Staszek_s Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Podepnę pytanie pod temat:czy ktoś ostatnio brał w leasing używany motocykl (np. 4 letni)? Jeżeli tak to w jakiej firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Z tego co wiem to chyba każda Firma Ci wyleasinguje ale Pojazd w trakcie Leasingu nie może przekroczyć 6 czy 7-u lat .............. jakos tak ......... no i najlepiej jak Faktura VAT będzie wtedy Leasing tańszy ....... Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Klod to to wiem, sam mam podpisaną umowę współpracy z Ideą i Getinem w zakresie leasingu, ale leasing używanego motocykla mniejszej wartości rządzi się swoimi prawami, stąd pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Czemu swoimi? Tak samo jak Leasing auta używanego ....... Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Bo do używanego motocykla podchodzą jak do jeża, po prostu. Pewnie nie wszędzie tak jest, stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Spróbuj w BZ WBK Leasing Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Uderzaj do Getinu. Z mojego doświadczenia wynika, że są najbardziej liberalni.Jeśli jednak mogę dodać coś od siebie, to zastanów się mocno, czy nie bardziej opłacalny będzie nowy motocykl. Różnicę w cenie zakupu zrekompensuje Ci chociażby niższy koszt pakietu ubezpieczenia, czy koszty serwisu (a do tego będziesz zmuszony). Porównaj też całkowity koszt leasingu, bo przy pojazdach używanych koszty są z całą pewnością wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Tu miałem na myśli konkretny motocykl, był w cenie połowy nowego , młody rocznikowo i miało to sens. Ale się właśnie sprzedał, więc chwilowo pomysł do lamusa, bo faktycznie przy starszym motocyklu leasing to nie najlepszy pomysł.Nowego nie chce, za mało jeżdżę na nowy, czasy nowych w moim przypadku już minęły, ostatni był chyba monster 1000 ponad 10 lat temu... Edytowane 20 Maja 2016 przez Staszek_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 To może jakiś 1-2 latek z Salonu :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert72 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 W Getinie max 3 letni moto wyleasingujesz. Miałem wziąć u nich nowy. Ale naczytałem się negatywnych opinii. Zresztą o innych też, ale o nich najwięcej. Może niepotrzebnie czytałem.Kupiłem w końcu inny moto za gotówkę.Faktycznie w Getinie wszystko w zasadzie na słowo i bez dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benben Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Kredyt czy leasing - te obie formy są korzystne pod względem podatkowym. Problematyczne może być jedynie generowanie pewnych miesięcznych zysków, aby pokryć dług leasingowy. Kolejna sprawa, to długie terminy płatności jakich oczekują często kontrahenci. Szczególnie znany problem w branży transportowej lub lub budowlanej...Można próbować ratować się faktoringiem czy wykupem faktur.... Ale nie zawsze jest możliwość..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi