kawasaki z1000 Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 motocyklisci-pomocyw mojej r1 z 2003 zapalila sie kontrolka -ta od silnika,czyli jakis blad.motorek ma problemy z rowna praca oraz z wkrecaniem sie na obroty,ktos powiedzial ze to exup,wiec go wykrecilem i wstawilem nowy,nie wiem w czym rzecz ale w starym exupie przepustnice byly otwarte a w nowym sa zamkniete,tak naprawde nie wiem jak powinno byc ale wniosek jest taki ze z nowym moto nawet nie chce palic,mimo ze exup jest wyjety ze 100% motorka.w starym cos cholernie zgrzytalo ale wogole motork palil,poradzcie o co chodzi,moze to cos innego.kontrolka wciaz sie pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 kawasaki z1000 napisał: w starym exupie przepustnice byly otwarte a w nowym sa zamkniete,tak naprawde nie wiem jak powinno byc Ogólnie zawór jest zamknięty do "jakiejś" wartości, np. 7000rpm, po czym następuje jego otwarcie. Czyli jak silnik nie pracuje, zawór powinien być zamknięty. Zerknij też tutaj: http://www.cartestsoftware.com/fz1/exupmaintenance.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 sciagnij serwisowke z netu bo inaczej co jakis czas bedziesz mial z roznymi rzeczami bol glowy tam bedzie wszystko opisane moze nawet ten problem ktory ty masz i schemat blokowy co i jak pokolei sprawdzacpozdro :P Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 embe napisał: Ogólnie zawór jest zamknięty do "jakiejś" wartości, np. 7000rpm, po czym następuje jego otwarcie. Czyli jak silnik nie pracuje, zawór powinien być zamknięty. Zerknij też tutaj: http://www.cartestsoftware.com/fz1/exupmaintenance.html-raczej płynnie się otwierać wraz ze wzrostem obrotów silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Oukej...ja zrozumiałem, że kolega montował różne EXUPy, i na wyłączonym silniku jeden był otwarty, a drugi zamknięty. Dlatego o tym napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi