Skocz do zawartości

porada w sprawie alarmu

Piotrek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamierzam zakupić sobie alarm do mojej cebuli i na allegro znalazłem coś takiego KLIK

czy może ktośz was ma podobny alarm? Warto w to inwestować?

Wiem, ze taki alarm to dla prawdziwego złodzieja nie wielka przeszkoda, ale dla amatorów już tak i dla dzieci siadających na moto w mieście. Ma on rónież powiadamianie na pilota, jaki jest realny jego zasięg?

Proszę o porady

Pozdrawiam

Mam ten sam alarm juz rok.

Zalety:

-tani

-działa

-spełnia swoje zadanie

Wady:

-trudna, uboga regulacja czujnika wstrząsowego

-po trzy razy zdarzyło mi się ze od wibracji elementy elektroniczne odrywały się od płytki, potrzebne było lutowanie - poprawianie

Alarm tani i latwy w montazu lecz na początek polecam rozkręcić i sprawdzić co i jak jest zamocowane

ok, dzięki

a jak z tym powiadamianiem, te 600 m to pewnie wyssane z palca, jaki jest realny zasięg tego powiadamiania?

czy jak moto będzie stało przed blokiem, a ja mieszkam na wysokim parterze, to czy będzie powiadamianie działać?

Piotreek napisał:

ok, dzięki

a jak z tym powiadamianiem, te 600 m to pewnie wyssane z palca, jaki jest realny zasięg tego powiadamiania?

czy jak moto będzie stało przed blokiem, a ja mieszkam na wysokim parterze, to czy będzie powiadamianie działać?

Prawdopodobnie producent podaje zasięg w "czystym" terenie. Wszystko, co znajdzie się między Tobą a nadajnikiem, będzie ten sygnał osłabiać. Każda ściana itp. Weź jeszcze pod uwagę "przepuszczalność" przeszkód, a wyjdzie Ci, czy będziesz mieć zasięg czy nie.

http://allegro.pl/item132342880_132342880.html ja zakupilem ten poprostu wypas za ta kase prosty tani i do cebuli sie caly modul zmiescil pod bak bez sciagania go;) pasi idealnie strasznie jestem zadowolony jescze pilot i kluczyk na sprezynie razem nic sie nie tlucze po kierownicy jak jedziesz naparwde wypas w nowych vw audi i mercach takie sa:) i naparwde to nie jest byle tandeta:) polecam!!! czujnik wstrzasowy prosto sie reguluje ma bezpiecznik i wogole wypas:)

jak owiniesz to gabka to nie bedzie ci alarm dziala bo niby jak ?? skoro czujnik wstrzasu dziala wlasnie na wstrzasy;P

AndyW napisał:

Alarm jest OK. Pewnie też go kupię. Zdecydowanie montaż elektroniki w moto wykonam w dobrze obwiniętą gąbkę, na pewno pomoże przy drganiach.

Edytowane przez rybson13

zwykly kluczyk przerobilem bo dorobienie kosztuje 40zl a ja zrobilem to sam... pilka do metalu i pilnik i srobokret zeby wkrecic tam w mocowanie lepiej wyszlo niz z fabryki:)

to powiadamianie to taki szit :buttrock: wg. mnie ale nie mialem wiec nie odradzam

Edytowane przez rybson13

Ja mam u siebie zwykły alarmek za stówkę i ładnie śmiga ale jest bez powiadomienia. Pytałem znajomego co się tym zajmuje i mówił że 500 metrów można uzyskać w otwartm terenie przy dobrym wietrze. Zasięg użyteczny jest max do 100 metrów. A jeśli chodzi o moto przed blokiem i nawet 4 piętro to nie powinno być problemów z zasięgiem.Cena jest w miarę dobra, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia jak kolega wyżej wspomniał ale jakoś trzeba maszyne chronić a nie tylko dumać i każdy sposób dobry. Ogólnie godne uwagi takie ustrojstwo.

zadanie tego alarmu jest takie, ze ma ryczec jak nie normalny w razie w :-)

a ja mam wiedzieć o tym np poprzez pilota.

Co do elektroniki to się nie martwię, przed montażm otwieram centralkę i lookam co i jak, z lutowaniem nie mam problemów więc można fabryke poprawić.

Teraz najważniejsze, jak się montuje taki alarm, wiem, ze instrukcja jest, ale...

Piotreek napisał:

zadanie tego alarmu jest takie, ze ma ryczec jak nie normalny w razie w :-)

a ja mam wiedzieć o tym np poprzez pilota.

Co do elektroniki to się nie martwię, przed montażm otwieram centralkę i lookam co i jak, z lutowaniem nie mam problemów więc można fabryke poprawić.

Teraz najważniejsze, jak się montuje taki alarm, wiem, ze instrukcja jest, ale...

ale to jest takie proste ze dziecko z podstawowki zrobi, no chyba ze chcesz sie wpinac jescze z odpalaniem na pilota to tez proste tylko grzebania wiecej, ja akurat tego nie robilem bo dla mnie to mega wies :smile: