rak Opublikowano 24 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2003 Witamchcialbym kupic taka honde z 84r, tylko ogolnie nic nie wiem o tym motocyklu... moze zna ktos taki motocykl jego wady i zalety..moze ktos ma taki i podpowie mi jakies rzeczy wazne przed kupnem...ogolnie czekam na wasza pomoc i wszelkie informacja dotyczace tego motorka.pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 24 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2003 Hej, jeżdżę VF750S '84 ale na temat serii VF trochę poczytałem. Krótko mówiąć seria podobno nie należy do szczególnie udanych z różnych przyczyn. Podstawowa wada to problemy z rozrządem zwłaszcza w modelach F czyli sportowych. Silnik V4 jest zajebisty ale dopracowany został dopiero w modelu VFR. Osobiście jestem ze swojego sprzętu bardzo zadowolony ale wersja S do sportowej jazdy się nie bardzo nadaje i może dlatego kupiłem egzemplarz niezakatowany. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 25 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2003 Czesc! Dodam wczesniejszej wypowiedzi ze czasami w VF 500 f byly problemy z gorna czescia trzonka zaworu-zbyt wczesnie sie zuzywal, a nastepnie przy wysokich obrotach zawor(y) wyskakiwa(Y) l z zapinek i walil w tlok ze az milo- dziurawiac go na wylot, poza tym wieczne problemy z za wczesnie zuzywajacymi sie elementami panewka-stopa korbowodu, itp.Wedlug mnie wszystkie problemy spowodowane byly zbyt sportowa jazda na tym motorku,.W okolicy znam chyba ze 4 VF 500 i wszystkie byly katowane niemilosiernie(nawet przez gliniarza!!), efetem bylo to ze czesto u nas na warstacie sie pojawialy , ale ze goscie -drechy maja zawsze forse wiec z platnosciami nie ma problemu.Uwazajcie lepiej na ten sprzet- dosc ciekawy, ale musi byc z absolutnie pewnych , spokojnych rak!!Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi