Bubu Goryl Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Witam wszystkich :smile: Odkąd zaczęła sie "zima" tzn. temp 0,-1*C , KMX odpala nawet za 10-15 razem na ssaniu... łapie i gasnie... jak sie zagrzeje wszystko jest ok... gdzies na forum czytalem ze na zime powinno zmienic sie swiece na inną ciepłote i (chyba) przestawic gaźnik...(nie moge znaleźć tego topica) teraz mam swiece NGK BR8ES...no i co jeszcze zrobic... lancuch czesciej smarowac to wiem...filtr nasaczyc... Jakies sugestie :flesje: ? Tylko pewne odp. a nie gdybanie prosze :flesje:.... pozdro Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 zmiana dysz na większe, regulacja gaźnika, zmiana świecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Świeca o niższej wartości cieplnej (szybciej się nagrzewa), bogatsza mieszanka, dyszy nie zmieniaj. Po takiej chlabrze, jeżeli będzie śnieg, to i napewno posypią solą, tak więc czyścić moto po każdej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 w moim byłym kmxie wymieniłem tylko świecę na nową i palił jak w lato , tak samo w kacie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olin Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 U mnie pomogła wymiana świecy na nową :buttrock: Miałem to samo.... Ciepłota nowej świecy ta sama co starej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Silnik nie odpala bo na zimnych sciankach kanału i karteru osiadają kropelki paliwa i mieszanaka nawet pomimo ssania jest za uboga. Może masz ogólnie za ubogą mieszanke (to że motocykl pali i jeździ nie oznacza że skłąd mieszanki jest optymalny) spróbuj ją trochę wzbogacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 6 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 w lecie i ogolnie zawsze palił od 1-2 kopa, max 3 ale to rzadko.... raz czy dwa mi sie zdarzyło ze nia zapalił odrazu ale to po myciu karcherem.... swieca ma 1,5 miesiąca i zrobione jakies 2000-2500 tys km moze....nie usmiecha mi sie dyszy zmieniac :\ zwlaszcza ze musze wyłożyc kase na sprzęgło nowe....zobacze co z ta swieca.... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi