majkelpl Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) 12 pkt na pewno nie ma bo na 11 sie konczy, ale .... to taka mala dygresja :icon_razz: jesli nie masz 11 to znaczy ze albo wyslales ja przypadkowo z 10, albo ..... :icon_twisted: Bo jak motio bylo na Ciebie to Ty powinienes odeslac do DVLA pkt 11 z informacja ze motio wyjezdza z UK.Dalej nie wiem co robic bo jeszcze nie sprowadzalem motra z UK do Polski. :D A ten kumpel co sprowadza to pewnie olewa i te motry sa tez w ewidencji UK .....Skoro polskiemu WK wystarczy jeszcze raz przepisac umowe z siebie na siebie to spoko. Nie przejmuj sie tylko tak zrób. Moze rzeczywiscie Oni powiadamiaja sie o takich sprawach :) Edytowane 28 Października 2006 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbik Opublikowano 29 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) czyli wyglada na to, że właściciel Polak, mieszkający na stałe w UK, przywiózł moto do Polski z UK i zostawił w UK pkt.11...czyli gra muzyka... papiery kończą się na pkt.10. Teraz umowa, itp....Jak wreszcie bede miał dowód rejestracyjny to opiszę co i jak:)Z wsio dzieki :biggrin: i pozdrówka :P Ps. Apropo świateł, tak dla bezpieczeństwa innych, co z nimi zrobic , żeby nie były"angielskie"??? Edytowane 29 Października 2006 przez norbik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Musisz zmienic szklo od lampy albo cala lampe, ot co :P Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 No ja Was prosze-sam mam moto z UK, znajomi tez maja i do zadnego z nas na pierwszym przegladzie nikt sie nie dowalil do swiecacej w lewo lampy przedniej. To jeszcze nie te czasy :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalRS3 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Może zależy od miasta kolego. Dzisiaj byłem z kolegą w stacji diagnostycznej (w Łodzi), mamy wymienić całą lampę albo klosze... Bo inaczej nie przejdzie przeglądu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_CBR Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zasadnicze pytanie, czy umowa kupna sprzedazy oraz ten odcinek - new keeper sa wystarczajace do rejestracji w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Może zależy od miasta kolego. Dzisiaj byłem z kolegą w stacji diagnostycznej (w Łodzi), mamy wymienić całą lampę albo klosze... Bo inaczej nie przejdzie przeglądu!!!Racz zapodac adres tych gosci zeby inni czasu nie tracili.I jedz do innej przeglądowni. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakwas Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zasadnicze pytanie, czy umowa kupna sprzedazy oraz ten odcinek - new keeper sa wystarczajace do rejestracji w Polsce ?Z tym świstkiem to niestety nic nie zrobisz , to jest tylko potwierdzenie że kupiłeś motocykl i musisz poczekać aż dojdzie do ciebie nowy V5 na twoje nazwisko(od 2 -6 tygodni), a do rej. potrzeba ci V5,tłumaczenie, umowa może być po polsku , przegląd, zwolnienie z podatku i to by było na tyle. Do DVLa wyślij odcinek o exporcie motocykla który jest na końcu 2 kartki V5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_CBR Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 No to teraz mam jasnosc i czekam na dokumenty z UK. Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rawiak Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Może zależy od miasta kolego. Dzisiaj byłem z kolegą w stacji diagnostycznej (w Łodzi), mamy wymienić całą lampę albo klosze... Bo inaczej nie przejdzie przeglądu!!! pewnie tak jestja robiłem pierwszy przegląd w Rawie Mazowieckiej i koleś nic nie mówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi00r3k Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Sorki że wtrybiam się temat ale nie widzę sensu w zakładaniu nowego. Sprawa wygląda tak: Kupiłem motocykl z angli (ten co w podpisie), mam dowód rejestracyjny oraz umowę kupna-sprzedaży. Oba papierki przetłumaczone. No i tak: pojechałem motorem na przegląd i pan diagnosta powiedział mi, że muszę wezwać rzeczoznawce aby obejrzał motocykl, bo nie posiada on tabliczki znamionowej i ma małe braki danych w dowodzie (m.in. masa pojazdu, długość, szerokość, moc w KM i takie duperele). Motor stał u nich na 'warsztacie' parę dni aż rzeczoznawca przyjechał, sprawdził wszystko i dzisiaj doszły do mnie dokumenty od niego (czyli po prostu stwierdzenie, że motocykl nadaje się do przeglądu). No i co teraz z tym zrobić? Dokumenty ze skarbówki odbieram w czwartek i co z tym od razu zrobić? Diagnosta powiedział mi, żebym zabrał motor bo nie ma sensu żeby stał u nich przez tyle czasu, zarejestrował go i dopiero zarejestrowanym przyjechał na ostateczny przegląd i podpibcie tabliczki znamionowej. No i teraz dochodzimy do sedna sprawy. JAKIM cudem zarejestruje motor bez podbitego przeglądu?!?! Trochę pokręciłem ale chyba wiecie o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobi-bols Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 :cool: Chcę nabyć motocykl Suzuki GSR 600 lub Yamahę Fazer 6 S2 z roku 2007/2008, mogą być jakieś problemy w związku z przegladem?? Lub czymś itp.??Czy lepiej odpuścić sobie anglika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARA. Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 :cool: Chcę nabyć motocykl Suzuki GSR 600 lub Yamahę Fazer 6 S2 z roku 2007/2008, mogą być jakieś problemy w związku z przegladem?? Lub czymś itp.??Czy lepiej odpuścić sobie anglika?? Zeby nie bylo zadnego problemu z przegladem to musisz wymienic lampe bo jest inny kąt padania swiatla,z tego co wiem,a po za tym to nie powinno byc problemu jezeli oczywiscie moto jest sprawne technicznie.(ja tez mam moto z UK ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 :cool: Chcę nabyć motocykl Suzuki GSR 600 lub Yamahę Fazer 6 S2 z roku 2007/2008, mogą być jakieś problemy w związku z przegladem?? Lub czymś itp.??Czy lepiej odpuścić sobie anglika?? Odpuścic bo..... :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 mogą być jakieś problemy w związku z przegladem?? Lub czymś itp.?? nauka obsługi wyszukiwarki, lekcja pierwsza jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi