Skocz do zawartości

RUMUNIA wakcje 2007

mefos
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dolaczam sie do tematu. Ja planuje wyjazd do Rumunii na dwa tygodnie. Bedzie to poczatek sierpnia. Poki co przygotowania trwaja. Moze uda mi sie z kims z was spotkac na miejscu ;p

Pozdrawiam

Ps mefos, bede wdzieczny za wszelkie informacje po Twoim powrocie :icon_rolleyes:.

Edytowane przez Mutomb

Padł nam pomysł zwiedzenia poludnia.

Punktem docelowym jest Rumunia miasto może Kluż Napoka (mile widzaine inne propozycje)

Oczywiście po drodze Bratysława Budapeszt i może wiedeń -co by po drodze także coś zobaczyć.

Myśle, że czas jaki zajmie ta podróż to 5 dni w porywach do tygodnia -kwestia ugadania bliżej wyjazdu.

Termin ściśle jeszcze nie określony myśle że będzie to maj albo czerwiec

O Rumunii niewiele wiemy jeśli ktoś był tam motorem to berdzo proszę o informację jakie zabrać ze sobą dokumenty i na co zwrócić uwagę.

Oczywiści jeśli jest ktoś zainteresowany wyjazdem to bardzo chętnie przyjmniemy do naszej grupy.

Mozesz jeszcze zajrzec tu

http://forum.yamahaxj.pl/viewforum.php?f=1...e86737b6901e2bf

Jest tam relacja z wyprawy do Rumunii

Why... So... Serious

• 3 tygodnie później...

Widze ze sporo osob sie szykuje w tym sezonie na podboj Rumuni. My z centralnej tez planujemy to miejsce na wakacje. Chcemy leciec na 10 dni (w piątek wyjazd a powrot w niedziele za tydzen) w lipcu lub sierpniu zalezy od tego jak wiekszosc dostanie urlopy. Jestesmy na etapie ustalania ekipy ale z przyjemnościa mozemy sie połaczyc. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Ja też jestem chętny na wyjazd, niestety nie umiem na razie powiedzieć kiedy i czy będe mógł dostać urlop w miesiącach letnich :) , ale jak by co to chętnie bym się do kogoś podczepił raczej na wyprawe namiotowo - biwakową niż hotelowo - luksusową :cool:

Edytowane przez Wiroś

My też raczej noclegi planujemy w namiotach, no moze jakies dwie nocki na jakiejs kwaterce. Luksusy (tzn. lazienka, ciepłe łóżko i telewizor) mamy nacodzień więc po co się jeszcze na wakacjach z tym męczyć? Nie ma jak ognisko i nocne Polaków rozmowy :)

Koszty mniej wiecej coś koło 1000zł. Wszystko zależy od spalania motorka, myślimy zrobić koło 2,5-3tyś km, standardu życia(droga lub tania wódka), czy wszystkie posiłki w restauracjach czy poprostu zabierzemy poczciwe "chinki".

termin nie jest jeszcze przez nas ustalony narazie zbieramy kase ja zamierzam wziac ze soba 1500 zł

spanie oczywiscie na dziko przy jakiejs rzeczce na ladnej polanie

z wolnym nie powinienem miec problemu jedyne co mi przeszkadza to obrona pracy w czerwcu no i jak dotychczas rozebrany silnik

ale chodzic bedzie

na wyjazd ja proponuje kompletny sponton :cool: tzn planowac 100km do przodu nie wiecej zawsze trafi sie na cos ciekawego

siemka bylem w zeszlym roku z kumplami w Rumuni w sierpniu :icon_mrgreen: bylismy 11 dni koszt mnie wyniosl ze spaniem ,jedzeniem ,paliwem 1600 zl zrobilismy 3400 km, polecam rock&rollowa plaze w Veme Veche nad morzem czarnym przy granicy z Bulgaria :)w sumie spalismy wszedzie na dziko -duzo alkocholu ,spanie na sianie ,ziela jaranie i takie tam bylo super :icon_mrgreen:)polecam