o reszcie moge na razie zapomniec hehe...

a tak wogole Panowie i Panie zycze Wam wszystkim Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku.

Hehehe a mi się nie zdarzyło ani razu zeby zgiąć klamke czy ja złamać a wiele razy leżałem i to przy powaznych glebach!

no bo zamiast klamki gioł sie twoj paluch :biggrin: hehe

wracajc do watku - Gratuluje!!

Edytowane przez żubr

elo...

mam do Was pytanko mam nadzieje ze tutaj zagladacie czasem :-) a niechce rozpoczynac nowego tematu, jak sa poblokowane WR'ki sprzedawane w Europie , wydech i na lince gazu (manetka ma krotki skok) , gdzie jeszcze ? bede sciagal pewnie blokady przy pierwszym przegladzie ale chcial bym od Was wiedziec co jest jeszcze, bo nie jest chyba tak samo poblokowana jak WR'ka ze stanow ?

Prosze tez o wyjasnienie o co chodzi z tymi ustawieniami Jetting " http://www.thumpertalk.com/forum/showthrea...?t=411240" ? (chodzi o jakies ustawienia wtrysku paliwa albo sie myle - prosze o wytlumaczenie)

i jeszcze jedno ma ktos moze manuala do instalacji KIT'u homologacyjnego, bo jest tam pewien wor z duza iloscia dziwnych srubek, wkretow jakis czujnik ktorych niemam pojecia jak zainstalowac, nie robie tego i tak na razie ale chcial bym wiedziec co i jak, nawet jest tam jakas dziwna rurka do wydechu taka zakrzywiona, jakis przewod gumowy eh duze tego, albo niechcaca wpadlo im kilka czesci do pudelka ktore wogole niesa mi potrzebne :-) ....

pozdrawiam

thx

elo...

Prosze tez o wyjasnienie o co chodzi z tymi ustawieniami Jetting " http://www.thumpertalk.com/forum/showthrea...?t=411240" ? (chodzi o jakies ustawienia wtrysku paliwa albo sie myle - prosze o wytlumaczenie)

pozdrawiam

thx

Chodzi o ustawienia gaźnika pod konkretne dysze.

Właśnie ja tez musze dać sprzeta fachowcowi bo mi walgi ogniem z wydechu jak mu na luzie przegazuje.

Jeśli sprzęt nie jest rozgrzany to norma w 4T że ci ogniem wali z rury. Gorzej jak po pół godzinnej jeździe też tak będzie robił, wtedy trzeba wyregulować gaźnik. Jeśli temperatura spada należałoby zrobić regulację mieszanki a w 2T zmienić dyszę na "zimową".

a ja mam jeszcze jedna sprawe:

-jezdze sobie wlasnie juz drugi dzien moja WR'eczka i problem pojawil sie wczoraj wieczorem jak wrocilem do domu ale olalem temat bo pomyslalem ze tak ma byc albo przejdzie jej na nastepny dzien a tutaj dzisiaj zonk znowu sie zaczelo tak dziac. Juz wyjasniam, odpalam motor na ssaniu, wylaczam potem ssanie pare przygazowek i jazda powoli, nie daje mu od razu w palnik, potem troche ostrzejszej jazdy (jesli tak mozna nazwa moje przyzwyczajanie sie na razie do jej mocy :-)). I moto w pewnym momencie jak ruszalem pod gorke zgaslo i pojawil sie problem bylo mi bardzo ciezko odpalic na rozrusznik zaskoczyl raz ale zaraz potem zgasl, wiec kopie kopie i w koncu sie udalo ale od razu musialem dodac od razu troche gazu aby nie zgasl potem juz trzymal obroty, potem znowu jazda i zonk, w czasie postoju na biegu jalowym jak przygazuje dwa, trzy razy potem znowu chce przygazowac motor nagle gasnie :-( odpala bez problemu ale potem znowu pare razy przekrece manetka gazu i za ktoryms razem moto gasnie (tak jak bym po prostu wciasnal ENGINE STOP) czy to moze byc spowodowane ? prosze bardzo o pomoc mam panikowac czy te maszynki tak maja. Zastanawiam sie czy moze to byc ze mam oryginalny wydech i sie dlawi przez niego po prostu go zatyka i dusi, chodz zadnych dziwnych dzwiekow nie wydaje po prostu tak jak bym zgasil moto...

hmm, moze po dotarciu mu przejdzie tak jak jeden z kolegow mi sugerowal, ale juz ponad 100km zrobilem...

Jak dajesz bardzo szybko rolke to jest norma w 4t ze ci zdusi a co do tego odpalenia po zdueszniu daj mu zimne ssanie ale ogólnie yamaha ciężko pali na rozrusznik nie tak jak ktm od ryśniecia ją cza dluzej pokrecic o jakas sekundke :bigrazz:

Jak dajesz bardzo szybko rolke to jest norma w 4t ze ci zdusi

Niestety tak jest, że nagłe odkręcenie manetki w 4T może spowodować zaduszenie sprzeta, po prostu nie jest w stanie przepalic nagłego dopływu paliwa. W KTMie nie miało to zbytnio znaczenia i nie zdarzało mi się, jednak w WR 250 bardziej da się to zauważyć. Trzeba nauczyć się z jaką prędkością można dawać gazu i to załatwi problem.

Edytowane przez kristi_rx125

Niestety tak jest, że nagłe odkręcenie manetki w 4T może spowodować zaduszenie sprzeta, po prostu nie jest w stanie przepalic nagłego dopływu paliwa. W KTMie nie miało to zbytnio znaczenia i nie zdarzało mi się, jednak w WR 250 bardziej da się to zauważyć. Trzeba nauczyć się z jaką prędkością można dawać gazu i to załatwi problem.

u mnie tak jest gdy z dolnych obrotow czyli jak motocykl stoi np. na luzie, dodam mega szybko gazu to troche go zmuli

jednak podczas jazdy moge wachlować gazem jak mi sie tylko podoba i jest wszystko dobrze

hmm, dwa razy uslyszalem "...bo KTM tak nie mial..." :-D zaczynam sie denerwowac :-) ....

a tak na serio dzieki za wytlumaczenie panowie...eh do duzej ilosc rzeczy bede sie musial przyzwyczajic,

a wracajac do wczesniejszego pytania mial ktos z Was kit homologacyjny ? jesli tak to zagadam na priv.

i jeszcze jedno wiem ze nie na temat do konca ale jak juz rozmawiamy to co tam :-), co robicie za kazdym razem ze swoim sprzetem po jezdzie, tzn. mycie, suszenie, smarowanie lancucha, zakladam jakis worek na koncowke aby wilgoc sie nie dostawala do srodka bo trzymam ja w garazu nie ogrzewanym. co mozna jeszcze we wlasnym zakresie robic ? cos dodatkowo nasmarowac ? jakies sugestien ? (filt tez wiem-ale nie robie tego za kazdym razem)

u mnie tak jest gdy z dolnych obrotow czyli jak motocykl stoi np. na luzie, dodam mega szybko gazu to troche go zmuli

jednak podczas jazdy moge wachlować gazem jak mi sie tylko podoba i jest wszystko dobrze

umnie wlasnie nie muli tylko po prostu STOP i gasnie zadnej czkawki czy dlawienia, po prostu gazuje jest ok jeszcze raz jest ok i np. za trzecim razem przekrecam gaz a tu STOP wylacza silnik

do wydechy wsadzalem po prostu kawał szmaty. zazwyczaj mylem normalną wodą pod lekkim cisnieniem bo nie chcialo mi sie karchera wyciagac.

jezdzilem generalnie sobota i niedziela wiec w piatek wieczorem mylem filtr powietrza. lancuch smaruj jak juz jest suchy, tak samo z filtrem powietrza.

wiadomo ze nie dotyczy sie to tylko wr'ki tylko kazdego motocylka offroadowego.

hmm, dwa razy uslyszalem "...bo KTM tak nie mial..." :-D zaczynam sie denerwowac :-) ....

a tak na serio dzieki za wytlumaczenie panowie...eh do duzej ilosc rzeczy bede sie musial przyzwyczajic,

a wracajac do wczesniejszego pytania mial ktos z Was kit homologacyjny ? jesli tak to zagadam na priv.

i jeszcze jedno wiem ze nie na temat do konca ale jak juz rozmawiamy to co tam :-), co robicie za kazdym razem ze swoim sprzetem po jezdzie, tzn. mycie, suszenie, smarowanie lancucha, zakladam jakis worek na koncowke aby wilgoc sie nie dostawala do srodka bo trzymam ja w garazu nie ogrzewanym. co mozna jeszcze we wlasnym zakresie robic ? cos dodatkowo nasmarowac ? jakies sugestien ? (filt tez wiem-ale nie robie tego za kazdym razem)

umnie wlasnie nie muli tylko po prostu STOP i gasnie zadnej czkawki czy dlawienia, po prostu gazuje jest ok jeszcze raz jest ok i np. za trzecim razem przekrecam gaz a tu STOP wylacza silnik

Można jeszcze chuchać, dmuchać i głaskać :bigrazz:

Mnie ciekawi temat przewodni tego wątka a mianowicie co przyszło w zestawie?

Może ci to stopowanie przejdzie bo ja wczasie jazdy tez moge dawac jak chce myśle że jak wsadzisz wydech przelotowy bedzie lepiej a z tym KTM nie bierz sobie tak do serca bo kolega śmiga ze mna na EXC 450 to KTM od yamahy odstaje i to sporo technicznie co do kopa to WR go niszczy EXC to taki zmulec niewiem czy nie przez ta skrzynie 6.

Edytowane przez Pacian