Browarny Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 nie pali na benzynie , ponoć pompa , ale moze być coś jeszcze?zatarty wtrysk ?Mnie też kiedyś padła pompa w Omie A ale wystarczyło ją wybudować i rozruszać. Podobno to jest powszechne w omach zgazowanych.stary taką jeździ, aktualnie jakoś 180 czy 190tys km przebieg autentyk, kupiona z przebiegiem niecałych 150tys kolor pomarańczowy - niemiecki energetyk Podejrzewam Kilvov że bujasz w obłokach. To jest Oma A sprzed liftingu a więc rocznik 90, jak jeździła w niemieckiej energetyce to do Twoich naiwnych 180 tyś dorzuć minimum ze dwie setki to może zbliżysz się do przebiegu rzeczywistoego... :) Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 moja ma "tylko" ponad 400 000 , ale silnik po wymianie, poprzednik smigał nią 10 lat (miły , starszy gość , widać ze dbał o auto) sadze , ze troche pokulam tym wehikułem :) blacha zrobiona , jedynie coś na drzwiach z tyłu wyłazi , ale to zrobie delikatnie we własnym zakresie , bo to ma jezdzić a nie wyglądać a i cena przystepna , bo z 3000 zjechał do 2300zł , aha i wyrzuce te pieprzone plastikowe kołpaczki , wole czarne stalówki :P Pozdroooo i coraz bardziej widze , że omcie to auto lubiane :) Zapomniałbym... wczoraj kupiłem auto a dziś kupiłem nalepke motocyklisty hehe , wkońcu nie bede sie krył z tym co robie , a i moze kiedyś jakiś motonita machnie ( ja macham niraz katamaranom z nalepką , czesto odmachują wiec chyba czają o co chodzi ) pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 No to życzę wielu nawiniętych kilosów, generalnie Oma A to wdzięczne auto, wbrew pozorom trwałe no i w końcu to limuzyna high middle class :) (nie każdy wie że Oma w USA to Cadillac Catera...) Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) Podejrzewam Kilvov że bujasz w obłokach. To jest Oma A sprzed liftingu a więc rocznik 90, jak jeździła w niemieckiej energetyce to do Twoich naiwnych 180 tyś dorzuć minimum ze dwie setki to może zbliżysz się do przebiegu rzeczywistoego... może nie w obłokach :( rocznik '93, przed przyjazdem do polski stałą jakiś czas u kogoś - bez kół, kolor prawie całkiem wyblakł :clap: a ogólne zużycie też nie wskazuje na jakieś znaczące odstępstwa od stanu licznikowego (7 lat temu mielismy vectre z takim samym przebiegiem i z tego samego rocznika, więc wiem jak zachowywały się amory, wyglądała kiera etc) w 4 osoby z pełnym bagażnikiem daje 190, więc jeszcze zdrowy silnik :notworthy: nie ma się co sprzeczać, ale po prostu chciałem uzasadnić to, że nie powtarzam jedynie pustej bajery sprzedawcy :notworthy: Edytowane 25 Października 2006 przez Kilvov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 rocznik '93W roku '93 nie produkowano już takiej Omy jak ma RudyXJ więc cuś nie pasi.Po prostu wiem z doświadczenia jakie bryki i w jakim stanie trafiają do Polski. Wiem też jak wyglądają przebiegi dużych aut służbowych w Niemczech. No i miałem okazję widzieć parę razy Omegi które miały RZECZYWIŚCIE 200 tys. Wierz mi, wygladają jak z fabryki, technicznie zero śladów zużycia. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 no w dowodzie i na szybach jest '93/2Cała kategoria: Motoryzacja › Samochody › Osobowe › Opel › Omega › A (1984-1994), mogę nawet zapodać skana z katalogu samochody świata '93 i 94 :( nie będę obstawał przy autynteczności przebiegu bo w sumie to nie mam na niego żadnej gwarancji poza przekonywującym [mnie] stanem :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 a wie ktoś jak sie zmienia funkcje w tym "komputerku" pokładowym , bo coś naryłem , nie pokazuje mi juz chwilowego spalania, a nawet nie wiem co wdusiłem , heh , prosze o pomoc :biggrin: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 W Omie B komputer steruje się dwoma przyciskami, jeden zmienia funkcje, drugi zeruje stan, przyciski znajdują się na końcu dźwigni przełącznika wycieraczek, ale nie wiem jak jest w Omie A. Kilvov Oma A była robiona do 1994 ale w wersji po liftingu, napisałeś że masz taką jak RudyXJ a to jest wersja sprzed liftingu, robiona bodajże do 1990. Jeżeli masz wersję z chromowanymi listwami na zderzakach i drzwiach to wtedy rocznik się zgadza. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 przeoczyłem posta w którym rudy kupił omege... - mój błąd :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 w omedze A komputerkiem steruje sie 2 przyciskami pod "recznym" Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Po prostu wiem z doświadczenia jakie bryki i w jakim stanie trafiają do Polski. Wiem też jak wyglądają przebiegi dużych aut służbowych w Niemczech. No i miałem okazję widzieć parę razy Omegi które miały RZECZYWIŚCIE 200 tys. Wierz mi, wygladają jak z fabryki, technicznie zero śladów zużycia. Co racja to racja, w zeszlym roku bylem swiadkiem nabycia audi a8 rok 95 z przebiegiem 450tys km i w polsce poszla z przebiegiem 130tys i nabywcy byli zadowoleni na maxa ze tak ladnie utrzymany wozek :Pps. Co do tej omegi z energetyki to niemozliwe zeby ktos sprzedawal auto sluzbowe z takim przebiegiem bo po prostu jest to nieoplacalne juz pomijajac fakt ze takie auta zawsze maja duze przebiegi bo te auta musza na siebie zarobic a przebieg 150tys jest conajmniej smieszny i min. trzeba wziac poprawke x2 lub wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Zresztą stąd bierze się zła opinia omegi w Polsce, że awaryjna, że co chwilę coś pada itd. Tyle że mało kto zdaje sobie sprawę ile te auta przejechały.Ja odkąd dowiedziałem się jaki przebieg +- ma mój samochód, zacząłem na niego patrzeć z podziwem i szacunkiem, nawet jak coś czasem padnie :P Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 browarny moja ma 421 000 i jakoś jezdzi hehe , mam ją 2 tyg (chyba jakoś tak bedzie )ale juz ją bardzo polubiłem , fajnie ise jezdzi , szczególnie jeśli wcześniej śmigałem głównie Unem rodziców, w Łamadze musze dać do pospawania 2 podłużnice bo dziury juz sie pojawiły a poza tym to podłoga git . Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 z tymi budami w oplach to też różnie. znajomy ma omegę 2.0 16V pierwszy rocznik w B chyba '93 i śladu rdzy na nim nie znajdziecie. a trzyma ją pod chmurą już 4 rok. w moim 2,5TD też nie widzę jeszcze jakiejkolwiek korozji. chociaż to już sporo młodszy rocznik, może dlatego.ale jedno trzeba powiedzieć: samochód jest zaj*sty!!! przesiadłem się na niego z passata i komfort jest nieporównywalny.rudyXJ jakbyś chciał się czegoś dowiedzieć o tym samochodzie to wskocz na www.forum.omegaklub.eu lub na www.bestiales.plpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Kiedyś mój ojciec miał Z rocznika 87' w sedanie 1.8 na gazie, przebieg 360tys,km i jezdziła chociaż szła tylko 150 :icon_mrgreen: i jak się dawało gaz do konca to strzelała z gaznika.Z blachami było tak, że jak na rocznik 87' to trzymała się cąłkiem dobrze, korozja zaczynała szamać tylne dzrzwi i błotniki pod nakładkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi