anretam Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Jak w temacie. Mam okazję zakupu skrzyni dnieprowskiej. W swoim uralu miałem zamontowaną skrzynię ze wstecznym nowego typu i nie mam pojęcia czy dnieprowska podejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Nie ma żadnego powodu żeby nie podeszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Musisz sprawdzic na dlugosc - gdyz w tym tkwi caly problem. Zobacz czy przy obecnej skrzyni (uralowskiej) jest jeszcze miejsce miedzy sprzeglem elastycznym a rama. Jezeli jest tam do 10mm miejsca to nie wejdzie. Juz nie pamietam dokladnie ile ta dnieprowa skrzynia jest dluzsza, ale cos okolo 20mm.Najlepiej zmierzyc ta dnieprowa skrzynie od poczatku obudowy do konca sprzegla elastycznego (wraz ze sprzeglem i tymi widelkami wychodzacymi na walek napedowy) i bedzie wszystko wiadomo.Sa patenty wymyslone przez tych ktorzy na sile chca wcisnac ta skrzynie do krotkiej ramy (zmniejszenie grubosci sprzega, skracanie klow) , ale to raczej kiepskie rozwiazanie. A jakiego urala masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 11 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Z nową ramą - tak więc pewnie powinna wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Wejdzie tylko szykuj się na wymiane wałka napędowego na krótszy ( dnieprowski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anretam Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Dzięki Panowie za podpowiedzi -widzę , że zawsze można na was liczyć :bigrazz: Ale po skalkulowaniu wszystkich kosztów (Pietroni dzięki za listę :buttrock: ) zabiorę się jednak za remont mojej starej uralowskiej...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi