JareG Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 ja sie w 88r urodziłem - tak że, na prawde dobry rocznik :icon_razz:Nie pozostalo Ci nic innego, niz tak wlasnie twierdzic :):)Z tego samego powodu lubie 1970.. bierz pierwsze oparcie - widziałem intrudery z obiema wersjami i o wiele lepsze jest to pierwsze (wizualnie) - oczywiście sam takie posiadam i plecaczek nie biadoli.Na motorze na 99% bede smigal sam. A oparcie _sprobuje_ wylicytowac.. :) :)Dziekuje wszystkim za podpowiedz.. :icon_mrgreen:.. i jakbyscie jeszcze wypowiedzieli sie w temacie kaskow, bylby komplet (aczkolwiek doszly mi nowe kandydatury, np. Caberg Jet Insider, albo Airoh Bliz..) Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Jesli chodzi o kaski to znajdziesz sporo różnych tematów na tym forum. I zauważyęłm, że w zasadzie dzielimy się wszyscy na 2 zasadnicze grupy (nie pokażę wykresów jak koledzy - zainteresowani wiedzą :clap: ) Jedni, którzy w kasku chcą wyglądac cool, jazzy, fajnie czy jakoś takA drudzy, którzy mają to raczej w d...ie i chcą miec bezpieczny kask. - to taka moja nieśmiała teoria :D Mi np podoba się kask Shoei Syncrotec II. Kosztuje od zarypania, ale podejrzewam, że warto inwestować w bezopieczeństwo (mam nadzieję się nie przekonać) Pozdro :P Edytowane 13 Listopada 2006 przez piwo Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Jesli chodzi o kaski to znajdziesz sporo różnych tematów na tym forum.Wiem, przebrnalem przez wiekszosc :) I zauważyęłm, że w zasadzie dzielimy się wszyscy na 2 zasadnicze grupy (nie pokażę wykresów jak koledzy - zainteresowani wiedzą :bigrazz: ) Jedni, którzy w kasku chcą wyglądac cool, jazzy, fajnie czy jakoś takA drudzy, którzy mają to raczej w d...ie i chcą miec bezpieczny kask. - to taka moja nieśmiała teoria :biggrin: Dzis bylem w takim jednym sklepie z gratami do motocykli.. i przy okazji zaczalem przymierzac kaski. Mieli Caberga Insider Jet'a, i prawie identycznego Nolan'a, i pare innych, ktorych nie przymierzalem. I powiem Wam, ze kask mocno ogranicza moja wolnosc osobista, a na dodatek przeszkadza mi fakt, ze musze zdejmowac patrzalki przed zaladowaniem skorupy na lepetyne, a potem probowac zalozyc je z powrotem nie trafiajac w oczy wiadomo czym.. :) Dziwnie sie czulem; na dodatek mam dlugie kudly, co tez bardziej przeszkadza niz pomaga - same niedogodnosci :biggrin::)BTW: Postaram sie jakos polaczyc cool wyglad z bezpieczenstwem.. Mi np podoba się kask Shoei Syncrotec II. Kosztuje od zarypania, ale podejrzewam, że warto inwestować w bezopieczeństwo (mam nadzieję się nie przekonaćAno, drozyzna ekstremalna :D Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 a na dodatek przeszkadza mi fakt, ze musze zdejmowac patrzalki przed zaladowaniem skorupy na lepetyne, a potem probowac zalozyc je z powrotem nie trafiajac w oczy wiadomo czym.. :) Dziwnie sie czulem; na dodatek mam dlugie kudly, co tez bardziej przeszkadza niz pomaga Skąd ja to znam...Wprawdzie nie oglądam świata stale przez szkła, ale lubię założyć bryle przeciwsłoneczne. Pod kask - szczególnie przy długich włosach - sprawdzają się okulary z "tym" prostym, czyli niezagietym w kształt ucha i takimi szkłami, które nie zniekształcają obrazu, mimo, że nie leżą idealnie na swoim miejscu (w kasku nigdy okularów dobrze nie założysz).No i ogon pod/za kołnierz kurtki albo druga gumka na koniec kity, ew. kok pod kask. Po kilku godzinach jazdy z powiewającym kucem - kołtun do amputacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Czyli podsumowując :zainwestuj w szkła kontaktowe i fryzjera :) Długich włosów nie mam, ale okulary owszem. Ale trudno - musimy jakoś sobie radzić Cytuj Cycki - im większe za młodu, tym dłuższe na starość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Czyli podsumowując :zainwestuj w szkła kontaktowe i fryzjera :) człowieku też mam długie włosy, prędzej same wypadną niż pójde do fryzjera :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Czyli podsumowując :zainwestuj w szkła kontaktowe i fryzjera :D Kiedys testowalem kontakty, i to nie dla mnie wynalazek :DKudly tez zostana dlugie, przyzwyczailem sie :P Podsumowujac: nie mial dziad klopotu, kupil se motor :D :) .. bede musial wypracowac jakies techniki umozliwiajace jazde motorem :) Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 JareG, ja tez jeżdżę w patrzałkach i jedyne problemy, to: nie moge założyć przeciwsłonecznych (ale sa nakładki), nie dam rady założyć pełnego kasku. W jet spokojnie. Może wystarczy zmienić oprawki na mniejsze? I po kłopocie. Ale najgorsze jest parowanie w chłodne dni, zwłaszcza jak sobie założe kominiarkę itp. Co chwile w mieście trzeba szybe podnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 JareG, ja tez jeżdżę w patrzałkach i jedyne problemy, to: nie moge założyć przeciwsłonecznych (ale sa nakładki), nie dam rady założyć pełnego kasku. W jet spokojnie. Może wystarczy zmienić oprawki na mniejsze? I po kłopocie. Mam calkiem nieduze oprawki, mimo wieku nie jestem uzytkownikiem patrzalek a la lata '60 czy '70 :)To jest dyskomfort psychiczny - kask dla mnie to novum, bede musial sie przyzwyczaic. W kazdym razie nie dam sie :) Ale najgorsze jest parowanie w chłodne dni, zwłaszcza jak sobie założe kominiarkę itp. Co chwile w mieście trzeba szybe podnosić.A to jeszcze przede mna, zapewne porzucam sobie za jakis czas miesem :D Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam. Ładny wizualnie a co w piecu drzemie? Nie chce Cie martwic ale nie mozesz wymagac ze za 6500zł motocykl bedzie w stanie bdb. Życze Ci bezawaryjnosci maszyny ale i tak powiem swoje. Otóż stara japonia to skarbonka, duża skarbonka. Miałem kiedys VN 700 85r. Wygladał cudnie wszystko odpicowane, silnik odpalał bez problemów. Po ok miesiacu jazdy zaczeły być problemy z ładowaniem, odpalaniem, kopceniem... Po zrobieniu ok 4000km silnik sie rozsypał... sprzet stary wiec coż tu wymagać. Obecnie jezdże VF 750C Magna 99r. Powiem tak: Od czerwca leje tylko benzyne, zawsze odpala, swieci, jezdzi nie gasnie, oleju nie bierze, nie ma zwarc jak pada deszcz - w vulcanie były. Motocykl jest duzy szybki i mocny V4, 88KM, 220km/h da sie jechac. Na zdjęciu w pierwszym poscie jest obok intruza taka magna. Starej magny nie polecam nikomu. Co innego nowsze modele. Intruz też mi sie podoba, chociaż kumpel ma przykre doswiadczenia z intruzem. W intruzie hebel do bani niektórzy twierdza ze go tam nie ma :) Wszystko zależy jak motocykl był używany i serwisowany. Pozdrawiam i jeszcze raz życze duzo dobrego na nowym motocyklu. Mazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzo Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Witam :) tak sobie czytam i czytam i widze że ci nie lezy ta kiera - jak zmienisz na 'lepszą' to chętnie odkupię tą paskudną szeroką od ciebie :banghead: - jakby co to daj znać.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Witam. Ładny wizualnie a co w piecu drzemie? Nie chce Cie martwic ale nie mozesz wymagac ze za 6500zł motocykl bedzie w stanie bdb. Życze Ci bezawaryjnosci maszyny ale i tak powiem swoje. Otóż stara japonia to skarbonka, duża skarbonka. Miałem kiedys VN 700 85r. Wygladał cudnie wszystko odpicowane, silnik odpalał bez problemów. Po ok miesiacu jazdy zaczeły być problemy z ładowaniem, odpalaniem, kopceniem... Zobaczymy, jak to bedzie - z natury rzeczy jestem optymista.. i szczesciarzem :D Motocykl jest duzy szybki i mocny V4, 88KM, 220km/h da sie jechac. Akurat to mnie nie interesuje :clap: Wszystko zależy jak motocykl był używany i serwisowany. Pozdrawiam i jeszcze raz życze duzo dobrego na nowym motocyklu. Zobaczy sie, co i jak. Moze jeszcze w tym tygodniu uda mi sie pare km przejechac - po srodzie ma byc ladniejsza pogoda, moze zdaze zarejestrowac grata.. :) Edytowane 14 Listopada 2006 przez JareG Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LU-cash Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Gratuluje sprzęta, VS dla mnie zawsze piękny :clap: PS:Ja Kolegę pamiętam z MB/8forum i mb.org.pl , zgadza się?? :D Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRACO Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Z okularami da sie zyc ja tez jezdze w okularach i to w szczekowcu i nie mam zadnych poroblemow i z wlosami tez mialem dlugie i nie bylo problemow a w kasku mam przeslone przeciw sloneczna a kontaktow tez probowalem ale zrezygnowalem brak cierpliwosci do zakladania Pozdro i szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 PS:Ja Kolegę pamiętam z MB/8forum i mb.org.pl , zgadza się?? ;) Zgadza sie.OT: Za jakis czas planuje zakup 4x4 z gwiazda na masce, wtedy moze spotkamy sie i na ktoryms forum 'terenowym'.. :D Z okularami da sie zyc ja tez jezdze w okularach i to w szczekowcu i nie mam zadnych poroblemow i z wlosami tez mialem dlugie i nie bylo problemow a w kasku mam przeslone przeciw sloneczna a kontaktow tez probowalem ale zrezygnowalem brak cierpliwosci do zakladaniaPowiedzialbym ze z patrzalkami - jak juz sie je ma - to zyc jakos trzeba, chcesz czy nie :D Wiec po poczatkowym sarkaniu zapewne sie przyzwyczaje do mariazu patrzalki<>kask :lalag:Kontrakty mi nie pasuja, fizycznie.. a dlugie kudly wrecz przeciwnie. Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi