Qóba Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Gawron, w to nie wątpie :buttrock:Ale na razie nie mam tyle gotówki, musze sprzedac skuter :bigrazz: Mogłby ktos podac rozmiar opon do EXC albo do WRki ?Chce zobaczyc jakie opony beda pasic i ile kosztuja :biggrin: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 takie chodza po 8.500 Chyba tylko na allegro bo to są jakieś chore ceny.Znajomy sprzedał swojego EXC 125 2001r za 7000zł i to uwazam jest normalna cena. Ale ten EXC piaskatt naprawde fajnie wygląda i koleś zna sie na rzeczy.Mimo wszytsko wybrałbym w takim przedziale cenowym Husqvarne WR ponieważ znajdziesz za taką kase naprawde młody rocznik Husqi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Dzieki Kaze za informacje :buttrock:Przeryłem całe forum, obejrzałem filmiki, EXC to extra moto, tylko boje sie, że polegne z kasą, dwa razy w roku wymiana tłoka + ogromne spalanie (10 L/100km), nie wiem czy to ma sens :bigrazz: Po za tym musze dojezdzac do szkoły - 2km po asfalcie, w terenie bede jezdził, ale mniejwiecej miasto/teren to 1:1 :biggrin:Pewnie seryjne oponki zejdą w trymiga ... Co o tym wszystkim myślicie? Proszę o jakieś rady, bo zaraz zwariuje :biggrin: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Według mnie jak cchesz w dużej mierze jeżdzić po asfalcie nie warto kupowac exc125. Poprostu on sie źle czuje w mieście. Co innego jak byś założył kit SM, to juz mozna pojezdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 12 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Kit SM?Co taki kit zawiera oprócz opon? Właśnie chciałem zapytac sie jak sie sprawuje EXC w mieście :flesje: Hehe :flesje:Czasami bedą takie sytuacje, że bede musiał/chciał zrobic traskę 100 - 150 km po asfalcie, da sie na EXC? Kurde korci mnie EXC, bo mam 2 km od domu tor motocrossowy... A 20 km dalej następny :P Mieszkam blisko lasu, więc enduro teoretycznie byłoby idealnym rozwiązaniem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Kit SM?Co taki kit zawiera oprócz opon? Właśnie chciałem zapytac sie jak sie sprawuje EXC w mieście :flesje: Hehe :DCzasami bedą takie sytuacje, że bede musiał/chciał zrobic traskę 100 - 150 km po asfalcie, da sie na EXC? Kurde korci mnie EXC, bo mam 2 km od domu tor motocrossowy... A 20 km dalej następny :P Mieszkam blisko lasu, więc enduro teoretycznie byłoby idealnym rozwiązaniem :PTrasy 100km :flesje: EXC nawet siodła nie ma przystosowanego do sedzenia, dupa by ci odpadła.W takim razie nie wiem czy EXC to dobre rozwiązanie... Tłoka nie będziesz musiał dwa razy w sezonie wymieniać, tylko raz ci wystarczy.Ja i tak bym kupił na twoim miejscu KTMa, ponieważ jeśli podoba ci się teren i latanie po torze to co byś nie kupił oprócz jakiegoś hard enduro to będzie ci czegoś brakować. Asfalt da się wszystkim pokonać i wiadomo, że nie będzie spalał w jezdzie do szkoły tyle co na torze. Nie wiem jakie są twoje umiejetności, ale też nie powinien palić 10l/100kmDalekie trasy jednak na EXC to zły pomysł... Tam są niskie przełożenia i twarde siedzenie i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Kit SM?Co taki kit zawiera oprócz opon? Właśnie chciałem zapytac sie jak sie sprawuje EXC w mieście Hehe Czasami bedą takie sytuacje, że bede musiał/chciał zrobic traskę 100 - 150 km po asfalcie, da sie na EXC? Kurde korci mnie EXC, bo mam 2 km od domu tor motocrossowy... A 20 km dalej następny Mieszkam blisko lasu, więc enduro teoretycznie byłoby idealnym rozwiązaniem Kit SM to koła 17cali, opony i zebatki to ataki podstawowy kit. Na exc trasę 100KM przejedziesz, ale bedzie cie wszystko bolec po tym i na baku przejedziesz na exc około 60-70km także tankowac byś musial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 SM to nie tylko opony to rowniez inne felgi (mniejsze, szersze) no i trzaba by zawieche utwardzic i hamulec jakis leprzy wstawic i jest prawdziwe SM :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 13 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Rozumiem, ile taki kit kosztuje?Też nie widze sobie zmieniania co pare dni kół hehe :flesje: Nie wiem, musze sie zastanowic :flesje:Cholernie mi sie EXC podoba, widac, że ma moc większa od KXa, idealne rozwiązanie :D Najwyżej jak stwierdze, że EXC to złe rozwiązanie to na pewno ktoś zamieni się na NSRkę :P Jeszcze jedno ważne pytanie:- do seryjnych felg jakie opony szosowe wejda (jaki rozmiar?) ??? Pozdr. A właśnie: bak jest pojemności 8 L?Da się EXC pokonywac traski do 100 km z prędkościami podróżnymi około 120 km/h ? Pewnie sie dziwicie, że tak pytam o asfalt, ale co do idealnych możliwosci tego motocykla jestem pewien a jak sie sprawuje na ulicy nie wiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 http://www.allegro.pl/item133156688_ktm_ex..._kx_sx_wr_.html to rozwiazanie dla ciebie!! na tym poskaczesz jak na crossie a jesli chodzi o kwestie remontow to przy amatorskiej jezdzie jaka zapewne bedziesz uprawiał to wystarczy jak raz na rok tłoka zmienisz. Ten motor to pewna maszyna kolegi z forum. O widze mój EXC, polatasz spokojnie po torze w lesie także. A po zakupie kół SM ostro pokatasz jakieś pytania to wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 13 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Na razie mam jeszcze takie pytanko:- czy da sie do EXC założyc jakies chociaz najmniejsze kierunki? Przy dojezdzie do szkoły/lasu/toru czesto powinno sie ich uzywac, wiec pytam ... Piasektt jak wezmiesz w rozliczeniu moją SRkę to biore EXC od razu hehe :flesje::P:) Serio, serio :D Wyjezdzam na weekend, wiec bede pisał w niedziele jak mi jeszcze jakies pytanie przyjzdie na mysl :flesje: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Na razie mam jeszcze takie pytanko:- czy da sie do EXC założyc jakies chociaz najmniejsze kierunki? Da się :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Na razie mam jeszcze takie pytanko:- czy da sie do EXC założyc jakies chociaz najmniejsze kierunki? Przy dojezdzie do szkoły/lasu/toru czesto powinno sie ich uzywac, wiec pytam ... Piasektt jak wezmiesz w rozliczeniu moją SRkę to biore EXC od razu hehe :flesje::P:) Serio, serio :D Wyjezdzam na weekend, wiec bede pisał w niedziele jak mi jeszcze jakies pytanie przyjzdie na mysl :flesje: Pozdrawiam Oczywiście że się da! A SRki nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi