Aivars Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 lewe powietrze z pod swiecy!!! co za typ,co najwyzej to tamtedy powietrze spierdziela i przez to silnik traci kompresje i moze tracic moc. W koncu ktos to napisal...Jak silniczek sie rozgrzeje to dziura na swiece sie rozszerza i lapie lewe powitrze.Jak mu dasz ssanie,to zagada, ale bedzie dostawal wtedy za duzo paliwa i go zaleje.Kup nowa glowice za 35zl i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Możesz zrobić pewne doświadczenie na potwierdzenie tego czy to jest gaźnik czy głowica. Gwint od świecy owiń taśmą teflonową (taką białą taśmą do uszczelniania rur) tak żeby ciężko wchodziła w głowice, świece przykręć i sprawdź jak teraz moto chodzi.1. Jeżeli jest to samo to ja bym obstawiał zbyt wysoki poziom paliwa w komorze pływakowej albo coś z elektryką.2. A jeśli wszystko jest jak powinno być to znaczy że to jest przez to że silnik traci kompresje. Ja w etz251 miałem naderwany gwint od świecy to w ogóle nie mogłem odpalić tylko mi kopniak odbijał, owinąłem świece wyżej wspomnianą taśmą i wszystko chodziło dobrze, ale przez jakieś 20km bo świece wystrzeliło i już trzeba było głowice naprawić (koszt 40zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Człowieku spokojnie nie krzycz na mnie, cóż żem ja Ci uczynił.Tak o to mi chodziło, że kompresja pójdzie do lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 nie ma różnicy czy instalacja jest 12V a cewka WN 6V. poprostu będziesz dostawał na świecę inny prąd (o większym amperażu lub napięciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi