ArtXV Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 WitamMam pytanie: jak i czy spuszczać na zimę z gazników paliwo w Virago1000? Gazniki hitachi, brak kranika, elektryczna pompa paliwa.Pozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Witam.Na dole komory pływakowej ( na samym dole gaźników) masz po bokach śrubki.Odkręsasz sobie te śrubki i spuszczasz paliwko do jakiegoś pojemniczka. Edytowane 18 Listopada 2006 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekb Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Też mam virago 1000. Paliwo na zimę spuszczam. Podobno w benzynie bezołowiowej jest masa chemikaliów zastępujących ołów. Benzyna przez zimę odparowuje, ale ten cały syf zostaje w gaźnikach, a to podobno zdrowe nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Może i ja wtrące swoje dwa grosze: ja mam Virażkę 750 od kilku lat nie spuszczałem ani nie wypalałem paliwka i wszystko po zimie gra:-) :buttrock: Mam nadzieje,ze i po tej przerwie zimowej bedzieOK :icon_razz: Napiszcie coś więcej na ten temat - bo jak trzeba to spuszcze benzynkę :bigrazz: POZDRAWIAM WSZYSTKICH!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZammeR_Poz Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 A nie można by poprostu spalić tego paliwa kiedy silnik chodzi i gdy już zgaśnie zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Raczej nie w tym przypadku. Jeśli moto nie ma kranika, to nie zamkniesz dopływu paliwa, no chyba ze jest wyłącznik pompy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) A nie można by poprostu spalić tego paliwa kiedy silnik chodzi i gdy już zgaśnie zostawić? Zdziwiłbyś się ile takie paliwo z samych gaźników na postoju może być wypalane :icon_mrgreen: Edytowane 19 Listopada 2006 przez dark_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi