Skocz do zawartości

Moja nowa zabaweczka ...

TomekL
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Suzę troszke mocniej, dzis juz kilka razy lizneła 12 tys obrotów - na dwójce zaczyna iść na koło sama z siebie

Znowu nie przesadzaj :)

Mialem taka i tak sama z siebie na dwojce na gume nie idzie.

No chyba ze lekkie podrygiwanie przedniego kola uwazasz za wychodzenie na kolo :buttrock:

Znowu nie przesadzaj :clap:

Mialem taka i tak sama z siebie na dwojce na gume nie idzie.

No chyba ze lekkie podrygiwanie przedniego kola uwazasz za wychodzenie na kolo :clap:

No dobra... daje się zauważyć tendencję to oderwania koła od ziemi :clap:

Dziś dojechałem do 800 km, więc jak dobrze pójdzie to w poniedziałek przegląd po 1000 i zima może nadchodzic ;)

Pozdrówki

Tomek

Witka

jednak sie udało - dzis dojechałem do 1034 km i w poniedziałek odstawiam Suze na pierwszy przegląd :buttrock: Co moge powiedziec po tym tysiącu kilometrów - naprawdę ciekawy motocykl, jak juz sie trochę przyzwyczaiłem do innych obrotów, to mam wrażenie że mozna nim jechac w kazdym łuku jeszcze szybciej i szybciej - on poprostu o to prosi :banghead: Nadal uwazam że porecznosc tego sprzętu jest niesamowita, w kazdym momencie łuku bez problemu i wysiłku mozna zrobić praktycznie dowolną korektę. Dynamika naprawdę fajna - wiadomo, że nie to co aktualny 1000, ale ani przez chwilę mi nie brakowało a jeszcze zawsze było min 3 tys obrotów w zapasie :icon_biggrin: Zawieszenie jest nisamowite, mimo stosunkowo już niskich temperatur świetnie wybiera nierówności i daje uczucie dużej pewności. Opony BT 014 chyba faktycznie sa ok, składałem sie juz mocniej dzisiaj i nic sie dziwnego nie działo.

Pozdrówki

Tomek

Witam!

Tomek moja opinia na temat tych opon jest zupełnie odmienna( co cię pewnie nie dziwi) i nie tylko moja.

Niemcy również narzekali na 014, a konkretnie na przód. Przy głebszych pochyłach lubi puścić przód. Ponoć winę ponosi nie skład mieszanki a boczna konstrukcja opony. O ile dobrze pamiętam chyba zbyt mięka konstrukcja boków. W moim przypadku nawet nie zamkłem przedniej opony. Seksja zwłok wykazała jeszcze dwa, trzy milimetry do całkowitego zamknięcia,a i tak puściła. Fazeram jeźdźiłem na Dunlopach 208 RR i pozamykałem ją całkowicie bez problemu. Ja Suzi na Bringestonach 014 na torze napewno się już nie pojawie. Jestem w trakcie załatwiania porządnych opon.

Pozdrawiam Andrzej.

Witam!

Tomek moja opinia na temat tych opon jest zupełnie odmienna( co cię pewnie nie dziwi) i nie tylko moja.

Niemcy również narzekali na 014, a konkretnie na przód. Przy głebszych pochyłach lubi puścić przód. Ponoć winę ponosi nie skład mieszanki a boczna konstrukcja opony. O ile dobrze pamiętam chyba zbyt mięka konstrukcja boków. W moim przypadku nawet nie zamkłem przedniej opony. Seksja zwłok wykazała jeszcze dwa, trzy milimetry do całkowitego zamknięcia,a i tak puściła. Fazeram jeźdźiłem na Dunlopach 208 RR i pozamykałem ją całkowicie bez problemu. Ja Suzi na Bringestonach 014 na torze napewno się już nie pojawie. Jestem w trakcie załatwiania porządnych opon.

Pozdrawiam Andrzej.

Zgadza się, Niemcy narzekali na puszczający w głębokich złozeniach przód. I dlatego na tor założę torówki - zastanawiam się nad bridgestone bt002 - ponoć jest super, ale jak bedzie znacząco droższy od dunlopa GP to wezmę dunlopa. A te 014 zostawię sobie na wiosnę przed torem i jesień po torze, bo na drodze są całkiem ok, wczoraj juz dosyc przyp.....łem i nic sie nie działo, a szybciej po ulicach nie będę jeździł.

Pozdrówki

Tomek