skoal Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Planuje wymienic filtr powietrza... i wstapne czynnosci juz zrobilem...wyjalem stary i czekam na nowy...I zastanawiam sie co myslicie na temat tego starego filtra... czy tak powinien wygladac zuzyty filtr? czy to juz przesada i ktos zaniedbal jego wymiany??ocencie... http://img96.imageshack.us/my.php?image=0001697jv5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Mój wcale nie wyglądał lepiej.A tak z ciekawości,jak wygląda druga strona?Tam jest taka blacha w której są dziurki.W filtrze który wyjąłem dziurki były mniej więcej na środku tej powierzchni ( http://www.bikepics.com/pictures/746467/ ) a w tym który kupiłem (też oryginał hondy tak samo jak poprzedni) dziurkowana była cała powierzchnia. Ciekawe czy to jakiś sposób na zdławienie silnika czy może poprostu honda zmieniła konstrukcje w ciągu kilku lat. Edytowane 14 Grudnia 2006 przez redline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Dziurkowana jest cala blacha... i jest to filtr z hondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 jak często powinno się wymieniać filtr?Gdzie kupić oryginał hondy w dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Gdzie kupić oryginał hondy w dobrej cenie? Oryginalny w dobrej cenie? Zapomnij ;) Do nowego transalpa kosztuje 340 zł, a zamiennik Hiflo nie pasuje !!!. Brakuje mu około 2 mm. Zdecydowaliśmy sie na K&N. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbik Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Mój wcale nie wyglądał lepiej.A tak z ciekawości,jak wygląda druga strona?Tam jest taka blacha w której są dziurki.W filtrze który wyjąłem dziurki były mniej więcej na środku tej powierzchni ( http://www.bikepics.com/pictures/746467/ ) a w tym który kupiłem (też oryginał hondy tak samo jak poprzedni) dziurkowana była cała powierzchnia. Ciekawe czy to jakiś sposób na zdławienie silnika czy może poprostu honda zmieniła konstrukcje w ciągu kilku lat. w org. hondy dziurkowana jest cała blacha, przynajmniej u mnie. Mam 18 tysi nalatane i filtr wygląda trochę lepiej :buttrock: ciekawe czy poprzedni właściciel po 12 kkm wymienił??? W F4i sa wtryski więc zdecydowałbym się na K&N... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Oryginalny w dobrej cenie? Zapomnij :) Do nowego transalpa kosztuje 340 zł, a zamiennik Hiflo nie pasuje !!!. Brakuje mu około 2 mm. Zdecydowaliśmy sie na K&N. Pawel pasuje :icon_biggrin: u mnie też sie mordowałem z założeniem ale udało się go "naciągnąć" na te rowki i wkoncu wszedł jak należy :cool: airbox sie zatrzasnął jak należy choć zeszło mi troche z tym mówie o Hifiltro , element filtrujący jest identyczny jak w oryginalnym a cena coś 90zeta chyba ie pamiętam, dokładnie :bigrazz: Edytowane 15 Grudnia 2006 przez lolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 pasuje :buttrock: u mnie też sie mordowałem z założeniem ale udało się go "naciągnąć" na te rowki i wkoncu wszedł jak należy :biggrin: airbox sie zatrzasnął jak należy choć zeszło mi troche z tym mówie o Hifiltro , element filtrujący jest identyczny jak w oryginalnym a cena coś 90zeta chyba ie pamiętam, dokładnie :biggrin:Bo ja zamowilem niedawno filtr z Hilfo...HFA1603 i wlasnie po przeczytaniu postow zaczalem sie obawiac czy bedzie pasowac... Lolek mowisz, ze udalo Ci sie... mam nadzieje, ze mi tez sie uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Bo ja zamowilem niedawno filtr z Hilfo...HFA1603 i wlasnie po przeczytaniu postow zaczalem sie obawiac czy bedzie pasowac... Lolek mowisz, ze udalo Ci sie... mam nadzieje, ze mi tez sie uda......też się zdziwiłem jak miałem go w ręce to wyglądał identycznie a jak chciałem założyć to ni..ja nie chciało wejść już miałem zrezygnować ale udało się... ale troche zachodu z tym bylo :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Bo ja zamowilem niedawno filtr z Hilfo...HFA1603 i wlasnie po przeczytaniu postow zaczalem sie obawiac czy bedzie pasowac... Lolek mowisz, ze udalo Ci sie... mam nadzieje, ze mi tez sie uda... Skoal - jeśli coś będzie nie halo to oczywiście możesz go zwrócić :icon_mrgreen: Ostatnio faktycznie była muka o kórej wspomniał Paweł ale to nasz pierwszy przypadek że z Hiflo coś jest nie tak. Do mojego moto pasuje jak ulał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Dzisiaj otrzymalem przesylke z filtrem Hilfo od Piotra i pelen optymizmu poszedlem go zamontowac...Zabralem sie za to z przekonaniem... jak Tobie sie udalo to mi tez... No i mi sie nie udalo... Lolek dobrze to nazwales... mordowalem sie przez godzine z filtrem, wszystkie mozliwosci sprawdzalem i lipa... nie wszedl... palce mnie bola jak nie wiem co...Nie wiem czy ma sens dalej probowac go zamontowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Ja mówiłem do Transalpie, nie wiem dlaczego tego nie ma w moim poście. Jak widać Hiflo czasami daje ciała. Za to do VFR RC 36 pasuje, do CBR F3 zdaje sie pasuje też, ale do F1 już nie. Zobacz czy nie ma w ofercie Meiwy. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Kurde no... powaznie to jestem zniesmaczony... a mozna odciac kawalek plastiku, zeby wszedl? Bo tylko z jednej strony nie umie wejsc... co sadzisz... mozna tak czy to moglo by jakos zaszkodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Nie, daj se siana z odcinaniem, bo tylko bedzie lewiznę brał. Oryginał pozostaje, albo akcesoryjny w sensie K&N, Green itp. (www.ptm.pl) Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Zrobilem zdjecie o ile mniejszy jest filtr z hilfo (na gorze) od oryginalnego z hondy... o okolo 1,5mmhttp://img72.imageshack.us/img72/2076/0001701oq3.jpg Ktore rozwiazanie jest lepsze... oryginalny z hondy czy K&N?ma to znaczenie? Edytowane 18 Grudnia 2006 przez skoal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi