Camaross Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 No więc zdecydowane .... kupuje motocykl enduro !!!!Pojemność .. hmmm narazie 250 wystarczy Marka?? ...... KTM zdecydowanie nie ma sobie równych Ale teraz jaki silnik ...... dwusów czy czterosów....a może pojemnosć 300 albo 350 z czterosówie ...... Co mi polecacie ..... i co wiecie o KTM 250 EXC ?? Podobno 2T jest w stanie palić 10 litrów ... to prawda .....A i tak z ciekawości ... jakie one mają V-MAX ??? Chodz po Kawasaki ninja zx-12r predkości już mnie nudzą . Teraz wole enduro. :) :clap: :( :notworthy: :notworthy: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RO Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Jeżeli masz fundusze.. EXC250F 2007 proponuję :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 25 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Wiesz co myśle raczej o roczniku 2006 ... ale nie jestem pewien co do tego który dokładnie i dlaczego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 EXC 250 2T ma ok 55KM a Vmax to okolo 150km/h ja mam SX czyli crossowego brata tegoż KTMa i pali mi kolo 12l na 100km. Ale cos za cos. 250 w 4T bedzie duuuzo słabsza bo bedzie miała kolo 40KM przy coprawda minimalnie wiekszej masie. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 25 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 A podobno 4T pali 3-4 litry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 no mysle ze raczej 5-6 litrów :( Motocykle 2T są z regóły lzejsze i mocniejsze. 2T to bardzo narowiste silniki uzyskujące max moc dopiero w wyzszych partiach obrotów. 4T to duzo spokojniejsze silniki które oddają moc juz od najnizszych obrotów. 2T maja badzo prostą budowe i ja robie sobie sam okresowe remonty silnika. W 4t raczej by mi to tak łatwo nie poszło. W 2T musisz pilnowac zmian tłoka na czas itp a w 4T musisz barrrdzo rygorystycznie przestrzegac czestej regulacji zaworów. 250 4T startują i są klasyfikowane na zawodach razem ze 125 2T. Jak dla mnie jezeli 4T EXC to conajmniej 450. Zwłasszcza ze masz juz duze doswiadczenie z mocnymi motorkami :notworthy: Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camaross Opublikowano 26 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 no mysle ze raczej 5-6 litrów :clap: Motocykle 2T są z regóły lzejsze i mocniejsze. 2T to bardzo narowiste silniki uzyskujące max moc dopiero w wyzszych partiach obrotów. 4T to duzo spokojniejsze silniki które oddają moc juz od najnizszych obrotów. 2T maja badzo prostą budowe i ja robie sobie sam okresowe remonty silnika. W 4t raczej by mi to tak łatwo nie poszło. W 2T musisz pilnowac zmian tłoka na czas itp a w 4T musisz barrrdzo rygorystycznie przestrzegac czestej regulacji zaworów. 250 4T startują i są klasyfikowane na zawodach razem ze 125 2T. Jak dla mnie jezeli 4T EXC to conajmniej 450. Zwłasszcza ze masz juz duze doswiadczenie z mocnymi motorkami :biggrin:Wielkie dzieki dokładnie takiej porady potrzebowałem ..... czyli 250 2T EXC 2006 roku będzie mój .... wielkie dzieki do zobaczenia w terenie ;D :wink: :clap: :] :clap: :) :( :notworthy: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 450 4T jest słabsza od 250 2T w związku z tym jest spokojniutka ale znowu ćwiara ma fajowe długaśne biegi co mi bardzo pasowało, na torze wystarczyła 2 i 3ka Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 nie daj sie, badz wierny bieraj KLX 450 Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 nie daj sie, badz wierny bieraj KLX 450WśCIEKłA POMARAŃCZA GÓRĄ!! :notworthy: :( POZDR! Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 250 2t na jazdę amatorską w zupełności wystarczy. Chyba że będziesz startował na ćwierć mili po prostej. W terenie ciężko opanować 125 a co dopiero 250 (mówię o sobie w tej chwili) :( :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Nie wiem skąd mity o niskim spalaniu EXC 4T... 400 palą od 6-7 w góre :(Tak to przynajmniej zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 250 2t na jazdę amatorską w zupełności wystarczy. :D Przeciez to w tej chwili klasa Królewska w motocrossie :biggrin: 250 2T :flesje: a co słuzy w takim razie do jazdy nieamatorskiej czyli dla zawodowców?? :biggrin: Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 bierz exc 250 2t tak jak ci radzilem a exc 450 kumpla pali 5-5,5 l ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 bierz exc 250 2t tak jak ci radzilem a exc 450 kumpla pali 5-5,5 l ;Dtez chce takie exc450 !!on w ogole jezdzi tym motocyklem? czy go tylko odpala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi