Bajo Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam. Jak już wspomniałem w temacie piszę w imieniu kolegi. Ma On skuter MBK Booster rocznik 1994. Zmienił cylinder na 70ccm Nikasil , wydech na LeoVince ZX. Ale przejdźmy do problemu - od jakiegoś czasu z filtra powietrza zaczął ciec olej. Nie jest to olej którym nasączony jest filtr powietrza ponieważ jest go za dużo, obejrzeliśmy to i doszliśmy do wniosku ,że olej wycieka z gaźnika potem idzie do puszki filtra i dalej ścieka na ziemię. Co może spowodować taki wyciek. Silnik jest chłodzony powietrzem i króciec ssący idzie nie tak jak np. u mnie do bloku tylko do cylindra. 2 kolega ,który ma Ogara powiedział ,że przy takim połączeniu nie stosuje się membran, więc to raczej nie to, chyba że się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Oj oj ja bym jednak sprawdzil czy nie ma tej membrany bo to ona jest odpowiedzialan za cofanie sie miesznaki. A to jest sam olej czy moze z benzyna?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Być może olej jest z benzyną , benzyna odparowuje i zostaje sam olej na pokrywie przekładni i podłodze. Czy to nie membrany sprawdzimy przy najbliższej okazji (czyt. spotkaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) 2 kolega ,który ma Ogara powiedział ,że przy takim połączeniu nie stosuje się membran, stosuje sie , kolega sie myli na wezykach paliwa i oleju z dozownika powinny byc zaworki (nie wiem jak dokładnie w boosterze) ale w innych skuterach z którymu mialem doczynienia były, zaworki działaja "w podcisnieniu" wiec puszczaja wtedy gdy silnik jest w ruchu i ssa, jeśli którys jest uszkodzony leje sie z niego cały czas. W Peugocie mialem podobny problem tyle ze tam był wiekszy cyrk . Edytowane 10 Listopada 2006 przez lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 w bosterze dozownik jest podlonczony pod gaznik moze cos z dozownikiem.jezeli tak to niech kolega go najlepiej usunie przy modyfikacji z zeliwnego cylindra na nicasil i do tego wieksza pojemnoscia plus sportowy tlumik dozownik sie usowa aby uniknac potem powwaznych problemow.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booster27 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 mam membrany, rozkręciłem na części i nadal do końca nei wiem z kąd ten wyciek ale wszystko wskazuje na to że leje się z gaźnika ? nie wiem na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi