rafauM Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgadza sie, ale zadaj sobie pytanie czy zmienialbys wydech gdyby z tym oryginalnym nic nie bylo, tylko dlatego ze by ci sie nie podobal? Ja mam 10-letnia dywersje i tlumiki sa oryginalne. Te wszystkie "szczegoly" pozwalaja ci mniej wiecej oszacowac faktyczny stan motocykla. Oczywiści, że bym wymienił tłumik.W moim obecnym motocyklu wstawiłem inny tłumik mimo, że fabryczny jest prawie nowy. Oryginalne lusterka szyba powędrowały na półkę w garażu i wcale to nie oznacza, że mój sprzęt jest powypadkowy lub coś mu dolega.Zamiast gdybać trzeba go zwyczajnie zobaczyć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Oczywiści, że bym wymienił tłumik.W moim obecnym motocyklu wstawiłem inny tłumik mimo, że fabryczny jest prawie nowy. Oryginalne lusterka szyba powędrowały na półkę w garażu i wcale to nie oznacza, że mój sprzęt jest powypadkowy lub coś mu dolega.Zamiast gdybać trzeba go zwyczajnie zobaczyć na żywo.A wiesz kto kupuje XJ-ty? Sa to w 99% osoby dla ktorych jest to pierwsza japonia i po prostu nie stac ich na nic lepszego, a juz na pewno nie na ZRX 1200R. Ja rozumiem ze sa osoby ktore stac na wymiane tlumika tylko i wylacznie ze wzgledow estetycznych ale wlasciciele XJ-tek z reguly do nich nie naleza. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Chodzi mi tylko o to, że nie ma co skreślać motocykla, ktorego się nie widziało tylko na podstawie tego, że ma kilka niestandardowych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Tez slyszalem ze starsze XJ-ki to bardzo solidne sprzety, chociaz sam stycznosci z nimi nie mialem. Chociaz tu juz dobrze miec jakies podstawy mechaniki, co by mozna bylo ewentualne awarie samemu naprawic. No i trzeba sie liczyc z tym ze inne podzespoly moga nie wytrzymywac (uklad wydechowy, zawieszenie). Jak uda ci sie cos kupic przez zime to moglibysmy sie jakos spytkac na wiosne, jak juz ozywie swojego sprzeta. Teraz stoi w Krasniku. ciagle szukam, mam nadzieje ze znajde cos w miare ciekawego. poki co Junaczek smiga, olej musze tylko zmienic - jednak juz mam chec na cos nowego :icon_mrgreen:w krasniku mam sporo rodzinki :biggrin: podstawy mechaniki jakies mam, nie jest tak zle :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 w krasniku mam sporo rodzinki :flesje:Ja tez :biggrin: :icon_mrgreen: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Mazzzi a w sumie szukasz jakiegos konkretnego rocznika czy konkretnej ceny? Ja wczoraj podjałem decyzje o sprzedaży swojej XJ no ale to kawałek drogi bo to kujawsko-pomorskie i rocznik 1993:):)I zgadzam się z Lime82, że głownymi nabywcami XJ są ludzie dla, których jest to pierwsza Japonia.... tak było w moim wypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Mazzzi a w sumie szukasz jakiegos konkretnego rocznika czy konkretnej ceny? Ja wczoraj podjałem decyzje o sprzedaży swojej XJ no ale to kawałek drogi bo to kujawsko-pomorskie i rocznik 1993:):)I zgadzam się z Lime82, że głownymi nabywcami XJ są ludzie dla, których jest to pierwsza Japonia.... tak było w moim wypadku... Szukam motorka, ktorym moglbym spokojnie posmigac we dwie osoby wraz z bagazem (niekiedy znacznym) po europie, ktory bylby w miare oszczedny a przy tym dosc zwawy - noi przede wszystkim bezawaryjny.Tak, bedzie to moja pierwsza japonia, do tej pory kupe lat uganialem Junakiem 500ccm, roznymi wynalazkami, dorywczo japonczykami (gs400f/cb 7-5).Rocznik dla mnie schodzi na drugi plan, o ile motocykl bedzie prezentowal sie zadbanie. najchetniej kupilbym cos jezdzonego w polsce tak ze dwa sezony.Kuj-pom faktycznie w ciul drogi, a szkoda... chetnieo bejrzalbym Twoj motorek.Jesli chodzi o cene, to oczywiscie jest ona bardzo istotna, ale wszystko zalezy od rocznika i stanu. jednoczesnie rozgladam sie za rusem, jesli cos ciekawego trafi sie - kupie, a wizja japonczyka przesunie sie w czasie o 2-3 latka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 XJ chyba generalnie nalezy do mało awaryjnych bo przynajmniej moja nigdy mnie jeszcze nie zawiodła no i trase 500km tez pokonała bez problemow.XJ to naprwadę wdzięczny sprzęt i naprawde polecam, a zwłaszcza fakt że przy normalnej jeździe turystycznej po naszych drogach spokojnie pali nawet poniżej 4,5l......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin (Maly) Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 ogladalem ten "idealny stan" jakos w wakacje jak szukalem XJ. Porazka na calej lini, lakierowany, wszedzie poobijany i mimo malego przebiegu bardzo slychac kosz sprzeglowy. Wtedy koles chcial za niego 8500 wiec widze ze ostro zszedl z ceny. Wspolczuje temu ktory dal sie nabrac na ta ledwo jeżdzaca mine. Nie trzeba byc specjalista zeby znalesc tam wiele wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Mazzzi, jak nic nie znajdziesz do wiosny to odezwij sie. Ja planuje sprzedac swoja ale to bedzie uzaleznione od mojej sytuacji finansowej. Jesli na wiosne bede mial wystarczajaco duzo kasy to bede sie zastanawial nad sprzedaza, jak nie to pojezdze jeszcze jeden sezon na niej. Ale tak jak mowie, nie bede wiedzial az do wiosny. Edytowane 14 Listopada 2006 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 ogladalem ten "idealny stan" jakos w wakacje jak szukalem XJ. Porazka na calej lini, lakierowany, wszedzie poobijany i mimo malego przebiegu bardzo slychac kosz sprzeglowy. Wtedy koles chcial za niego 8500 wiec widze ze ostro zszedl z ceny. Wspolczuje temu ktory dal sie nabrac na ta ledwo jeżdzaca mine. Nie trzeba byc specjalista zeby znalesc tam wiele wad. a to kolejny dowod na to, ze liczniki klamia :wink:thnx za wypowiedz. nastepny z mega przebiegiem... :wink: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M257168 musialby okolo 500km rocznie robic... bez jaj. Mazzzi, jak nic nie znajdziesz do wiosny to odezwij sie. Ja planuje sprzedac swoja ale to bedzie uzaleznione od mojej sytuacji finansowej. Jesli na wiosne bede mial wystarczajaco duzo kasy to bede sie zastanawial nad sprzedaza, jak nie to pojezdze jeszcze jeden sezon na niej. Ale tak jak mowie, nie bede wiedzial az do wiosny. ok, ty tez mozesz o mnie pamietac. podeslij fotki swojej jak masz, zobacze czym smigasz :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 no o tej Xjocie była krótka wzmianka na forum,przy okazji omawiania tej firmy jaka jest Promex i z tegoco było napisane to naprawde jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) No rzeczywiscie wyglada na bardzo zadbana, chociaz w przebieg i tak nie wierze :). Ale ta cena :eek:. W zyciu nie pojdzie... Edytowane 14 Listopada 2006 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi