iaaf Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 Co sądzicie o kasku AGV AIRTECH:- jakie ma wady i zalety- jak jest w nim glosno- ile wazy, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć A moze zaproponujecie mi cos innego, ale w miare przystepnej cenie. Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Testuję Airtecha mniej więcej od połowy wakacji i powiem tak- mógłby być trochę cichszy,jakość wykończenia ok,bardzo dobra wentylacja.Generalnie jak za te pięniądze kask jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) Kupiłem dziś kask. Po ok. 150km w kasku mogę powiedzieć, że wykonanie naprawdę dobre, tylko, że szyba nie przyelega ładnie do skorupy. Są szparki i wiatr wpada do środka. Za taką kasę nie powinien. Materiał z jakiego wykonany jest bardzo dobry, hałas nie jest najniższy, ale świetna aerodynamika, nie rzuca głową i nie przekręca się gdy chcemy popatrzeć w bok. Ile waży?? Jest lekki, napradę. Edytowane 22 Października 2006 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Temat up bo jestem na kupnie a kask mi sie podoba... To moze jeszcze raz wady i zalety po dluzszym uzytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 sam dzis kupilem:) dla plecaczka,a ze mamy taki sam rozmiar to troche w nim posmigalem. Na codzien smigam w FM Famez, w AGV jest duzo ciszej, lzej i duzo lepsza areodynamika. Niewiele nim smigalem ale moge polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Ja jeżdże w tym kasku od maja i jestem zadowolony :icon_evil:Jak koledzy wspominali areodynamika bardzo dobra, cicho. Czasami czuć powietrze na twarzy podczas jazdy z zamknieta szyba (zalezy to od ustawienia głowy), ale wydaje mi sie ze to kwestia zamocowania szyby, bo czasami tak jest, a czasami nie...W moim kasku jeszcze zauważyłem, że w domu antifog działa, a w chłodne dni, na podwórku niezabardzo, ale wtedy otwieram wywietrznik i jest okej :biggrin: Edytowane 8 Lipca 2007 przez MACIAS1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 A jak z ta wentylacja po podobno dobrze chlodzi ,co niekoniecznie jest dobre w chlodniejsze dni? Zamykanie wlotow pomaga czy dalej chlodzi:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja szczerze mówiąc jak jest upał to otwieram wlot nad szybą i tak jeżdże, jakoś za bardzo głowa mi sie w kasku nie spociła, ale chłodzenia też nie poczułem. Może mam zbyt bujną czuprynę :icon_mrgreen: po prostu jak już rusze to zapominam o tym, żeby sie skupić na tej wentylacji, na światłach zawsze pamiętam i zastanawiam sie czy to działa :icon_twisted:W chłodniejsze dni, wloty są zamknięte (czasami tylko ten pod szyba otwarty na 50%) i nie czuje nic oprócz tych szpar między szybą, a skorupa kasku, ale ogólnie jest okej możena inaczej ułożyć głowe :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiLO Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Posiadam Air tech-a od poczatku sezonu i caly czas mam problemy z nieszczelna szyba. Ustawiałem ja juz na rozne sposoby i dalej kaszanka, wieje jak cholera - bez okularów nie da sie komfortowo podrozowac. Panowie da sie to jakos ustawic czy lepiej sobie darowac i kupic cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 A może wieje od spodu? U mnie też czasami czuć jakiś powiew, ale nie jest to uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiLO Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Szyba odstaje w okolicach "zawiasów" o jakies 2-3mm. Z przodu przylega elegancko i nie mam sie do czego przyczepic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Zrobilem z nim juz jakies 12000 km i nie mam wiekszych zastrzezen. Jak juz przedmowcy sie wypowiedzeli czasami szybka moglaby lepiej dolegac bo lekko smyra wiaterkiem po twarzy :-)Ale nie ma to znaczenia dla komfortu uzytkowana i szczerze polecam. W zimniejsze dni kominiara obowiazkowa bo kask ma dobre chlodzenie, w sumie w najgoretrze dni pot mi sie nie lal po twarzy. Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Szyba odstaje w okolicach "zawiasów" o jakies 2-3mm. Z przodu przylega elegancko i nie mam sie do czego przyczepic.Przy samych zawiasach jest szpara ok. 2mm, ale dookoła dziury przez która się patrzy ( nie wiem jak ta dziura profesionalnie sie nazywa) jest uszczelka i na wysokości uszczelki szpary nie widać, ale szyba nie przylega do uszczelki tak mocno jak w innych miejscach. Dzisiaj jak czekałem u urzędzie komunikacji zaczałem się przyglądać tej uszczelce i przy zwiasach między szybe, a u szczelke było można wsunąc kartke. Skupiłem się też dzisiaj na tych wiatrach podczas jazdy (jeździłem max 90 km/h) i nic nie wiało po twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 moze ktos mi spyli szybke do airtecha bo mi sie ostatnio urypała :banghead::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spnk Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Dziś dostałem zamówiony kilka dni temu kask i mam dylemat. Kask jest w rozmiarze XL, i minimalne uwiera w kości policzkowe i uszy. Do tej pory jeździłem w kaskach otwartych, więc pytam - czy ten kask się dopasuje do kształtu twarzy? Gdzieś kiedyś słyszałem taką opinię i chciałbym wiedzieć czy to prawda. A może w integralach tak musi być? Proszę o szybka odpowiedź, bo mam tylko kilka dni na wymianę. pozdrawiam,spnk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi