Xelibri Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 WItam ! Wiecie może jak odblokować moduł w NSR 50 ?Że jest zablokowany to chyba pewne, ale nie wiadomo czy trzeba kupić nowy, czy wystarczy jakis kabelek przeciąć ;) Jakby ktoś cokolwiek wiedział, to poproszę o napisanie :cool: pozdro !! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Raczej trzeba kupic nowy bo orginalny jest zalany kalczukiem czy innym swinstwem i raczej zbyt wiele przy nim nie zdzialasz. Akurat ja miałem identyczny problem i musialem kupic nowy bo nie spotkalem sie z nikim kto moglby odblokowac ten modul i wiedzial jak to zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Musiałbyś zadzwonić do jakiegoś warsztatu elektronicznego, który zajmuje się naprawą modułów. Ponoc jest możliwość odblokowania orginalnego modułu. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Nie znam budowy tego modułu, ale jeśli to jest na jakimś procku, to na pewno jest tam pamięć do której można wgrać nowy wsad... Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xelibri Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 A wiecie może ile mogą żądać za taki moduł ? :notworthy: Pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Nie znam budowy tego modułu, ale jeśli to jest na jakimś procku, to na pewno jest tam pamięć do której można wgrać nowy wsad... Pozdro To nie ta technologia... Moduły można kupic w róznej cenie od 100-200zl mi udało sie kupic sportowy za 160zl... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Pomyślałem, że to mikroprocesorowy, skoro była mowa o odblokowywaniu... Człowiek uczy się całe życie... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Raczej trzeba kupic nowy bo orginalny jest zalany kalczukiem czy innym swinstwem i raczej zbyt wiele przy nim nie zdzialasz. Akurat ja miałem identyczny problem i musialem kupic nowy bo nie spotkalem sie z nikim kto moglby odblokowac ten modul i wiedzial jak to zrobic...Nieprawda ... podobnie odblokowuje sie moduly w dt80 lc2 ... jest caly w gumie i trzeba wydlubac caly ten syf i dostac sie do srodka i tam sie omija taki kondensator ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 jezeli mial bys zakupic modol to napewno nie bedzie kosztrowac 200zl chyba ze kupisz uzywany musisz miec conajmniej 300 zl i seryjne modoly napewno da sie odblokowac :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Nowy modul kosztuje 600zl to chyba wiadome ze podałem ceny uzywek. Nie twierdze ze nie da sie go odblokować ale do tego trzeba pozbyć sie tego czegoś czym jest zalany a to nie jest takie proste poniewaz jest to strasznie twarde i nie ma co tego porownywac do modulu od dt. Litrus a ty kiedys widziales chociaz na zdjeciu jak wyglada ten modul skoro porownujesz go z dt???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xelibri Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 A wiecie może gdzie dokładnie znajduje się ten moduł ?U mnie jest coś takiego w "gumie" jakby pod licznikiem xD To może być to ?Ewentualnie jaki moduł może pasować do NSR`ki 50 od innego motoru, oczywiście taki, żeby dobrze "kręcił", bo teraz mi się wkręca max. do 8,5 tys. obrotów :biggrin: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Moduł znajduje sie pod bakiem jest to taka kostka koloru brazowego lub czarnego. Do nsr-ki pasuja moduly od mbx-a, mtx-a, mb, mt no i od nsr oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skizo Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Niestety tego modułu nie da się odblokować. :P Wiem bo sam próbowałem (i go rozwaliłem). Moduł ten zalany jest plastikiem nie jak np. w DT kauczukiem gdzie nie ma problemu z rozebraniem go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 w sprawie odblokowania modolu w nsr radze pogadac z Piotrem Dudkiem one bedzie wiedzial co i jak...znawca motocykli marki Honda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mkorwas Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 W tych Hondach MB NSR ipt. wszystkie moduły są pozalewane palstikiem ;/ Mój qmplel rozwalił juz jeden taki moduł ... chłopie kup nowy no ale nowy to wyjdzie 500-600 zł . Powodzenia :) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi