-Tom Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam. Mam Suzuki GS550 L, wersja USA, i tu zaczyna sie problem. Motorek ma już dwadziescia lat i wiadomo gaźniki swoje przeszły, chciałem go odszykować na cacy i odnowić wszystko co sie da i co tego wymaga tylko jest problem. W suzuki nie chcą rozmawiać ze mną o sprowadzaniu części do gaźników bo nie wchodzi im do systemu typ motocykla i nie wiedzą jakie to gaźniki, tłumaczą że to wersja USA i w Polsce nie mozna w systemie tego zidentyfikować. Pomyślałem więc, czy nie prościej kupić gaźniki z innej SUZI i w tedy do nich zamawiać części tak żeby smigały jak nowe, tylko czy to będzie wszystko chodziło jak należy? Będę wdzięczny za każą pomoc. Moja Suzi to czterocylindówka na dwóch gaźnikach. Z góry dziękję za kazdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Witam. Mam Suzuki GS550 L, wersja USA, i tu zaczyna sie problem. Motorek ma już dwadziescia lat i wiadomo gaźniki swoje przeszły, chciałem go odszykować na cacy i odnowić wszystko co sie da i co tego wymaga tylko jest problem. W suzuki nie chcą rozmawiać ze mną o sprowadzaniu części do gaźników bo nie wchodzi im do systemu typ motocykla i nie wiedzą jakie to gaźniki, tłumaczą że to wersja USA i w Polsce nie mozna w systemie tego zidentyfikować. Pomyślałem więc, czy nie prościej kupić gaźniki z innej SUZI i w tedy do nich zamawiać części tak żeby smigały jak nowe, tylko czy to będzie wszystko chodziło jak należy? Będę wdzięczny za każą pomoc. Moja Suzi to czterocylindówka na dwóch gaźnikach. Z góry dziękję za kazdą pomoc. A gdzie konkretnie sie dowiadywałeś? Ja mogłem w Gadimexie zamówić najdrobniejszą duperelę do katany 550M z 82 roku łącznie z plastikami. Tylko te ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Tom Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 A gdzie konkretnie sie dowiadywałeś? Ja mogłem w Gadimexie zamówić najdrobniejszą duperelę do katany 550M z 82 roku łącznie z plastikami. Tylko te ceny...Pytałem w Suzuki w Bielsku-Białej. Tak jak pisałem, nie mogą zidentyfikowac sprzętu bo to wersja USA a oni w systemie mają tylko europejskie i nie sprowadza mi w ciemno części do gaźników a na temat zamiany gaźników z innego europejskiego modelu Suzuki to odpowiadają jakby chcieli a nie mogli, że to niby na własną odpowiezialnośc itd. Peirniczenie i zero konkretów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Pytanie jak zrobione sa kolektory ssace, wersje GS550 ktore widzialem chodzily na 4 gaznikach. Jakiego rodzaju masz problem z silnikiem tego motocykla ze chcesz naprawiac gazniki ? Adam M.PS. Marlew czy udalo ci sie odbudowac swoja 550 ? Edytowane 19 Listopada 2006 przez Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Zobacz w serwisowce jaki to model gaźnikow i jesli jakis inny np z allegro ma takie same to powinny pasowac Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Tom Opublikowano 19 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Mam dwa gaźniki, kazdy zasila dwa cylindry. A jeżeli chodzi o usterki: po pierwsze jak jest zimny to na ssaniu jak spada z obrotów, np przy dojeżdżaniu do świateł gasnie, przy hamowaniu. Jest bardzo niestabilny jak jest zimny ale to jeszcze pikuś by było. Ostatnio nawalił kranik i zalało mi sprzęt, plama paliwa pod nim, jeżeli kranik puścił a gaźniki przelały to tez cos nie tak.... Zobacz w serwisowce jaki to model gaźnikow i jesli jakis inny np z allegro ma takie same to powinny pasowacWłaśnie nie mam serwisówki konkretnie do tego modelu. Ostatnio widziałem też 550L ale był europejski i silnik wygladal innaczej, jeżeli ktoś ma serwisówke do tego modelu to proszę dac znac. GS550 L rocznik 1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi