Skocz do zawartości

Obniżyć moto

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z was osobiście ma doświadczenia w tym temacie ? Lub też widział jakąś stronkę, która by się tym tematem zajmowała ?

Jak ? na co zwracać uwagę ? Ile się da ? etc.

Znalazłem jeden wątek ale szczątkowy - interesuje mnie bardziej dogłębna wiedza na ten temat

http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....886afe0befde3c5

Przykład do Hondy. Zawieszenie tylne. Zawieszenie przednie można obniżyć najprościej- poprzez wysunięcie o kilka (2-3)cm lag z półek. Da się conieco obniżyć sprzęta, ale nie za wiele.

Pozdrówka

tyle, że manewry na zawieszeniu wpłyną niewątpliwie na zachowanie motocykla na drodze. zwłaszcza, jeśli nie ruszając tyłu wpuści się lagi w półki - a takie "dobre rady" też już na tym forum widziałem

akurat BMW ma regulowaną kanapę - przypuszczam, że gs też. to już daje coś ze 2-3cm. można też - ale to już kosztem nieco komfortu - ująć gąbki z siodła. w tym przypadku chyba lepiej byłoby zamówić jakieś akcesoryjne z cieńszym obiciem

natomiast osobiście jestem zdania, że niektóre motocykle jak są za wysokie, to są po prostu za wysokie. trzeba by się pogodzić ze swoimi cm i poszukać niższej maszyny :buttrock:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Znalazlem na www.wunderlich.de profesjonalny kit do obniżki zawieszenia przód/tył o 50mm !!! I to by było coś.

mają też siedzisko niższe 1cm nawet od wersji low od BMW (czyli o 30 mm od normalnego położenia)

Razem - 80 mm - to by było coś koło tego co potrzebuję...

ale sie uparles na to obnizanie;) widac przeciez w avatarze, ze jakos siedzisz, a to nie minibike chyba?

moze zanim zaczniesz drastycznie obnizac przejedz sie i pomysl, ze na endurowatych sie po prostu wyzej siedzi, niz na czoperowatych... starczy, ze czubkami palcow dostaniesz. albo pochylisz troche bryke i juz cala stopa na ziemi. bylebys nie stanal na swiatlach na srodku pasa i probowal oprzec sie w koleinie. bo wtedy i 1,80 nie pomoze;)))

pozdro

dub