Junak40 Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Witam.Proszę o opinie na temat jakim olejem zalać Virówę 535.problem polega na tym,że nie wiem czym jest zalana obecnie,mechanik w serwisie proponuje Castrola półsyntetyk 10W40,natomiast instrukcje podają 20W40. :buttrock: Co proponujecie bracia w kręgu szprych zrzeszeni? :cool: Dzięki za każdy odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 http://www.fsoautoklub.pl/?action=technika&id=83Tam jest wszytko wytłumaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Link dotyczy Polonezow.Mozesz wlac SAE 10W40 / 20W40 / 20W50 ( ta wirowka chyba jest chlodzona powietrzem ) mineral, polsyntetyk lub syntetyk w zaleznosci od stanu kasy i upodoban. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 ( ta wirowka chyba jest chlodzona powietrzem ) Jak wszystkie Virówki. Do swojej 535 wlewałem 20W40 mineralny i nie narzekałem :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Witam! Do swojej Viagry535 wlewałem olej Castrol GPS 4T 10W40 i było ok :buttrock: Pozdrawiam, Draco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon64 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 WitamJak jeszcze miałem moją viagrę to lałem Bell-ray 10W40 i hulała aż miło (niestety zaj***ali mi moje kochane moto 7 maja) :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junak40 Opublikowano 20 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 WitamJak jeszcze miałem moją viagrę to lałem Bell-ray 10W40 i hulała aż miło (niestety zaj***ali mi moje kochane moto 7 maja) :D :D :D Czołem.Przykre to co piszesz o swoim moto(byłym) :D Łapy obcinać w łokciach,byłby spokój ze złodziejami,a tak.... Dzięki za odzew.Pozdrowionka mimo wszystko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Pozwolisz junak, że się podepnę pod temat. Szukałem info. na forum,ale znajduję sprzeczne informacje wiec pytam Was ponownie: Jaki olej do Virago 750 z 1989 z przebiegiem 35 000 (udokumentowany)?? Czy silnik można zalać olejem syntetycznym? Wiele osob odradza mi to, mówic ze silnik ma juz swoje lata i lepiej go zalac olejem mineralnym. Podobo systeyk zbyt dokladnie "wyplukuje" silnik. Ile jest w tym prawdy a ile mitu/kłamstwa?? Czy sa jakis przeciwskazania jesli silnik teraz pracuje na syntetyku/lub mineralnym, a zaleje go mineralnym/lub systetykiem? Jakie oleje z trzech grup (mineralny, polsytetyk, systetyk) moglibyscie polecic? Licze na konkretne i profesjonalne odpowiedzi znawców 2 kółek :P :icon_mrgreen: Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtXV Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Witamjak powstawała rodzina silników virago to nikomu się nie śniło o olejach syntetycznych a silniki pięknie pracowały i to długo więc jak był mineralny to mineralny, tylko w terminie (oczywiście +filtr)Pozdrawiam Art ps. no i zaraz się zacznie: mineralny-półsyntetyczny-syntetyczny?a motocyklowy czy samochodowy? itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Witamjak powstawała rodzina silników virago to nikomu się nie śniło o olejach syntetycznych a silniki pięknie pracowały i to długo więc jak był mineralny to mineralny, tylko w terminie (oczywiście +filtr)Pozdrawiam Art ps. no i zaraz się zacznie: mineralny-półsyntetyczny-syntetyczny?a motocyklowy czy samochodowy? itd. Dzięki ArtXV za wypowiedź :) Wiem, że tym pytaniem być może znowu wywołałem burzę, ale na chłopski rozum wyglada to tak, że skoro syntetyki są bardziej zaawansowane technologicznie,a wiec - tak mi sie wydaje- lepsze, to dlaczego do ukochanego moto nie wlac wlaśnie jego :icon_mrgreen: :P To jednak tylko takie moje wywody :crossy: A jesli chodzi o olej mineralnym to jaki moglbys konkretnie polecic? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtXV Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 http://www.sklep.larsson.com.pl/?a=c5&c=18...id=&sid=&idc=90 wszystkie z wyjątkiem HD bo tu mam wątpliwości (w dużych modelach jest oddzielna skrzynia ale sporty?)jak powiedział AdamM.: "zależy od kasy i upodobań"Pozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 http://www.sklep.larsson.com.pl/?a=c5&c=18...id=&sid=&idc=90 wszystkie z wyjątkiem HD bo tu mam wątpliwości (w dużych modelach jest oddzielna skrzynia ale sporty?)jak powiedział AdamM.: "zależy od kasy i upodobań"Pozdrawiam Art Dzięki!! Właśnie o coś takiego mi chodziło :) Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi