emiel3 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 WitamMam pytanie o przedni hamulec w moim moto. Jest to nsr 125r z 93r. Jestem niezadowolony z przedniego hamulca poprostu niema tego mocnego hamowania . Jezdzilem na innych moto i wiem jak dobry hampel hamuje powinno sie stac w piejscu po dobrym wcisnienciu a tu tak nie jest. Jest uczucie poslizgu jagby. Kloscki podobno sa dobre tarcza tez jest ok czego to moze byc wina. Jest odpowieczszony na 100%. Co myslicie?Aha niezmieniałem płynu ale czy to cos da? i jak tarcza ma lekkie chociaz minimalne bicie to tez moze pogarszac sile hamowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Tobie przydałoby się lekkie, chociaż minimalne bicie za ortografię :icon_biggrin:hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emiel3 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 a Ty tu przyszedłes na to forum wypominac ludziom błedy ortograficzne czy pomagac w rozwiazywaniu problemów?????????????????????????????? :banghead: :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Ależ właśnie zaproponowałem Ci pomoc w rozwiązaniu Twojego problemu he he hehikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emiel3 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 To moze bedziesz uczył polskiego w szkole coooo? moze tam sie przydasz bardziej? co za ludzie ehhh:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Mialem podobnie ;] poradzimy niebuj zaby ... Po pierwsze spradz czy zacisk niema luzów jezeli ma sprobuj go dokrecic Po drugie -Tez myslalem ze mam na 10000000000% odpowietrzony ... Wygladalo to tak moj wezyk hamulcowy byl pozaginany bo jest za dlugi i musialem go po upuchac zeby nie wystawal w miejscach w ktorych suie zaginal (w tych najwyzszych ) zbieralo sie powietrze normalnie odpowietrzenie nie da rady ... musialem to zrobic inaczej . polozylem moto na bok zrobilem z wezykiem tak aby niebylo zadnych zagiec i odpowietrzalem . odpowietrzalem , odpowietrzalem ...... i w koncu Hondka lata juz na przednim . jak to nie zadziala to moze masz Walnieta pompe hamulcowa ale to jest malo prawdopodobne :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 1. klocki muszą się dotrzeć ( do 200km)2. tarcza/klocek może być zasyfiona płynem hamulcowym/olejem3. pompa wymaga regeneracji4. stary przewód hamulcowy, wymień na oplot5. bijąca tarcza też może powodować spadek wydajności Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Stary plyn pochlania wilgoc z powietrza i czym wiecej w nim wody tym gorzej przenosi sile z dzwigni na tloczki, bijaca tarcza oczywiscie ma wplyw na pogorszenie hamowania, bo klocki nie sa w stanie sie na niej zacisnac, a przekonanie o 100% odpowietrzeniu mozna miec jak uzyjesz do tego pompy podcisnieniowej.Uzywales ?Nie dziw sie rowniez ze bedzie zwracana ci uwaga za orty, jak nie umiesz pisac to pisz w Wordzie ( korekcja bledow ) tego wymaga prosty szacunek dla czytajacych. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) ja klocki nie są nowe to weź niezbyt gruby papier ścierny i zjedź je do równości a potem odtłuść nitrem lub benzyną ekstrakcyjna klocki i całą tarczęA masz moze jakieś progi na tarczy ? Edytowane 9 Grudnia 2006 przez dawid482 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Stary plyn pochlania wilgoc z powietrza i czym wiecej w nim wody tym gorzej przenosi sile z dzwigni na tloczki, bijaca tarcza oczywiscie ma wplyw na pogorszenie hamowania, bo klocki nie sa w stanie sie na niej zacisnac, a przekonanie o 100% odpowietrzeniu mozna miec jak uzyjesz do tego pompy podcisnieniowej.Uzywales ?Nie dziw sie rowniez ze bedzie zwracana ci uwaga za orty, jak nie umiesz pisac to pisz w Wordzie ( korekcja bledow ) tego wymaga prosty szacunek dla czytajacych. Adam M. zapomniałem dopisać o starym płynie :) a co do ortografii to zainstalujcie sobie firefoxa 2 , ma wbudowany słownik Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emiel3 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Tobie przydałoby się lekkie, chociaż minimalne bicie za ortografię :biggrin:hikor OK zrobiłem błedy przyznaje pisałem szybko i niezwruciłem uwagi na to!! Ale ten koles mugł by to troszke w inny sposób ujać co nieeeee???? Bicie <hahaha> minimalne....ok juz koniec. Dzieki za informacje wykonam te czynnosci i zobaczymy jak bedzie hamował... Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 OK zrobiłem błedy przyznaje pisałem szybko i niezwruciłem uwagi na to!! Ale ten koles mugł by to troszke w inny sposób ujać co nieeeee???? Bicie <hahaha> minimalne....ok juz koniec. Dzieki za informacje wykonam te czynnosci i zobaczymy jak bedzie hamował... Pozdrawiam :icon_mrgreen:Kiedy uczęszczałem do szkoły podstawowej i później średniej, trzy błędy otrograficzne kwalifikowały dyktando składające się z min. PIĘTNASTU zdań na ocenę niedostateczną. Ludzie jakoś sobie radzili z ortografią i takie zjawiska jak dysortografia były po prostu nieznane. Ty w JEDNYM zdaniu, w którym przyznajesz się do popełnienia błędów, które w dodatku motywujesz pośpiechem popełniłeś właśnie taką ich ilość :biggrin: Żenada, młody człowieku. Żenada.Pozdrawiam.hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 hikor ma racje wez sprobuj odtluscic tarcze, klocki. Najlepiej kup nowa tarcze jesli masz bicie. Wymien plyn. wymien stary przewod w oplocie stalowym to powinno pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emiel3 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Kiedy uczęszczałem do szkoły podstawowej i później średniej, trzy błędy otrograficzne kwalifikowały dyktando składające się z min. PIĘTNASTU zdań na ocenę niedostateczną. Ludzie jakoś sobie radzili z ortografią i takie zjawiska jak dysortografia były po prostu nieznane. Ty w JEDNYM zdaniu, w którym przyznajesz się do popełnienia błędów, które w dodatku motywujesz pośpiechem popełniłeś właśnie taką ich ilość :biggrin: Żenada, młody człowieku. Żenada.Pozdrawiam.hikor widze ze jestes bardzo cwany a ja ci powiem ze jestem dyslektykiem pewnie mi nieuwierzysz ale to juz nie mój problem....powiedz jeszcze ze miałes same 5 z tych dyktand!! :biggrin: ciekaweeeeee :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Oj dobra konczcie z tym offtopem :/ Nie moge juz tego czytac. Co do bledow i dyslekcji/dysortografii to bez kitu niedlugo kazdy nim bedzie :banghead: A dlaczego - bo jestesmy leniwi i wolimy tak mowic niz sie nauczyc... POZDRO Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Soku11 Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi