Skocz do zawartości

Ubezpieczyciel motocykla zakupionego w Leasing

Milo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko dotyczące pakietu ubezpieczenia motocykla zakupionego w Leasing rok temu. Powoli kończy mi się ubezpieczenie więc dostałem przykladowy kwestionariusz podatkowy i kwota !!! 3825zł szok x100000 Jednak jest możliwość zmiany ubezpieczyciela - może ktoś ma sprawdzoną firme w takiej sprawie ??

primo: czy przypadkiem ubezpieczenie nie powinno być po stronie leasingodawcy, a wliczone w ratę leasingową? przeczytaj umowę

secundo: salon, może mają jakieś pakiety na tego typu zakup - czyli np. pakiet do 3 lat albo coś podobnego

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

primo: czy przypadkiem ubezpieczenie nie powinno być po stronie leasingodawcy, a wliczone w ratę leasingową? przeczytaj umowę

Niekoniecznie, zależy od warunków Umowy i rodzaju leasingu :buttrock:

a więc pierwszy rok miałem w PZU i opłata roczna to było jakieś 1800zł a od tego roku podobno PZU wypiera się na Leasing, motocykle i VB Leasing i dlatego taki numer. Jednak mogę bez problemu zmienić ubezpieczyciela ... tylko właśnie szukam bo nie każda firma chce ubezpieczyć moto na AC ...

• 3 tygodnie później...

Hejka

A więc załatwiam ubezpieczeni moto w Allianz - dziękuje wszystkim za podpowiedź

Jak na dzień dzisiejszy wycenili mi moto na 23 000zł i z tego chyba będzie 9% więc jakoś ledwo ponad 2000zł w sumie i tak dużo bo rok wczęsniej pomimo tego ze moto droższe o kilka tyś to płaciłem mniej no ale patrząc na pakiet PZU to tw dwa klocki są jak najbardziej OK. Jak tylko będe mial to załatwione zakończę temat - moze komuś przyda się to info.