Skocz do zawartości

retbike vs metro

melon19
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

... ja mam kurtke Metro i jestem z niej bardzo zadowolony ma wyciagane protektory , podpinke zimowa w chlodniejsze dni mozna w niej spokojnie jedzic a jak wyjmiesz protektory staje sie o wiele luzniejsza i mozesz spokojnie chodzic w niej na codzien, jedynym minusem sa rzepy ktore puszczaja na szwach ale jak dasz do krawcowej po jakim szcasie to ci je wzmocni i nie bedziesz mial juz zadnego problemu. Z doswiadczenia moge ci polecic kurtke Metro cena nie jest wygoowana a jakosc calkiem przyzwoita

tutaj masz fotki modelu kurtki o ktorej wyzej mowilem

http://www.allegro.pl/item132369141_kurtki...esjonalne_.html

Edytowane przez joooker ZXR

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, coprawda bardziej podoba mi się ta kurtka metro short ale jestem już w 100% zdecydowany na ret classic, mimo, że z wyglądu jest mniej interesująca, ale głównie przekonały mnie te filmiki na których ciągnęli kaskadera po drodze.

Ja tylko zasugeruje nie kupuj kurtki w jasnym kolorze, dziesiątki rozbitych owadów latających niestety spowodowały, że jasnej kurtki nie założe nigdy więcej. Możesz prać, czyścić a i tak plamy zostają.

Tylko kolory ciemne :D

Potwierdzam!

W Metro Short co prawda jasne wstawki nie sa w miejscach szczegolnie atakowanych przez owady w czasie jazdy, ale problem z brudzeniem rowniez wystepuje. W czasie deszczu syf z kurtki robi brzydkie zacieki na bialych czesciach kurtki... Po calym sezonie pranie kurtki murowane!

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

To ja sie podlacze pod temat i zadam pytanko....

Ktos moze sie orientuje kiedy i gdzie w najblizszym czasie

odbedzie sie jakis "motobajzel" w Trojmiescie????

Mysle ze najlepsze jest kupowanie "organoleptyczne".....

Wezmie sie w rece, przymierzy, moze ponegocjuje cene....

Do chodzenia i do jazdy polecam kurtkę FRANK THOMAS, mam taką od roku, używam jej do jazdy i chodzenia w chłodniejsze dni, uważam, że jest bardzo dobra i cena nie jest bardzo wygórowana, około 600 zł kosztuje w chwili obecenej.

http://www.frank-thomas.co.uk/index.php?pg...&product_id=169

Do chodzenia i do jazdy polecam kurtkę FRANK THOMAS, mam taką od roku, używam jej do jazdy i chodzenia w chłodniejsze dni, uważam, że jest bardzo dobra i cena nie jest bardzo wygórowana, około 600 zł kosztuje w chwili obecenej.

http://www.frank-thomas.co.uk/index.php?pg...&product_id=169

ładna kurteczka tylko w trakcie jazdy trochę po nerkach ciągnie :D

Mam komplet Metro - Short 700 zł., przejeździłem w nim tegoroczny sezon, jakieś 9 tys., więc chyba mogę wyrazić swoją opinię.

To czym chełpi się producent, mianowicie "atestowane ochraniacze" jest prawdopodobnie największym

i karygodnym błędem. Opisywane jako uniwersalne trafiły zarówno na barki, łokcie ale także na kolana,

tyle że na łokieć za duże , na kolano za małe - nie od dzisiaj wiadomo że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

Ale nie to jest ważne, rzecz w tym żeby spełniały swoje zadanie, i tu firma Metro popełnia największy grzech.

Ochraniacze te wykonane są z mieszaniny gumy i tworzyw sztucznych - niestety dość ciężkie.

Wkładane w kieszenie podszewki, zapięte na rzepy - ich "mocowanie" w kurtce i masa powodują że

w praktyce ochraniacz w rękawie zsuwa sie wraz z podszewką aż do dłoni, podczas gdy łokieć pozostaje

nieosłonięty.

Podobna sytuacja jest ze spodniami, tutaj z kolei ochraniacz notorycznie przesuwa sie do wewnątrz, a kolano mam "na wierzchu", plus dodatkowy dyskomfort.

Mając świadomość jaka jest siła bezwładności ludzkiego ciała, nie chcę nawet myśleć co będzie w razie choćby drobnej kolizji, skoro te atestowane ochraniacze "na spocznij" nie trzymają się na swoich miejscach. Zresztą zastrzeżeń mam więcej, ale chyba bezpieczeństwo jest tu kluczowe.

W rozmowie telefonicznej z pracownikiem Metro usłyszałem "My w firmie jesteśmy motocyklistami, i doskonale wiemy jakie wymagania powinno spełniać takie ubranie", a ja obawiam się że wątpię.

Pozdrawiam posiadaczy vx 800

Proszę o uwagi innych użytkowników w.w. kompletu.

DESMOBSESSION www.ducati-klub.pl