b1bert Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Siema. Mam problem z pegaso 125 91 rok i w zadnym serwisie nie moga mi pomoc. Moto nagle zaczelo lapac duzo temperature. Jak jezdzilem to mialo zawsze 40-60 i jak jechelem to nagle mial 100, wiec wrocilem do garazu i rano pod motorem byla wielka plama plynu. Plyn wyciekal z tej dziurki obok przedniego mocowania silnika do ramy. W serwisie kolesiowi powiedzialem ze to pompa bo jak nagle zaczal sie grzac to pewnienie bylo obiegu. On mi powiedzial ze jak kupie pompe to mi wymienia ale kur*a nawet nie rozebrali silnika wiec nie wiadomo na 100% co to jest, wiec bardzo prosze jezeli ktos mial cos takiego to niech napisze co to jest ! Sam nie chce rozpolawiac bo nie wiem czy zloze dobrze a po drugie na zestaw naprawczy pompy to tego silnika czeka sie 2-3 mc i jeszcze nie wiadomo czy wogole przyjdzie bo nigdzie nie maja. Prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Raczej nie pompa lecz simering lub tulejka od pompy. Żeby wymienic nie trzeba rozpoławiać silnika tylko spuścić olej i pokrywę od sprzęgła zdjąć. Nie zawsze trzeba rozbierać silnik żeby wiedzieć co motocyklowi dolega :biggrin: a jak w to nie wierzysz to nie wiem po co pytasz o porade na forum bo przez kabel tez nikt nie rozbierze Twojej aprilki :) :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Wedlug mnie moze to byc oczywiscie pompka plynu ale warto tez zadac sobie pytanie czy nalales odpowiednia ilosc owego specyfiku do chlodnicy i czy odpowietrzyles uklad zeby nie mieszal sie plyn z powietrzem. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 rotax 123 ma tez czesciowo chldozony blok csilnika ciecza.zobacz wszystkie weze,zobacz chlodnice.Mozliwe ze jest zabita syfem i kurzem wyczysc.pozmienaij weze,zobacz usczelnaicze na pompie wody.pompa wody pada rzadko.u mnie nawet jak daje w pedzel to ciezko dojsc do 60stopni tylko ze w scigaczu jest predkosc wieksza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b1bert Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Jezeli simeringi od pompy sa pod dekielkiem od sprzegla to sprobuje je zobaczyc a jezeli to nie bedzie to? Jak by to byly tylko uszczelki to nie roslaby temperatura. Z reszta nie wiem prosze o odp. Jezeli kur*a nie trzeba rozbierac calego silnika to dlaczego debile w serwisie nie zdjeli pokrywy sprzegla i nie sprawdzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Cytuje: debile w serwisie nie zdjeli nic i zdjagnozowali to w taki sposob by pozniej zrobic to mniejszym kosztem a wziac od ciebie wiecej... Ale to chyba normalne jak ten serwis jest niesprawdzony :) POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 U mnie w HM tez mialem awarie pompy. Mianowicie simering wyzlobil na wirniku pompy rowek no i przez to mial przeciek plynu do oleju. Rozpoznalem to po uciekajacym oleju w nadmiarze( jest taka dziurka , przez ktora sie przelewa olej bo jest jego za duzo) . Ale u Ciebie moze byc inna przyczyna, np uszkodzony naped wirnika. Bo jezeli jechales sobie no i nagle z 60 wskoczyl na 100 to cos z napedem pompy. Prawda jest taka ze sie dowiesz sie poki nie rozbierzesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jce Man Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Sprawdź czy Ci termostat nie zacięło .Naj lepiej go wyciąg i sprawdź. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b1bert Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Termostat jest wyjety i jak jechalem troche to wogole temp nie drgnela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 poszedł termostat lub pompa mozliwe ze zakonczyla juz swoja zywotnosc i nie sluchaj tych ludzi w serwisie bo ci powiedza ze pompa a okaze sie jakis zimering za 2,50 :icon_mrgreen: a zaplacisz duzą kase z tego co pamietam to raczej w rotaxie bedzie trzeba rozbierac silnik zeby sprawdzic pompke wody :biggrin: pozdro RG w - 45% poskładana Zamienie suzuki rg 125/50 na enduro kontakt pw lub gg Poszukuje Hondy ns-1 Sprzedam silnik od Suzuki Rgv , ts 125 bez cylindra i zaplonu reszta w zajebi... stanie !! Dalej przed soba widze drogę polna niedlugo znowu bedzie powrot do Enduro Poszukuję Sponsora który wspomoze mnie w kupieniu moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi