Skocz do zawartości

Kupno motocykla pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupic jakis motorek "ścigacza" o poejmnosci 600 cm i mma pare pytan

1-kiedy ceny motocykli sa najnizsze w ciagu roku (dokladnie ktory miesiac?

2-mam okolo 3-4 tyś złmysle zeby kupic za ta cene jakis motorek z 67-91 roku czy dostane cos za ta cene?

3-czy ma ktos moze namiary na kogos kto sciaga motocykle z zaganicy i za ta cene by mi cos sciagnal?

W sumie motrek moze byc do malowania za duzo piwniedzy nie mam ale mysle ze narazie cos starszego mi starczy

Witam zamierzam kupic jakis motorek "ścigacza" o poejmnosci 600 cm i mma pare pytan

2-mam okolo 3-4 tyś złmysle zeby kupic za ta cene jakis motorek z 67-91 roku czy dostane cos za ta cene?

3-czy ma ktos moze namiary na kogos kto sciaga motocykle z zaganicy i za ta cene by mi cos sciagnal?

W sumie motrek moze byc do malowania za duzo piwniedzy nie mam ale mysle ze narazie cos starszego mi starczy

witaj

kuż chyba nie ma takiego czegoś jak najtańszy miesiąc na zakup motoru. Generalnie są 2 szkoły. Jedna mówi, że późną jesienią i zimą jest najtaniej, a druga mówi, że wczesna wiosna. Ja nie potrafię tego tak określić.

Co do wielkości kasy - nie wim co za to można znaleźć. Problem może być taki, że albo sprzęt będzie rozbity albo mozno zjechany. Może warto jeszcze chwilę poczekać, zebrać trochę więcej i wtedy coś szukać. Inn ametoda to np. zakup czegoś uszkodzonego i renowacja. Jednak to kwestia indywidualnego podejści ai Twoich umiejętności manualnych i mechanicznych (oczywiście i organizacji i Kolegów, którzy pomogą, itd)

Nie wiem, czy to jakoś Ci pomoże, ale życzę udanych poszukiwań i dobrych porad od innych Forumowiczów - może Ci cośgodnego uwagi znajdą

Pozdrawiam,

Krzysztof

Tak mi sie wlasnie zdawalo ze widzialem juz kiedys twoj temat o kupnie motocykla tyle ze raz to bylo dla siebie a raz dla syna, a kiedy indziej mowiles ze masz 22 lata i raz masz a raz nie masz prawka wiec pytanie organizacyjne czy Ty aby nie jestes trolem?? no chyba ze kozystasz wraz ojcem i bratem lub kolega z jednego konta

A odpowiadajac na twoje pytanie to jest pare plastikow na allegro wystarczy pozaznaczac odpowiednie kryteria, wpisac max cene i juz, ale raczej w kiepskim stanie wiec osobiscie radze odczekac i dozbierac co najmniej drugie tyle.

W takim przedziale cenowym to widziałem kilka GPX-ów na Allegro. Maszyna dość stara. Trochę niedoceniona w Polsce, ale może trafić się niezły egzemplarz.

Ale przypuszczam, a nawet jestem pewny, że i tak trzeba dodać jeszcze jakieś 1-1,5 tyś na remonty i przeglądy.

Pozdr.

Co do pory, kiedy najlepiej kupować sprzęt to mogę powiedzieć tyle, że nie ma takiej. Najczęściej coś się sprzedaje, albo kupuje przypadkowo. Wtedy i cena jest jak najbardziej odpowiednia oraz pora. Ja kupiłem motor w lipcu [czyli w pełni sezonu, kiedy były takie upały]. Cena była bardzo dobra, wątpię, żebym coś uzyskał mniej na przykład w zimie. Bo dla sprzedającego nie była to żadna różnica.

Za taką kasę to musisz poszukać czegoś z lat 80'. Chyba, że chcesz pakować się w starsze sprzęty, ale radziłbym mieć już jakieś doświadczenie w naprawie i konserwacji motoru, żeby nie czekać na ewentualne naprawy u mechanika.

Coś znajdziesz dla siebie na pewno. Rada ode mnie jest taka: Nigdy nie kupuj czegoś na siłę. Czyli jeżeli masz niesamowitą chęć na kupno motoru to odpuść sobie, bo możesz kupić jakiegoś trupa.