dziur Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 no i w szoku jestem jesli chodzi o czasy na wyscigowych oponach i kwalifikacyjnych de punieta. A o Nakano jestem spokojny, koło 10 miejsca zawsze wyjezdzi :crossy:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Prawda jest taka, że Vale na popsutej Yamaha-e wyjeżdził vice mistrza w 2006 roku a mało brakowało aby był nr 1 na liscie. Co do Nakano to nie mozna mowic ze ta kawa to totalny kwas i dlatego miał słabe rezultaty, gdyz:1. w kwalifikacjach był prawie zawsze w pierwszej siódemce, kilkakrotnie 2, 3 i 4, wiec motocykl był raczej dobrze przygotowany.2. de Puniet tez pare razy kwalifikował sie bardzo dobrzeProblem Nakano leży w wyscigu, bo jak jedzie sam po torze zapierdziela bardzo szybko ale jak jedzie z kims to zawsze da się objechac i nie umie kontratakowac co pokazał w GP Japonii w 2006r. Sezon 2006r. dla Nakano to gleby, falstarty lub sytuacje jak w GP Australii - jechał pierwszy stracił 5 sekund przewagi gdyż nie zmienił motocykla podczas gdy wszyscy to robili tylko jechał bezsensu jeszcze jedno kółko. No raz mu się udało - Assen. W sezonie 2007 będę mu kibicował ale chyba prędzej sobie kciuki połamię niż On ukończy wyścig na pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymekk Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 mick: nie obraz sie, ale jak zwykle bede walczyl jak lew w obronie Vale :P Takie gadanie, ze gdyby chlopaki mieli w 2002 honde rc211v to wygrywali by wyscigi jest moze sluszne, ale nie swiadczy o nich najlepiej. Valentino zrezygnowal z najlepszego sprzetu na rzecz M1 - i w sezonie 2006 (nie konczac bodaj 4 wyscigow), majac problemy z gumami, ramami jest na II miejscu!!! * Dla mnie to jest jakas miara talentu goscia, choc rozumiem oczywiscie, ze sprzet to wazna sprawa :P Zreszta, moj drugi ulubieniec negatywny Max (pierwszym jest Sete) spedzil rok w repsol hondzie - no niewiele pokazal, niewiele. * Do tej pory nie moge sie pogodzic z faktem ze mistrzem swiata moze zostac jakis amator, ktory wygral 3 wyscigi w najwyzszej kategorii. Trzy slownie. Trzy w zyciu, nie w sezonie :P Nie lubie ciulaczy..... OK, wyrzucilem to z siebie, czekam na sezon 2007 :)brawo :clap: ;) 100% racjiiiiiiiiiiiiiiii co do nakano to tak jak juz wszesniej pisal kolega nie umie jechac w grupie , ciekawy jestem jak by poradzil sobie vale w kawasaki byo by ciekawie :icon_exclaim: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcello Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Dziękuję. Nie zaskoczę Cię na pewno, jeśli odpowiem na Twoje pytanie następująco: gdyby Vale jeździł dla Kawasaki, Kawasaki miałoby mistrza świata :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Wiem że nie jest to odpowiednie miejsce na takie pytania ale jestem "w desperacji" :biggrin: . Szukam wyścigu na płytce DVD - GP Czech BRNO 2006(Eurosport). Byłem tam z żoną motocyklem widziałem to "na żywo" ale moja piękniejsza połówka naciska mnie cały czas o taką pamiątkę. Jeśli ktoś może mi taką płytkę wypalić proszę o info - dogadamy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 (edytowane) Nie wiem czy chodzi Ci o jakas profesjonalna produkcje ale... http://ntv.punio.eu.org/gp/?d=starsze/brno&s=&r=tutaj masz wyscig, skrot + wyniki:) Chyba na plytke bedziesz potrafil to zgrac ? ps: dziekuje autorowi tej stronki za kawal swietnej roboty:) Edytowane 31 Stycznia 2007 przez foks Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcello Opublikowano 23 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Odswieze temat :D Nie wiem jak Wy, ale nie moge sie doczekac wyscigow motoGP. Doniesienia przedsezonowe ciekawe: fachowcy twierdza, ze na niektorych obiektach - tych bardziej technicznych, kretych - klasa 800 bedzie szybsza niz 1000... co wynika z wielu czynnikow, jak rozlozenie masy, pozniejsze hamowanie, wieksza predkosc w zakretach, wczesniejsze otwieranie gazu w zakrecie, ale NIE z samej redukcji masy - przykladem jest honda, ktora podobno wazy zaledwie 3 kg mniej w 2007 roku. Na dlugich prostych odcinkach porownanie wypada oczywiscie mniej korzystnie dla 800, wiec rekordy na szybkich torach pozostana pewnie na dluzej. No i jeszcze echo plotek o Pedrosie. Jest teoria, ze honda "wymyslila" 1000 pod Rossiego (majac 182 cm wzrostu jest jednym z wyzszych zawodnikow w stawce), ale gdy im uciekl do yamahy, postawili na Pedrose i wywalczyli bardziej "kompaktowe" moto klasy 800. Ile w tym prawdy - nie mam pojecia :D ale historia sportu zna przeciez rozne przypadki, chocby rezygnacja z silnikow Wankla w Le Mans 24, gdy wygrala mazda. No ale pozostawiajac teorie spiskowe na boku, logiczne wydaje sie, ze zawodnik majacy ponizej 160 cm wzrostu i wazacy niewiele ponad 50 kg ma na mniejszym motocyklu troche lepiej - moze pamietacie obrazki, jak Pedrosa wchodzil na rc211v po stolku :flesje: - sprzet byl dla niego troche za obszerny. Ciekaw jestem, jak Doctor zalatwi sprawe w tym roku. Bez wahania stawiam na niego, innej opcji nie widze :flesje: No dobra, poplotkowalem troche, musialem troche sobie ulzyc - moto w garazu, wyscigow nie ma... nuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi