Jimmy Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Pitu ma racje ogar sie prawie nie psuje chyba że ktos zapier... jak dziki ogarem to napewno jak dziki...hehale fakt ja bym bral z silnikiem jawki, mialem i nie narzekam, z wyjatkiem tego ze wszystko jest na odwrot, ale tak jest good Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Punkbuster Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Troche o histori:Jawa 50 wygodny motorower z bardzo dobrymi jak na tamte czasy osiągami: 3,5 KM przy 6500 obr./min. Silniki te przy imporcie do Polski były blokowane ze względu na ograniczenia prędkości motoroweru przez: zmniejszenie otworu króćca, przedłużenie kolanka, czy zmniejszone dysze, co dało 2 KM przy 4500 obr./min. Silniki te zostały wykorzystane w Ogarze 200, ze względu na dobre osiągi i brak dobrych polskich silników. Dane techniczne silnika dezamet 023 stosowanych w ogarach 205 i motorynkach: Silnik- dwusuwowy, jednocylindrowy Chłodzenie powietrzemTyp silnika 023 DezametPojemność 49,8cm³Średnica cylindra 38mmSkok tłoka 44mmMoc (katalogowo) 1,5 - 1,9 KM przy 4800 obr. /min Stopień sprężania 8,0:1Gaźnik GM12F1Sprzęgło cierne 2-tarczowe, mokreSkrzynia biegów 2-biegowa, nożnaPaliwo benzyna PB95 z olejem Semisynthetic w stosunku 1:30Instalacja elektryczna iskrownik- prądnica 6V - 20WŚwieca zapłonowa F-80 iskraMasa silnika (bez oleju) 10,5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 W ogóle jaki temat powstał. Autor napisał w nim 2 posty, a chciał się dowiedzieć jakie moto na początek. Moim zdaniem oczyszczalnia. pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Punkbuster Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 ale nadal pozostajemy w temacie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) ale nadal pozostajemy w temacie :)Jawa 50 serdecznie polecam :icon_mrgreen: Cierpliwy sprzecik, jeżeli tylko o niego zadbasz;)Ja zakupilem swoją dobre pare lat temu za 300 zł włożyłem kolejne 200 i w tekiej cenie miałem(mam gdzies stoi w garażu jeszcze:D) super sprzeta;)Dołanczam fotkihttp://www.bikepics.com/members/mateush87/06jawa50/ Edytowane 22 Października 2006 przez mati_mot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek91 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 najlepiej coś polskiego zepsuje sie to cos wykombinujesz pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 buhahaha 550 za ogara??!!??dobra cena???ja kupilem simsona za 650, fakt ze po tygodniu kapitalka no ale...gdzie 550za ogara ja bym dal max 300-350 ale musialby byc idealny ja sprzedalem rometa za 550 bez papierow ( interes zycia) :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patroltuning Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 ja 5 lat temu sprzedałem komara z silnikiem Dezametowskim za 150zl , stan był naprawde zadowalający:biggrin: Z częściami do tego niema problemu i są to groszowe sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Jak na początek to proponuje coś czego Ci nie bedzie szkoda jak zaliczyłbyś glebe :icon_twisted: oczywiście zaliczanie asfaltu odradzam :icon_razz: Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRamzes Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 ja polecam simsona lub MZ 150 moze jest troche wywrotna ale ma kopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) ja polecam simsona lub MZ 150 moze jest troche wywrotna ale ma kopa Brawo chłopakowi który ma 15 lat proponujesz mz 150 :icon_twisted: a zwłaszcza ze jest wywrotny i na sam początek nauki jazdy :/ a pozatym nie ma prawka pozdrawiam :icon_razz: Edytowane 28 Października 2006 przez aina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek91 Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) ja polecam simsona lub MZ 150 moze jest troche wywrotna ale ma kopaNo pierwsze moto MZ fajnie. A tak wogule znajdź mi dobrą MZ za 200zł a wogule zauważ że napisał MOTOROWER Edytowane 29 Października 2006 przez ziomek91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) ja polecam simsona lub MZ 150za 300zl...bierz wsk, przynajmiej ma sile z miejsca ruszyc, moze niemotorower, ale po co ci motorower bez papierow to lepiej motor, bo za 300zl raczej nic z papierem nieznajdziesz Brawo chłopakowi który ma 15 lat proponujesz mz 150 da se rade, Edytowane 30 Października 2006 przez Jimmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aina Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 za 300zl...bierz wsk, przynajmiej ma sile z miejsca ruszyc, moze niemotorower, ale po co ci motorower bez papierow to lepiej motor, bo za 300zl raczej nic z papierem nieznajdzieszda se rade, że sobie da rade to ja nie wątpie ale jak dorwą bez prawka to powodzenia :bigrazz: chyba by rodzice niezbyt zadowoleni byli :crossy: np mi by było żal oddać kase na mandat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 mandat kosztowalby duzo wiecej ... a to z tymi mztami to nie przesadzajcie ... kumpel chce mi sprzedac mz 125 albo 150etz full sprawna z papierami za uwaga ..... 50 zł :bigrazz:MYsle czy by ja wziac i nie przerobic na maszyne do Stuntu ... klatka crashpady i te inne sprawy :crossy:Co o tym myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi