joooker ZXR Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) ... ja mam kurtke Metro i jestem z niej bardzo zadowolony ma wyciagane protektory , podpinke zimowa w chlodniejsze dni mozna w niej spokojnie jedzic a jak wyjmiesz protektory staje sie o wiele luzniejsza i mozesz spokojnie chodzic w niej na codzien, jedynym minusem sa rzepy ktore puszczaja na szwach ale jak dasz do krawcowej po jakim szcasie to ci je wzmocni i nie bedziesz mial juz zadnego problemu. Z doswiadczenia moge ci polecic kurtke Metro cena nie jest wygoowana a jakosc calkiem przyzwoita tutaj masz fotki modelu kurtki o ktorej wyzej mowilemhttp://www.allegro.pl/item132369141_kurtki...esjonalne_.html Edytowane 18 Października 2006 przez joooker ZXR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Ja tylko zasugeruje nie kupuj kurtki w jasnym kolorze, dziesiątki rozbitych owadów latających niestety spowodowały, że jasnej kurtki nie założe nigdy więcej. Możesz prać, czyścić a i tak plamy zostają.Tylko kolory ciemne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, coprawda bardziej podoba mi się ta kurtka metro short ale jestem już w 100% zdecydowany na ret classic, mimo, że z wyglądu jest mniej interesująca, ale głównie przekonały mnie te filmiki na których ciągnęli kaskadera po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Ja tylko zasugeruje nie kupuj kurtki w jasnym kolorze, dziesiątki rozbitych owadów latających niestety spowodowały, że jasnej kurtki nie założe nigdy więcej. Możesz prać, czyścić a i tak plamy zostają.Tylko kolory ciemne :D Potwierdzam! W Metro Short co prawda jasne wstawki nie sa w miejscach szczegolnie atakowanych przez owady w czasie jazdy, ale problem z brudzeniem rowniez wystepuje. W czasie deszczu syf z kurtki robi brzydkie zacieki na bialych czesciach kurtki... Po calym sezonie pranie kurtki murowane! Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas600 Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 To ja sie podlacze pod temat i zadam pytanko....Ktos moze sie orientuje kiedy i gdzie w najblizszym czasie odbedzie sie jakis "motobajzel" w Trojmiescie????Mysle ze najlepsze jest kupowanie "organoleptyczne".....Wezmie sie w rece, przymierzy, moze ponegocjuje cene.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Do chodzenia i do jazdy polecam kurtkę FRANK THOMAS, mam taką od roku, używam jej do jazdy i chodzenia w chłodniejsze dni, uważam, że jest bardzo dobra i cena nie jest bardzo wygórowana, około 600 zł kosztuje w chwili obecenej.http://www.frank-thomas.co.uk/index.php?pg...&product_id=169 Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Do chodzenia i do jazdy polecam kurtkę FRANK THOMAS, mam taką od roku, używam jej do jazdy i chodzenia w chłodniejsze dni, uważam, że jest bardzo dobra i cena nie jest bardzo wygórowana, około 600 zł kosztuje w chwili obecenej.http://www.frank-thomas.co.uk/index.php?pg...&product_id=169 ładna kurteczka tylko w trakcie jazdy trochę po nerkach ciągnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 TO zakładasz pas nerkowy bądź sponie z szelkami i po problemie. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo70 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Mam komplet Metro - Short 700 zł., przejeździłem w nim tegoroczny sezon, jakieś 9 tys., więc chyba mogę wyrazić swoją opinię.To czym chełpi się producent, mianowicie "atestowane ochraniacze" jest prawdopodobnie największym i karygodnym błędem. Opisywane jako uniwersalne trafiły zarówno na barki, łokcie ale także na kolana,tyle że na łokieć za duże , na kolano za małe - nie od dzisiaj wiadomo że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.Ale nie to jest ważne, rzecz w tym żeby spełniały swoje zadanie, i tu firma Metro popełnia największy grzech. Ochraniacze te wykonane są z mieszaniny gumy i tworzyw sztucznych - niestety dość ciężkie.Wkładane w kieszenie podszewki, zapięte na rzepy - ich "mocowanie" w kurtce i masa powodują żew praktyce ochraniacz w rękawie zsuwa sie wraz z podszewką aż do dłoni, podczas gdy łokieć pozostaje nieosłonięty.Podobna sytuacja jest ze spodniami, tutaj z kolei ochraniacz notorycznie przesuwa sie do wewnątrz, a kolano mam "na wierzchu", plus dodatkowy dyskomfort.Mając świadomość jaka jest siła bezwładności ludzkiego ciała, nie chcę nawet myśleć co będzie w razie choćby drobnej kolizji, skoro te atestowane ochraniacze "na spocznij" nie trzymają się na swoich miejscach. Zresztą zastrzeżeń mam więcej, ale chyba bezpieczeństwo jest tu kluczowe.W rozmowie telefonicznej z pracownikiem Metro usłyszałem "My w firmie jesteśmy motocyklistami, i doskonale wiemy jakie wymagania powinno spełniać takie ubranie", a ja obawiam się że wątpię. Pozdrawiam posiadaczy vx 800 Proszę o uwagi innych użytkowników w.w. kompletu. Cytuj DESMOBSESSION www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi