thefex Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 szczerze, to w dupie mam wyglad tych butow....chodzi mi o to, zeby sie nic przedwczesnie nie zestarzalo i zeby nie przemakaly..kupno nowych butow to byl dla mnie duzy wydatek, dlatego o nie dbam Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 mowisz ze masz formy raptor to co ty chcesz tam konserwowac jak ten but jest wykoanany w 98% z plastiku i innych tworzyw sztucznych , i troche skory na zgieciach mozesz to pastowac pasta do butow, albo kup u nas i daichamanie (czy jak to sie pisze) takie g*wno na wosku pszczelim do konserwacji obuwia skorzanego chyba za 13 zl i licz sie ze jak wejdziesz do strumyka to i tak bedzie mokropozdro lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) no to olać tematbut i tak jest zajebisty... a nie znam buta, ktory po spacerze w strumyku lekko nie przemoknie Edytowane 1 Grudnia 2006 przez thefex Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 qp se gumofilce :D Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 rwa nać.. moje buty nie ciekna jak dziurwawe trampki :Dino jak stoje w strumyku to ze 2 krople wpadna Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 rwa nać.. moje buty nie ciekna jak dziurwawe trampki :icon_question:ino jak stoje w strumyku to ze 2 krople wpadna Ale przeżywasz człowieku te buty. Weź sie lepiej za technike jazdy a nie zajmuj sie pierdołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) Dokladnie szkoda gadac. Ja mam wrazenie ze sporo osob kupuje buty na moto zeby miec suche nozki a nie dla jakiejkolwiek ochrony. Jak Ci sie wydaje ze to skora przemaka kolego to sie grubo mylisz. JEst masa innych miejsc ktore znacznie bardziej "pomagaja" wodzie dostac sie do srodka. Owin but torba foliowa i bedzie jak zlotonie słuchaj super rad zeby brudne trzymac:) To tak jak po co myc m otocykl skoro i tak sie ubrudzi ??;> idiotyzm moim zdaniem smile.gifdokladnie jeszcze lozyska w Formach stana,albo caly but zardzewieje. kilka razy probowalem to scierwo dobrze domyc i niedosc ze zajmuje to ok 30minut to efekt jest marny bo buty sa zniszczone. Jak chcesz to sobie czysc ja wole w tym czasie wyprac filtr i nasmarowac lancuchpzdr Edytowane 1 Grudnia 2006 przez enduroguy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiorr Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Hmm...nie sądziłem, że ktoś w ogóle te buty czyści :P..hehe Ja chy7ba moje wysmaruje bezbarwna fabrba,a przed tym bezbarwną pasta kilka razy;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 To moze ja cos pomoge. Mam raptory, tez troche ciekly. Ja robie tak: po jezdzie, jak juz wyschna itp. Myje je porzadnie. Potem wcieram krem niwea w skore. Ale tak od serca tego kremu daje. Czekam z 30 minut az sie to wchlonie. Potem na szwy daje impregnat w sprayu do skory. 3 pociagniecia po szwach, ale tez tak od serca :wink: oczywiscie miedzy jednym a drugim psikaniem robie z 5-10 minut przerwy. No i ciach. Moze nie zrobisz z nich gumakow, ale wodoszczelnosc wzrasta i to konkretnie. Od kiedy tak robie, ani razu mi w wodzie nie przemokly. Pomijam fakt, ze od gory sie wlewa czasem troche wody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quasimodo Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 - w jaki sposob konserwujecie/zabezpieczacie buty?ja mam Formy Raptor z wstawkami z naturalnej skory. czy je czyms smarowac, impregnowac itp, czy po prostu tylko myc woda?,btw. Witam Alpinestars przewiduje taki patent do swoich butów http://www.motorcycle-superstore.com/item....=605&Division=6 , więc coś w tym jest, pewnie to tylko zwykła pasta z dodatkiem impregnatu, ale wniosek z tego prosty, kto smaruje ten jedzie, tzn. smarować/pastować szczególnie skórzane elementy, a będą się wolniej starzeć/dłużej służyć, nie będą skrzypieć i przeciekać i będą bardziej elastyczne tam gdzie być elastyczne powinny. Pozdro.... Quasi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Myje je porzadnie. Potem wcieram krem niwea w skore. Ale tak od serca tego kremu daje. :P :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 HAHAHA no ten tekst mnie rozwalił !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 chetnie bym pomogl ale niestety jedyna pielegnacja jakiej doznaja moje butki to szlauf z woda po jezdzie. mam je tylko po to zeby nie polamac nog. moga przemiekac i w ogole wazne zeby byl jakos bezpieczniej (jak jezdzilem w zwyklych to mi chlopala woda i tez dawalo rade) ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 co do mycia butów to Arva K2 + myjka ciśnieniowa a jak chcesz gumofilce na moto to kup sobie Daytona Trans Open GTX Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
data7 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) :icon_biggrin: Edytowane 2 Grudnia 2006 przez data7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi